Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lologia.

czy takie menu na komunię pasuje ?

Polecane posty

Gość kafeterka 29
matko jakie to polskie i nudne:( kurczak i ziemniaki, to zrób jedno danie z kurczaka a drugie jakieś inne mięso frytki dobre dla dzieci, ale wódka to przegięcie, nie jestem święta ale skoro komunia jest sakramentem kościoła i taki charakter ma to święto to naprawdę można ograniczyć sie do soków, napojów bez alkoholu, przecież taki obiad trwa najwyżej 3 godziny a już napić się trzeba?

Gość czakaraka
A moze jakas wolowina czy wieprzwina a nie tylko kurczoki

Gość za dużo tego kurczaka
poza tym danie główne słabe... lepiej zrobić 2-3 rodzaje mięs, jakiś pieczony schab, ten filet z kurczaka i np roladki wołowe. A te nogi z kurczaka pozniej bym odpuściła, strogonow wystarczy jako drugie ciepłe danie a dałabym jakieś przekąski typu deska serów i wędlin plus jakieś oliwki, grzybki marynowane itp

Gość Nic strasznego
Bardzo prosta kuchnia zamiast piersi zrób roladki z kurczaka zawijane z fetą i szpinakiem, roladki wołowe i nóżki kurczaka wyluzowane nadziewane warzywami .

Gość Aneczka23e
Żurku nie polecam;) Sałatka z kurczakiem to dobry pomysł, ale może do tych frytek daj schabowego czy coś...;) Twoje menu tak poza tym podoba mi się. troszkę wódki do obiadku nie zaszkodzi;) A dla dzieci- odświętnie-coca cola- bo przecie też niezdrowa:D

Gość wenta na
uszlachetnij jakoś tego kuraka, może w migdałach, sezamie albo musztardzie francuskiej, może z nadzieniem z fety lub innym...twoje manu jest takie proste:(

Gość lologia.
tak oczywiście jeszcze będą wędliny to może na obiad upiekę karkówkę w rękawie a później zamiast nóg zrobię filet z kurczaka w panierce zapiekany z pieczarkami i serem żółtym ?

Ja bym jednak zrobiła chociaż 2 rodzaje mięs na obiad (chociaż lepiej byłoby 3). Nie zawsze utrafisz w gust innych. Niektórzy nie lubią kurczaków a inni wieprzowiny. Ja np nie cierpię kurczaków a za to mąż nie lubi wieprzowego mięsa i wiem że jest dużo takich osób

Gość Aneczka23e
Ludziska. Czemu wy na siłę musicie wstawiać w każde danie jakieś modne pierdolniki?! Sezam? Migdały? Ja bym takiego kurczaka nie tknęła, moj facet też nie. Może autorka, podobnie do mnie, ma tradycyjny pogląda na kuchnię polską..? Czemu Wy wszyscy chcecie być tacy modni? To własnie przez to ludzie wychodzą głodni z wesel i komunii!!!!! Bo udziwniać Wam się zachciało!! Lepiej prosto i smacznie!

Tak konkretnie to nie byłam jeszcze na komunii na której podano by tylko jeden gatunek mięsa do obiadu, i nie wyobrażam sobie tego nawet :o zawsze jest wybór przynajmniej ze trzy rodzaje. Jeden rodzaj miesa do obiadu to bida z nędzą :o cała rodzina by mnie żałowała potem że taka bieda u mnie :p

Gość lologia.
myślę, że: 1 rosół z makaronem 2 karkówka, ziemniaki i 2 rodzaje surówek 3 tort, kawa 4 wędliny, napoje, owoce, 3 rodz. ciasta 5 śledzie 6 sałatka z kurczakiem lub inna 7 strogonow 8 pierś z kurczaka z pieczarkami i serem myślę że wystarczy

a filet w panierce z serem żółtym to mi nie pasuje, za proste i strasznie ciężkie... Może z tego fileta zrób roladki ze szpinakiem i serem? nie są trudne do zrobienia a lepiej będą wyglądały niż filet w panierce który zapewne już się znudził wielu osobom :) Ogólnie lubię tradycyjną kuchnię ale na takich imprezach lepsze są dania troche bardziej wyszukane niż kotlety schabowe. Ludzie takimi prostymi daniami już się przejedli i jak zauważyłam to na stołach (czy to na weselach czy na komuniach) częściej znikają jakieś smacznie przyrządzone mięsa inaczej niż zwykłe kotlety niż właśnie takie smażone w panierkach... A pracy naprawdę nie dużo, np lepszy moim zdaniem byłby schab w całości pieczony nadziewany śliwką niż jakieś kotlety a przy takim pieczonym dużo mniej pracy, ładnie wygląda, jest zdrowszy i moim zdaniem lepiej smakuje :)

Gość Aneczka23e
wywaliłabym tylko śledzie:D

Gość lologia.
spotkałam sie też z komunią na dużą liczbę gości gdzie były frytki i nogi z kurczaka więc myślę, że itak każdy robi po swojemu ja lubię tradycyjną polską kuchnię i szczerze powiedziawszy nie lubię wydziwiać a wiem, że dobrze gotuję bo zawsze mnie goście chwalą

Gość lologia.
moja ryba w zalewie zawsze jest chętnie jedzona mogę też kupić jakąś gotową sałatkę śledziową ostatnio pyszną jadłam

Gość do Lisabet S,ty masz nie wasko
w leb nawalone ! A ilez to "harabianka" gatunkow mies spozywa?Piszesz takie bzdury ,ze nie dobrze sie robi.Kazdy czestuje tym na co go stac,nie wszyscy musza brac pozyczke z banku na chrzciny czy komunie.Rzygac sie chce tym "wielkopanstwem"

ja bym dodala lososia z cytryna ...kawior...szampan oczywiscie do tego najlepiej smakuje....na pewno ryba w galarecie...to musi byc cos wyjatkowego...ja wlasnie takie menu podalam...i to 7 lat temu...dzis to wszystko jest bardziej dostepne....moze do tego jeszcze sushi......i na pewno polmisek mies....karkowka ...schab ze sliwka....boczek rolowany...-bie kupne..tylko robione samemu...

Gość a ja myślę, że....
całe menu jest super nie ma co wydziwiać a po za tym na około 5 godzin to jedzenia spokojnie wystarczy nie tylko się żre na komunii :p

Gość miś coralgol
u mnie też była wódka kieliszek to nie grzech

Gość taka sobie zonka
Menu jest jak najbardziej ok.Co do alkoholu to jestem przeciwniczka,poniewaz to jest impreza dziecka,a ono nie pije.Ochrzcilam troje dzieci,dwoje jest po komunii,najmlodsze ma 4 lata i komunia przed nim i na zadnej z tych imprez nie bylo alkoholu,i bylo bardzo przyjemnie.Nie jestemy abstynentami,ale to swieto dziecka i nalezy do tego tak podejsc,bo widok nachlanych krewnych nie jest dla dziecka zbyt pozadane.

Gość mi tez się podoba
to menu i myślę, że lepiej zjeść swojskie dania niż zbyt wyszukane, bo nie każdy lubi eksperymenty w kuchni

Gość weselniczka2012
a mi sie srednio podoba ten alkohol doskonale pamietam, ze na komunie sama prosilam mame aby nie bylo alkoholu i wodki.

Gość no ja bym nie pojadla
takim żarciem :o

Gość nie dużo
Wódka wódka musi być

Gość moim skromnym zdaniem .......
zarżniesz się w kuchni smażąc te piersi kurczaka-bo nie podasz przecież odgrzewanych - będa jak guma. Ja bym zrobiła cos co da SIE ODGRZAĆ ALBO WSTAWIĆ ŻEBY ROBIŁO SIĘ "SAMO" SOR ZA CAPSLOCK czyli na pierwsze pieczen , bitki itp a jako drugie ciepłe danie np zupę gulaszową czy inne danie jednogarnkowe

Gość a mi się wydaje że
jedzenia jest w sam raz bo skoro impreza ma trwać około 5 godzin to najpierw będzie obiad z 2 dań więc goście się najedzą potem tort i kawa potem sałatki, ciasto, owoce, śledzie sałatka a na koniec ten strogonow to na pewno nikt nie będzie głodny no chyba że porcje będą jak dla wróbla to wtedy tak

Gość nie baw sie w kotlety
upiecz schab,potem pokroisz i bedzie sos,karkówke nie kazdy lubi,pamietajcie o tym,i faktycznie cos zmodyfikuj bo za duzo kurczaka,choc jest ogolnie lubiany

Gość lologia.
ja też myślę że wystarczy czytałam teraz różne fora o komuniach i też takie dania podają jak ja więc widzę, że dobrze myślę

Gość lologia.
a powiedzcie jakie inne danie mogłabym zrobić dzień wcześniej i później podgrzać ? bo strogonow to wiadomo że będzie