Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pamiętam 89

Reagujcię gdy widzicie że komuś dzieje się krzywda..ku pamięci Ani..

Polecane posty

Gość Pamiętam 89

Hej.-zapewne każdy z was pamięta historię samobójstwa Ani z Gdańska..21października 2006r powiesiła się..dzień wcześniej na oczach całej klasy była molestowana przez 4kolegów z kasy.piąty to nagrywał..ta śliczna blondynka teraz była by na studiach..w czerwcu skończyłaby 20lat..realizowała by swe pasję..marzenia..których nigdy już nie spełni..bo nikt w porę nie zareagował..ten temat chce poświęcić w hołdzie Ani..to jej historia jakby na nowo zrozumiana i odkryta przeze mnie rok temu zmieniła moje myślenie o życiu..każde cierpienie i sukces dedykuje Jej.-i wierzę że kiedyś gdzieś tam ja spotkam..proszę..gdy widzicie jakikolwiek objaw przemocy..nie przechodzcię obojętnie..pomóżcie ofierze..ANI NIKT NIE POMÓGŁ..pomysłcię co musi czuć dziewczyna która upokorzona woli odebrać swoje niewinne młode życie by nie wrócić do szkoły by uniknąć wstydu..pisze tu mając na myśli dwie historię..jedną wydarzyła się całkiem niedawno..w centrum mojego miasta zaczęło się szarpać dwóch chłopaków..może mieli po 11lat..wokół ich koledzy podsycali sytuację..nikt dosłownie nikt nie zareagował..ludzie przechodzili obojętnie nie zwracając uwagi że jeden chłopak już ma rozbity nos..dopiero gdy przerwałem to wszystko patrzyli na mnie dziwnie..jakby wytraćeni z zupełnie innej rzeczywistości..druga historia..bardziej osobistą..rok temu moja siostra padła ofiarą przemocy w szkole..udało jej się pomoc ale..nigdy nie zapomnę jak zaplakana nie chciała powiedzieć dlaczego tak boi się wrócić do szkoły..potem..wyrzekła..że się powiesi..ale tam nie wróci..rok temu miała 14lat..tyle co Ania..dlaczego musi dochodzić do tylu tragedii..proszę..nie bądźcie obojętni..reagujcie na takie sytuację..bo może właśnie ratujecię komuś życie..ku pamięci Anny Halman..

Gość Monika bedaca w opałach
halman-to jakas zydówka?

Gość inap akwakzc
wszystko zależy od podejścia w Polsce oczywiście martyrologia i płacz seks to zło a na zachodzie lasencja by wypieła seksownie pupcie i uśmiechnęła sie do kamery... no cóż POLACY nie mają jaj.

Gość jakie to wzruszajace
sebastianie 🖐️

Gość POddnoosze
W tym swiecie jaki mamy obecnie ludzie reagują tylko na dupę, kasę, władzę i mozliwość bezinteresownego skopania komuś dupy.. wołanie na puszczy

Gość nie wierze zeby ktos
sie powiesil po takiej sprawie blahej ja przezylam o wiele wiecej i jakos zyje bez uszczerbku na psychice a o niej slyszalam tyle, ze wczesniej chciala sie zabic bo za duzo wazyla, gdzie tak na prawde byla szczupla. Mieszkam w Gdansku,chodzilam z nia do gim

Gość Pamiętam 89
Jeżeli nie będziemy reagować i zachowamy bierną postawę to tak..to będzie głos wołającego na puszczy..nie wolno nam być obojętnym..zbyt wiele niewinnych istot odeszło zbyt szybko..takich historii jak Ania jest mnóstwo..nie rozumiemy że ludzką psychika to coś najświętszego jak jego godność..i nie wolno jej niszczyć..

Gość Pamiętam 89
Mieszkasz w Gdańsku?a choć wiesz do jakiego gimnazjum chodziła?nie słyszałas nic o tym?wiesz co przynajmniej nie wygaduj bzdur..właśnie..bo ja cierpiałan więcej..bo ja jestem gorsza..bo ja miałam gorzej..ja..ja..a czy nie można pomyśleć też o kimś?? Taki geocentrycyzn jest właśnie przyczyną ludzkiej obojętności..nie myślcię zawsze co możecie dostać od innych..pomysłcię czasem co im możecie dać..

Gość POddnoosze
nie wierze zeby ktos sie powiesil po takiej sprawie blahej ja przezylam o wiele wiecej i jakos zyje bez uszczerbku na psychice a o niej slyszalam tyle, ze wczesniej chciala sie zabic bo za duzo wazyla, gdzie tak na prawde byla szczupla. Mieszkam w Gdansku,chodzilam z nia do gim widocznie to dziecko miało problemy już wcześniej, a bestialstwo gówniarzy przepełniło czarę goryczy... wypisz wymaluj zabawa w ocieplanie klimatu kilku skrajnych matołów

Gość gość
Piękne słowa..warto pamiętać o Tej Dziewczynce..

Gość znawca obrzydliwości kobiet
jakby dziewczynki i chłopcy nie musieli uczyć się w jednej klasie albo nawet szkole to by nie dochodziło do tragedii. chłopcy najpierw dziewczynkom dokuczają a później chcą je wykorzystywać seksualnie. to po cholerę klasy mają być mieszane?

Gość gość
popieram przedmówce