Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszka12345..

dziewczyny,czy któraś zna się na zasiłkach? 3 pytania o zasiłek dla bezrobotnych

Polecane posty

Gość agnieszka12345..

witajcie, mam 3 pytania odnośnie owego zasiłku: 1. czy przysługiwać mi będzie zasiłek jeśli ostatni rok spędziłam na bezpłatnym urlopie wychowawczym? 2. czy przysługiwać mi będzie zasiłek jeśli nie zostanę zwolniona, ale umowa samoistnie wygaśnie? 3. czy czas na bezpłatnym urlopie wychowawczym wlicza się do stażu pracy (chodzi mi o to czy jeśli będę już mieć ten zasiłek dostanę jego 80%-jeśli mam staż poniżej 5lat, lub 100% jeśli mam staż powyżej 5lat) z góry dzięki za wyjaśnienia.

Gość agnieszka12345..
podnoszę.

Gość mysle,ze
1)tak 2)tak 3)tak

Gość kikolec
to czy dostaniesz zasilek zaezy od tego czy na umowie mialas kwote wyplaty przynajmniej najnizsza krajowa i sposob rozwiazania umowy o prace tez jest wazny, wiem, ze zasilek od reki dostaniesz jak zostaniesz zwolniona a przy zwolnieniu za porozumieniem stron to jest okres karencji i zasilek jest dopiero po 3 miesiacach a jak sie sama zwolnisz to chyba po pol roku

Gość agnieszka12345..
miałam normalną umowę o pracę i minimum najniższą krajową, a umowa tak jak pisałam sama się rozwiąże, bo minie jej termin. pisałam, że ani nikt mnie nie zwalnia, ani tym bardziej ja się nie zwalniam, po prostu umowa wygasa:)