Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomorzanka_.

Czy to imię będzie dobre dla mojego dziecka ?

Polecane posty

Gość Pomorzanka_.

Spodziewam się dziecka, a dokladnie chlopczyka;) . Wybrałam już imię - Roman ,ale mojemu taci się nie podoba, bo kojarzy to z pijakami. Moim zdaniem tak postępują tylko ograniczeni ludzie, ale to mój tata i nie będę mu ,,pyskować,, jak oni to już mowia. W sumie to moje dziecko i mam prawo nazwać je jak chce, mój narzeczony mówi ,ze to ładne imię .Ale moim zdaniem tylko mi ,,przytakuje,,, bo nie chce mnie zranić. On wie ,że jestem wrażliwa, ale mógł chociaż jakąś propozycje dać z imionami. Sama nie wiem co zrobić . Imię Roman- Romuś . Jest naprawdę ladne. A co wy o tym myślicie?

Gość wiaaa
takie menelskie

Gość otello
ojciec ma racje nie rób z dziecka alkoholika nazwij go Lucyfer będzie miał dużo przyjaciół

Gość Pomorzanka_.
Czy to forum naprawdę jest takie wredne ? Czekam na normalne wypowiedzi, rozumiem ,ze oczywiście kazdy ma swoje zdanie ale wystarczy napisać ,,nie podoba mi się,bo .....,, i tyle .A nie jakieś prostackie wypowiedzi

Gość faaaafrefd
mnie sie nie podoba..... stare, niemodne, wiejskie,kojarzy mi sie z giertychem albo jakims robotnikiem beda sie z niego smiali, ze jest roman-tyczny

jezus maria aleś okrutna dlaczego aż tak bardzo chcesz skrzywdzić syna ?

Gość sdfghjkl
nie krzywdź dzieciaka takim paskudnym imieniem.

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaak
nazwij go Romuald :D ale ograniczona jesteś

Gość Pomorzanka_.
W sumie nie powinnam się kierować innymi. Ale waszym zdaniem inne dzieciaki np. w przedszkolu będą się smiać z niego? Z jakiej racji przecież to normalne imie, nie żaadne staroświeckie jak np. Lech albo Władyslaw. Roman to normalnie imie zdrobniale do niego można mówić : Romuś , Romek. Naprawdę podoba się mi to imię ;( Nie chce skrzywdzić !

Gość sabaka
Nie podoba mi sie, również kojarzy mi sie z pijaństwem. Wiem że powraca moda na star imiona ale akutar to jest nieładne. A masz jakieś inne pomysły czy tylko to imie ci sie podoba?

pewnie ze beda sie smiac z niego w przedszkolu :O jak z jakiej racji? to wytłumacz przedszkolakowi "przecież to normalne imie, nie żaadne staroświeckie jak np. Lech albo Władyslaw. Roman to normalnie imie zdrobniale do niego można mówić : Romuś , Romek. " napewno Cię zrozumie ... :O

Gość uihyihyikg
błagam tylko nie Roman :o

Gość Pomorzanka_.
W sumie to nie mam innych. Wstyd się przyznać, ale nie wiedziałam ,że jest moda na stare imiona A jakie np. są modne,ale stare?

Gość Pomorzanka_.
taaaaaaaaaaaaaaaaaak - dlaczego tak uwazasz?

Szczerze.....imie same w sobie ladne, ale nie na te czasy i naprawde dziecko moze miec rozne przykrosci w przedszkolu czy szkole. Niestety ludzi nie zmienisz. Poszukaj podobnego imienia, ktore podoba sie tobie i wtedy mozesz zdrobniale wolac Roman, Romek. Moze Roland. Ja lubie wszystkie imiona polskie, nawet te dawne np. Ignacy lub Mieszko, Milosz, Jan. Jednak to rzecz gustu. Pomysl o przyszlosci , jak dziecko bedzie sie czulo. Zawsze na drugie mozesz dac Roman. Powodzenia.

Gość Pomorzanka_.
arpad17 - śliczne dzięki za odpowiedz

Gość mój mąz mamaa
męża wujek to Roman,stary kawaler,alkoholik,brzydki i śmierdzący gbur!

Gość sabaka
Podobno moda na stare imiona powraca. Moja koleżanka nazwała Franuś - chociaz to imie również do mnie nei przemawia. Druga Aleksander. Poszukaj w necie imiennika tam na pewno ocs trafi w twoje gusta. Z drugiej strony nei ma co sie sugerowac innymi bo potem w klasie beda same alany albo jeszcze inne:-) Ja tylko wyraziłam swoją opinie - bo o to pytałaś:-)

Gość gorszego imienia nie slyszalam
żal mi ciebi elepiej w ogole nazywij go jarosław albo kurde nie wiem jak no. leonardo zalllll

Gość gorszego imienia nie slyszalam
żal .pl ale glópie imienie

Gość a taakie imie instnieje
patologia.pl żal.pl zalosnepl patola

Gość a taakie imie instnieje chyba
nieee.....jakby matka mnie tak nazwala to nie wiem co by bylo ;d zzmienil bym imie normalnie

Gość Pomorzanka_.
Dziękuje ślicznie za wszystkie wypowiedzi jeszcze porozmawiam z narzeczonym :) PS : tak istnieje takie imię ograniczony czlowieku

Gość mowcia
ojciec ma racje, imie tragiczne i nie rob z dziecka pijaka z pod sklepu zulówy

Gość kotek00701
twoj tata ma racje roman to alkocholik np.moj nauczyciel j.niemieckiego alkocholik, zona go zostawila, a my mu kupowlismy jakis koniaczek na agz.zeby zabardzo nie pilnowal no mojego kumpla wolalalimsy romek bo lubial sobie wypic a na imie mial inaczej a le pasowalo ramek- zulik, rozrywkowy chlopak

Gość moja córka Anfisa
a Romuś całkiem ładne imię dla chłopca.

Gość karolka05
Juz lepiej nazwij go Leonard, mi sie bardzo podoba, ale Roman to lekka przesada:P