Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bajaderra

Chce stosowac chrom, jaki jest skuteczny?

Polecane posty

Gość bajaderra

Gość srookaa
ja brałam organiczny chrom z dodatkiem jodu, nabrałam takiej niechęci do słodyczy ze nabawiłam się hipoglikemi takze trzeba uwazac a tak poza tym to schudłam po chromie 10kg

ja stosowałam i u mnie nic nie działa, bo ja jestem od słodyczy uzależniona chyba. Jednoczesnie mam nadczynnośc tarczycy i moja endokrynolog powiedziała że jezeli nie masz niedoboru chromu to on nic nie zadziała że widocznie moje zamiłowanie do słodyczy jest nabyte i przyzwyczaiłam już organizm do cukru a na to chrom nie pomoże.

Gość fajnoł dziołszka
moja siostra ten sam problem im więcej chromu tym większy smak na słodkie

Najskuteczniejszy chrom to chrom w dużej ilości:classic_cool:. 10 mg dziennie gwarantuje brak niedoborów:classic_cool:.Bo wystarczy jego 1% tej ilości:D.Tu przykładowy proszek chromowy i niezbyty drogi w porównaniu do dawki: http://www.chemik.aip.pl/pierwiastki.html :classic_cool:.No i chrom naturalny to tylko w śladowych ilościach z niektórych meteorytów:P.Poza w skorupie ziemskiej wystąpuje w bardzo małych ilościach albo wcale a nawet jak występuje to zwykle w mieszaninie z innymi metalami a jest tam chromu poniżej 1%:P.