Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kucon

spor w allegro - prosze o rade

Polecane posty

Gość kucon

Witam serdecznie, juz jakis czas prowadze spor z pewnym uzytkownikiem portalu allegro. Jestem kupujacym ,wylicytowalem przedmioty jak w temacie aukcji : "WYPRZEDAZ 100 MASZYN WIEZA BRAMA HANTLE HES OLYMP". Jestem skory zaplacic tyle za ile wylicytowalem tyle ze ow Sprzedajacy twierdzi ze nie sprzedaje 100 maszyn a jedna , chociaz w licytacji nie jest napisane ze owa aukcja dotyczy tylko i wylacznie jednego,danego przedmiotu, wiec reasumujac: wylicytowalem calosc. Do tego dodam ze napisalem w tej sprawie do adminow portalu allegro ale niestety jakby to ujac umywaja rece , twierdzac ze aukcja ich nie dotyczy i to my , kontrahenci powinnismy sie 'dogadac'. tak wiec chcialbym sie dowiedziec a raczej zaczerpnac informacji co dalej ? czy mam jakies szanse na wygranie tej sprawy w sadzie ? co sadzicie o tym ? Pozdrawiam i czekam na jakakolwiek informacje, Michał btw. dla zainteresowanych moge wkleic link do aukcji z allegro.

A czy w świetle prawa aukcja z allegro jest umową kupna-sprzedaży? Pewnie jest ale od każdej umowy można odstapić a warunki zerwania określaja przepisy zawarte pewnie w regulaminie Allegro

Gość 723819237921837
czyli cos na kształt tego kupowania domu za 1 zł bo ktoś sie pomylił i nie zrobił ceny minimalnej? A powiedz cwaniaczku, nie głupio ci tak, nawet jakby była taka mozliwosc, brac komus cos za bezcen, bo zle wystawił aukcje?

Gość Jabardzo
No rzeczywiście gościowi trochę chyba czapeczka się sprała przy zakładaniu tej aukcji. Ale wydaje mi się że nic nie zrobisz, po prostu nie dojdziecie do porozumienia i sprzedaż nie dojdzie do skutku. Nie wiem czy to nie za mała kwota, żeby można było coś z tym zrobić. Troszkę przedobrzyłeś z tą licytacją, za chytrutki byłeś. Mi tam szkoda tego faceta, beret mu się widocznie sprał od tych ćwiczeń, co nie oznacza, że można go tak w jasny dzień oszukać. Trochę wstyd.

Gość kucon
nie jestem cwaniaczkiem , takze wypraszam sobie, pytam sie o rade ale jak widze nie otrzymam jej od Was.

Gość wgmnie sprawa jest do wygrania
w sądzie skocz do prawnika po poradę !

Gość Dokładnie tak jak wyzej
A z Ciebie tez niezły człowiek :/ Wiadomo ze facet przeoczył i nie napisał w aukcji ze nie chodzi o całość, ale tacy jak ty bedą polowali na takie "okazje" i są w stanie isc z tym do sądu, żeby tylko czyimś kosztem za bezcen zgarnąć fanty. Tak czy inaczej nic nie zrobisz. Nie zapłacisz, on wystawi negatywa, ty wystawisz negatywa, koniec sprawy.

Gość kucon
czlonekwzwodzie , a co mi z negatywa ?

Gość negatywny komentarz
sad tak samo- da pouczenie;)

Gość 723819237921837
no to ja ci radze, zebyś się od niego odpierdolił, i na przyszłosc więcej rozumu. Jak nie jesteś cwaniaczkiem to kim? Bywam często na forum prawnym, jest tam wiele postów o sporach na allegro, sprawy niektóre trafiały do sądów, chyba tylko w jednym przypadku sąd przychylił się do sprzedazy samochodu, za ok. 2/3 realnej wartosci. nie wiem, ile te 100 maszyn jest warte, ale na pewno nie 400 zł... ZAden sąd nie przychyli się do sprzedazy za np. 1 % wartosci. Może by sie przychylił jakby to było np. 3/4 wartosci, ale też niekoniecznie... :p

Gość Tamten gość ma
153 komentarze, wszystkie pozytywne. RAZ mu się popieprzyło i źle napisał w aukcji, a trafił akurat na mendę która jest w stanie go podac do sądu żeby wywaliczyć rzeczy za grosze. Wstyd i jeszcze raz wstyd, dla Ciebie - autorze tematu. Rozumiem ze myslales ze spada Ci z nieba okazja, ale moze lepiej zejdz na ziemie i przestań być burakiem, a zacznij człowiekiem.

pieprzycie bez pojęcia parę lat wstecz facet SUVa wystawił za grosze ktoś zalicytował wygrał i w sąd nakazał wydanie druga znana sprawa z gruntem na Mazurach wystawiający pomylił się i źle wystawił aukcję przegrał i sąd nakazał wydać grunt za grosze

Gość kucon
Ok Panowie, ale spojrzcie na to obiektywnie , kazda osoba ktora cos robi powinna zadbac o sowj interes, nie mowie ,nikt nie jest idealny,ALE jesli cos wystawiamy to powinnism robic to zglowa, nie wiem czy ten Pan przeoczyl , czy tez nie , moze liczyl ze cena bedzie duzo wyzsza- tego tez nie wiem. ale skoro aukcja byla wygrana , to dlaczego sadzicie ze Sad oddali moj pozew czy tez np da pouczenie temu komus ?

umowa to rzecz święta a biznes jest biznes i nie ma zmiłuj się ! :classic_cool: leć do prawnika !!!!!

Gość kucon
Jesli choodzi o motoryzacje , to teraz allegro wprowadzilo nowa polityke ,czyli wszystkie aukcje w pojazdach/lodziach etc sa brane jako ogloszenie , i nawet po wygraniu licytacji czy tez opcji kup teraz aukcja nie jest wiazaca

Gość 723819237921837
a nieruchmości na allegro sa w tej chwili w ogóle wyłączone i klikięcie kupna nie oznacza zawarcia transakcji.

z samochodami tak ale tamto było jakiś czas temu wygrałeś tak jakby 6 w lotto tylko jest kwestia wyegzekwowania tego !

Gość Super jestescie
Bez kitu. Boze, zebym nigdy na allegro ani nigdzie nie trafila na takie hieny :/

Gość kucon
''tylko jest kwestia wyegzekwowania tego !'' tylko pytanie.. jak sie do tego zabrac..

sąd położy łape na przedmiocie sporu radzę tobie leć do prawnika on tobie to wszystko ustawi !

ale wydaję mis ie ze nie można w ogóle wystawiać tak tego wszystkiego razem, co innego jest właśnie jako całość albo jakby miał 100 identycznych maszyn i każda na sprzedaż czyli 100 sztuk. to chyba nie jest w ogóle z godne z allegro ta aukcja. ja np wcisnę kup teraz a okaże się ze tego już nie ma:/ nie rób facetowi problemów, bądz człowiekiem ale uważam, ze powinien się przyznać do błędu i dostać upomnienie czy jak to się nazywa od allegro

Gość nie wygrasz
tylko zrobisz z siebie durnia ! Skonczy sie na negatywnych komentarzach i tyle.... Dopiero po 3 ostrzezeniach blokuja konto allegro... :o wiecej wydasz na sad niz to wszystko warte, jeszcze cie skieruja do psychiatryka !

Gość 723819237921837
wgmnie sprawa jest do wygrania- wypowiedział się znawca od siódmej boleści... :(

Gość pytam pytam was!!!
Zgodnie z zasadami Allegro masz prawo kupić za tyle za ile wylicytowałeś czyli 400 zł To wina sprzedawcy, ze źle sobie pomyslał itp, nie ujął np ze chodzi o jeden sprzet 1 sztukę, czyli zasugerował, ze chodzi o całość Przystępując do Allegro wyraził zgode na brzmienie regulaminu i zaakceptował go prowadząc sprzedaż Rację masz ty i jak pójdziesz do sadu masz na 100% sprawe wygraną

Gość leniwyyyy..
Wystarczyłoby zeby koleś dopisał, że aukcja dotyczy tego i tego sprzętu i nie byłoby problemu. Patrząc na aukcje każdy kumaty wie że chodzi o jedną rzecz tyle że faktycznie znajdzie się taki co będzie chciał na tym zarobić. Ty chcesz to idź i się sądź, nie mam zamiaru Cię oceniać jednak ja bym tego nie zrobił. Z resztą myślę że masz małe szanse na wygranie sprawy, ale prawnikiem nie jestem więc mogę się mylić.

Gość kucon
no wlasnie , ja tez prawnikiem nie jestem i napisalem azeby zapytac o rade. Zobaczymy co przyniesie jutro.