Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karla20

Zielone upławy, a wyniki prawidłowe?:( Może sa to sączące sie wody ??

Polecane posty

Gość Karla20

Witam Jestem bardzo zaniepokojona już przez kilka miesięcy;((.Od 5 miesiąca ciąży Zauważyłam u siebie zielone upławy czasem są one gęściejsze a czasem wodniste. Mówiłam wielokrotnie o tym swojemu lekarzowi ale stwierdził że jest to normalne i nic nie kazał z tym robić przepisał tylko globulki dopochwowe który nic nie pomogły dodam także że miałam robiony posiew gdy leżałam w szpitalu i posiew wyszedł prawidłowo żadnej bakterii, za każdym razem przy badaniu w moczu miałam podwyższoną ilość leukocytów (lekarz tez nie zareagował) ;(( teraz jestem w 9 miesiącu ciąży i bardzo boje się że może być coś nie tak tym bardziej że upławy nadal są a może są to sączące się wody płodowe ? tylko dlaczego byłyby zielone ;( bardzo proszę o pomoc. Może któraś z was tak miała ???

Gość mou
przecież w szpitalu mają testy paskowe którymi się sprawdza czy to są faktycznie wody czy upławy.

Gość Karla20
Pewnie że mają ale widocznie oszczędzają. Stwierdzili że jeżeli posiew prawidłowy to nic się nie dzieje...

robilas posiew na paciorkowca ?? przy paciorkowcu sa zielone uplawy. Jezeli odchodza Ci zielone wody jest to bardzo niebepieczne. Radze skonsultowac sie z innym lekarze, dziwne, ze Twoj ginekolog nie reaguje :/

Karla20 na allegro mozesz zamowic paski lakmusowe i sama sprawdzisz czy to sa wody. Jednak ja bym jak najszbciej udala sie do innego lekarza.

Gość mou
miałam paciorkowca a zielonych upławów nie było. więc to nie reguła. co do testów to poszukaj w aptekach

Gość ojezuno
a chlamydia? na to robi sie osobne badania, a też upłąwy są zielone

ja mialam paciorkowca i wlasnie pojawialy sie takie zielone w konsystencji "budyniowe" uplawy... jednak najczesciej paciorkowiec jest bezobjawowy. najwazniejsze zebys jak najszybciej wykluczyla saczenie sie zielonych wod. Mi jak odeszly zieloen wody to byly w nich takie grudki zielone. Widzisz cos takiego ??

Gość Karla20
tak jeżeli miałabym paciorkowca to podobno by wykazało ale nic... ostatnio (5 dni temu) byłam na wizycie i lekarz pobrał mi znów posiew bo do porodu zostały mi 3 tyg. i mam już rozwarcie coraz bliżej i coraz bardziej się boje ze lekarz coś przeoczył, że jednak jest to cos poważnego ;/ bo w końcu zielone upławy raczej nie nalezą do normalnych. Rzadko robił mi nawet USG;/ chodziłam tez na dodatkowe USG do innego lekarza ale nie ma to jak lekarz który zajmuje sie ciąża od początku i wie jak przebiega.

Gość Karla20
No niestety są zielone grudki ....

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Podwyższoną ilością leukocytów się nie przejmuj to bardzo normalne w czasie ciąży. :) A jeżeli chodzi o te upławy. Hmm... Nie wiem, dziwne, że lekarz nie reaguje tym bardziej, że to już długo trwa. Ja nie miałam, ale całą ciążę miałam takie budyniowate - białe. I bardzo dużo tego. I to ponoc normalne.

Gość Karla20
zaraz pójdę do apteki po te paski . A tak mniej więcej ile one kosztują ???

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Ale jakby wody się sączyły to myślę, że lekarz by stwierdził, że masz małowodzie.

Gość Karla20
a brzuszek mam malutki jak na 9 miesiąc. Hmm pamiętam że jak leżałam w szpitalu to lekarz robiący mi usg powiedział że wydaje się jakby było mało wód ale pokazuje że są w normie. Sama już nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Już 3 razy leżałam w szpitalu w tej ciąży raz grypa jelitowa potem z podejrzeniem cholestazy w dwóch innych szpitalach . Strasznie się męczę wszystko mnie boli chodzić nie moge bo kręgosłup hehe wszystkie najgorsze objawy przechodzę;/ Oby skończyło się szczęśliwie;/ to najwazniejsze...

Gość ośrodek umysłowy
Tak sączą jej się wodu od 4 miesiecy... panikuje i tyle. Ale w sumie nie dziwię się

Gość Misiaaaaaaaaaaaaaa
Jeżeli są to wody to nie jest najlepiej, i upławy też . To świadczy że dzieje się coś złego , na pewno nie jest to normalne