Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdam.37

Najpiękniejsze aforyzmy, cytaty, powiedzenia

Polecane posty

Gość magdam.37

szukam pięknych słów na temat bliskości dwojga ludzi, wspólnej nocy, ciepła, przytulenia, zaufania, bezpieczeństwa takich, które chwytają za serce bardzo podoba mi się "kiedy się miało w ramionach cały świat, gdy przy mnie byłeś ty" lub "mówisz, że moje oczy są piękne? to dlatego, że patrzę na ciebie" wyobraźcie sobie ukochaną osobę, noc, ciemny pokój, ciepło, bezpieczeństwo, uśmiech i ciche oddechy, utulanie się nawzajem do snu. jak to można pięknie opisać, opowiedzieć? wiele treści, mało słów. pomóżcie

Gość magdam.37
dziewczyny, może czytałyście jakąś książkę, w której autor jakoś pięknie to opisał myślę o chwilach takich, które były z osobą, którą kochałam. niestety, wiem, że nigdy nie wrócą. myślę i potrzebuję je opisać. jednak nie umiem :( chcę znaleźć cytat bądź aforyzm, który stanie się na chwilę mottem mojego życia. każdej chwili tęsknoty

Gość Marilny cizia blond
Z miłością jest jak z masłem, od czasu do czasu trochę chłodu utrzymuje ją w świeżości (M. Achard)

Gość Marilny cizia blond
,,Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli,,

Gość Marilny cizia blond
,,Nie istnieje miłość od pierwszego wejrzenia, od pierwszego wejrzenia może budzić się tylko pożądanie.,,

Gość Marilny cizia blond
,,Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych,,

Gość Marilny cizia blond
,,Gdyby ani jeden człowiek na świecie nie kochał, słońce by zgasło,,

Gość Marilny cizia blond
,,Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu,,

Gość Marilny cizia blond
Pożądanie sprawia, że mężczyzna jest nader śmiały, ale miłości towarzyszy zawsze onieśmielenie

Gość Marilny cizia blond
Nieszczęśliwie zakochany jest jak przedsiębiorca, który wciąż dopłaca do deficytowej imprezy, żeby nie stracić tego, co już zapłacił

Gość Marilny cizia blond
Miłość to sprawa idealna, małżeństwo realna. Połączenie rzeczy idealnej z realną nigdy nie uchodzi bezkarnie

Gość Marilny cizia blond
Niedojrzała miłość mówi: kocham cię, ponieważ cię potrzebuję. Dojrzała miłość mówi: potrzebuję cię, ponieważ cię kocham

Gość Marilny cizia blond
Miłość to dwie dusze w jednym ciele. Przyjaźń to jedna dusza w dwóch ciałach

Gość Marilny cizia blond
Tylko tam gdzie jest rozmyślanie, może być zrozumienie. Tylko tam gdzie jest zrozumienie- jest miłość

Gość a teraz coś z zup innej beczki
jak suka nie da to pies nie weźmie

Gość Marilny cizia blond
Miłość to nie staw, w którym można zawsze znaleźć swoje odbicie. Miłość ma przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okręty, zatopione miasta, ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko

Gość Marilny cizia blond
Bez ciebie żyć nie mogę, z tobą - nie mam siły

Gość Marilny cizia blond
... bo miłość to gdy odejmą Ci wzrok i słuch, a Ty jeszcze idziesz, chwaląc żniwo życia

Gość Marilny cizia blond
Miłość jest jak cień człowieka - uciekasz, to cię goni, a kiedy ją gonisz - ucieka. Jak cień

Gość a teraz coś z zup innej beczki
miłość jest jak flaszka wódki- moze sie potłuc:)

Gość oj,oj,oj,oj
Jeżeli ktoś nie kocha cię tak jakbyś tego chciał, nie oznacza to, że nie kocha cię on z całego serca i ponad siły. Gabriel Garca Mrquez Kocham cie więc pozwalam ci odejść, pozwalam ci błądzić, pozwalam ci sie zmieniać, miec swoje zdanie, swoje tajemnice, swoje pasje, kocham cię więc nie chcę cię zmieniac, szanuje cię kocham cię więc pragnę twojego rozwoju. Kocham cię i dlatego sama sie rozwijam, zmieniam, mam swoje pasje, swoje tajemnice, szanuje samą siebie. Jeśli coś kochasz puść to wolno. Jeśli wróci- to jest twoje, jeśli nie to tak jakby nigdy tego nie było.