Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość górolka

zabawy urodzinowe pieciolatka

Polecane posty

Gość górolka

czy ma ktos moze jakies ciekawe pomysly na zorganizowanie przyjecia urodzinowego dla pieciolatka??? zaprosilam kilkoro dzieci w wieku od 3,5 do 8 lat (3 dziewczynki i 3 chlopcow) i zastanawiam sie jakie im wymyslic zabawy, konkursy z nagrodami czy cos w tym stylu... doradzi ktos?

Gość górolka
?

Gość górolka
nikt nie ma pomyslu?

Ja pamiętam taką zabawę jak sama byłam jeszcze dzieckiem, pt. NIE DOTYKAĆ :D Kup kilka rodzaji cukierków ( w papierkach ), po około 5 - 10 sztuk z każdego rodzaju. Zabawa polega na tym, że wszystkie cukierki wysypuje się na tacę - jeden uczestnik wychodzi z pokoju, a reszta umawia się na jeden rodzaj cukierka, po czym uczestnik wraca i zabiera z tacy cukierki, a kiedy złapie za ten na który umówiła się reszta dzieci wszyscy krzyczą NIE DOTYKAĆ. Zebrane cukierki sobie zabiera, no i znowu gra następna osoba itd... Jak dzieciak troszkę pomyśli to bedzie wiedział, że jak złapie jeden cukierek który 'nie parzy' to musi pozbierać wszystkie tego samego rodzaju.

Gość górolka
no fajny pomysl... a jakies konkursy z nagrodami zeby pasowaly wszystkim dzieciom pod wzgledem wieku?

Wyścig z drażetkami Potrzebne: - słomki - draże - kubki - miseczka Ustaw miseczkę z drażetkami na środku pokoju, a kubki porozkładaj wzdłuż ścian. Na komendę START dzieci podbiegają do miseczki, wciągają słomką drażetkę i zanoszą w ten sposób do swojego osobnego kubka. Te które spadły po drodze na podłogę się nie licza. Wygrywa ten, kto po okreslonym wczesniej czasie nazbiera najwięcej drażetek.

Moja kończy 5lat w marcu i już sprawdzone przeze mnie zabawy na ten dzień to: -"przedmuchanie" balonika na drugi koniec pokoju -zjedzenie swojego kawałka tortu bez pomocy rączki(łyżka nie wchodzi w grę)-mnóstwo tu zabawy i śmiechu, a później sprzątania ;) -robienie śmiesznych minek do lustra -odciskanie rączek w dużej ilości ciastoliny( może być plasteliny) Pomysłów jest mnóstwo, tylko dorosłym wydają się nieciekawe. A dzieciaki mają frajdę, że hej!

Gość górolka
dzieki kobiety, wiem ze dzieci potrafia miec ubaw z takich zwyklych zabaw czekam na dalsze propozycje :)

Można jeszcze łowić jabłka pływające misce w wodzie ( się unoszą ) za pomocą buzi.