Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NAOMI_ LILILILALA

CIAZA A KROTKI CYKL MIESIACZKI

Polecane posty

Gość NAOMI_ LILILILALA

czy mozna zajsc w ciaze 10 dnia cyklu, gdy cykl trwal 19 dni, a z reguly cykle trwaly po 27 dni lub 28? niestety taki krotki cykl sie trafil, a wspolzylam 10 dnia i zastanawiam sie, czy moglabym byc w ciazy. na ten moment spoznia mi sie okres moze jeszcze nie tak duzo, ale juz rozmyslam:) dzis jest 29 dzien cyklu...ktoras zaszla w ciaze w taki "wyjatkowy" i krotki cykl? czy to raczej bezowulacyjny byl?

Gość NAOMI_ LILILILALA
TAK, CYKL TRWAL 27 DNI I TO BYL PIERWSZY MIESIAC PO DUPHASTONIE, BO TAK TO WCZESNIEJ LYKALAM DUPHASTON I PEWNIE DLATEGO MIALAM TEZ REGULARNE CYKLE. a teraz wlasnie sie zastanawiam, czy moze w ciaze nie zaszlam...wtedy tego 10 dnia cyklu mialam bardzo duzo sluzu, wiadomo takie objawy, jak na plodne dni.

Gość NAOMI_ LILILILALA
i ciekawe, czy to zaburzenia jakies, bo nie pamietam kiedy mialam cykl 19-dniowy, a teraz znowu okres sie spoznia. mysle, czy mozliwe jest zajscie w takiej sytuacji, gdy cykle trwaja po 27 dni, a wtedy wyjatkowo 19 dni trwal...

ja też nie do końca rozumiem... Teraz masz 29 dc... czyli ten cykl nie był krotki. piszesz,że kochałaś się 10 dc w krótkim cyklu, czyli było to w poprzednim cyklu...No ale piszesz,że potem miałaś normalną miesiączę...Czyli wtedy raczej nie zaszlas w ciążę...

Gość hahahahhabuaHAHAHAHAA
CO0 ZA BEŁKOT RANYY:o

Gość NAOMI_ LILILILALA
a dla wyjasnienia, chociaz pewnie wiecie- 1 dzien miesiaczki, to 1 dzien nowego cyklu, tak wiec stad 19 dni powyzej.

Gość O CO???
ci własciwie chodzi?

Gość NAOMI_ LILILILALA
masz napisane powyzej, czy jest mozliwa ciaza. bo zastanawiam sie, czy nie sa to jakies zaburzenia hormonalne. wczesniej leczylam sie i bralam Duphaston.

Gość NAOMI_ LILILILALA
aha...no i mam pco. wiec samo za siebie to mowi.

Gość O CO???
a skad my to mamy wiedzec???? hmmm? wiesz co to test ciązowy?

Gość trochę źle kminisz
to że ostatni cykl trwał 19 dni to nie znaczy że następny też taki ma być, zwłaszcza że wcześniej miałaś 28. Ten cykl co miał 19 dni mógł byc bezowulacyjny i w tym kolejnym płodne dni mogły wystąpić bardzo szybko i ten 10 mógł byc jak najbardziej jednym z dni najbardziej płodnych więc najlepiej jakbyś zrobiła test.

Gość NAOMI_ LILILILALA
noo tak juz zaczna sie wjazdy, ze nie wiem co to test, co to ginekolog itd. a ja po prostu pytam, czy mozliwa jest, bo moze to sa zaburzenia i wlasnie zaczely sie juz od tak krotkiego cyklu- 19 dni.

Gość skoncz zadawac durnowate pytan
tumoku ile razy mozna powtarzac? skad mamy wiedzec co to jest ? zrób test tak ciezko ludzie:O

Gość skoncz zadawac durnowate pytan
tumoku ile razy mozna powtarzac? skad mamy wiedzec co to jest ? zrób test tak ciezko ludzie:O

Gość NAOMI_ LILILILALA
za ta ostatnia odpowiedz dzieki. o to mi wlasnie chodzi. pierwszy raz mialam cos takiego i nie wiem, jak podejsc i czy jakos sie nastawiac:) no racja, ze to zadna gwarancja, ale z drugiej strony podkresle, ze bralam wczesniej duphaston- zakonczylam brac go w grudniu, bo mialam nieregularne cykle i do tego stwierdzone pco. no i od stycznia nie biore i moze, moze jakies zaburzenia sa. z testem jeszcze chwile poczekam.

Gość NAOMI_ LILILILALA
skoncz zadawac durnowate pytan "tumoku"...taki wyraz w ogole istnieje w slowniku?:D wez zakoncz glupie teksty. jak bedziesz tez w jakims problemie, to pewnie tez bedziesz dostawac ciekawe epitety. jak nie pasi, to wynos sie z watku.

Gość emili1987
wszystko jest mozliwe i wszystko musiszum brac pod uwage....a na tym forum nie masz sie czegos sie dowiedziec bo wiekszosc tu ludzi lubi tylko krytykowac

Gość NAOMI_ LILILILALA
spierdalac wszyscy stad ale juz:O

Gość autorko tak
cięzko zrobic test ciązowy? bo nie rozumiem jakiej odpowiedzi ty oczekujesz

Gość trochę źle kminisz
teraz się nie dowiesz co się stało, ale nie wiem kiedy brałaś ten duphaston ale jak weźmiesz go za wcześnie w cyklu (czyli przed owulacją) to może zablokować owulację, mogło to nastąpić w tym cyklu co miał 19 dni albo w tym wcześniejszym. Mogło to wpłynąć na twoje cykle. duphaston się chyba bierze na lepszy progesteron albo na niewydolność ciałka żółtego. Jak jest niewydolność ciałka żółtego to często ta faza po owulacji się skraca, a podleczenie tego może ją wydłużyć, co wydłuży cykl. Ja kiedyś to leczyłam to w ciągu 3 cykli mi się ten cykl wydłużył o 3,4 dni.

Gość NAOMI_ LILILILALA
duphaston przestalam brac juz w grudniu a na ten moment jestem bez niczego- tzn nie lykam zadnych tabletek. mi lekarz przepisal duphaston na wyregulowanie cykli i zebym dostawala miesiaczke, co miesiac. do tego nie bylam w ogole plodna. lek bralam od 16-25 dnia cyklu. sama juz nie wiem, bo dzis mam 29 dzien cyklu, wiec jeszcze nie jest jakos bardzo opozniona miesiaczka. z tego, co wiem do 35 dnia cyklu moze sie spozniac, a powyzej to juz odbiega od normy. a powyzej to nie ja pisalam zebyscie spierd*. te podszywy sa gorsi od robactwa:D

Gość NAOMI_ LILILILALA
emili wiem, ale zawsze znajdzie sie ktos, kto zyczliwie odpisze:) no poczekam jeszcze troche...ciekawe, czy to nie zaburzenia jednak..hmm...

Gość trochę źle kminisz
No widzisz czyli to mogło byc bardzo prawdopodobne że Duphaston ci mógł zablokować owulację. To było przed tym 19dniowym cyklem tak? Z tym wyliczaniem dni przyjmowania tego leku to jest dokładnie tak jakbyś w celach antykoncepcyjnych stosowała kalendarzyk małżeński. Czyli wszystko może się zdarzyć. Tylko skutki mniej brzemienne. Lekarz wyliczył że powinnaś brać między 16 a 25 dniem bo założył że już będziesz wtedy po owulacji. A wystarczyłoby że owulacja ci się przesunie w przód, albo masz na przykład krótszą ta fazę między miesiączką a owulacją niż założył lekarz i może się przyblokować. Powinnaś sobie przed tym zrobić testy owulacyjne albo mierzyć temperaturę żeby nie wyszło tak że branie tego leku pokrywa się z terminem owulacji.

Gość NAOMI_ LILILILALA
o tym niestety nie pomyslalam, bo po prostu nie jestem lekarzem i nie znam sie. mi sie zawsze wydawalo, ze powinnam miec robione jakies monitoringi, zeby zobaczyc czy w ogole jajeczkuje:/ a poza tym ostatnie usg mialam robione dokladnie rok temu- tez w lutym i mialam polozone obwodowo na jajnikach pecherzyki. do tego od lutego nie mialam zadnych badan hormonalnych i wylacznie przyjmowalam duphaston. na moje pyt. "ile mam go brac" lekarz powiedzial, ze on nie przeszkadza, a pomaga...no ok...dostawalam regularnie cykle, a do tego powiedzial, ze pozniej pomysli sie o stymulacji jajnikow, zebym mogla zajsc w ciaze, bo niewiadomo, co bedzie pozniej...i tak tkwie w dolku:/ i jak juz pisalam wczesniej- nie biore nic od grudnia i pomyslalam, ze moze przez to, ze nie biore juz, to okres mi sie wydluza. tabletki sama odstawilam, bo mialam wybrac sie do innego lekarza, ale nie wiem dlaczego nie przyjmuje (bylam zapisana, a wizyta zostala odwolana i nie mozna sie juz zapisac). zapisalam sie do innego ginekologa-endokrynologa to wizyte mam dopiero na 3 kwietnia:/