Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość confuseddddd

antidotum na zmarszczki mimiczne?

Polecane posty

Gość confuseddddd

WITAM PYTAŁAM, JUZ NA OGÓLNYM,NIESTETY PÓKI CO TYLKO DWIE DZIEWCZYNY SIĘ WYPOWIEDZIAŁY DLATEGO ZWRACAM SIE DO WAS MIANOWICIE: znalazłam przepis na pewną miksturę...: Okłady z octu na zmarszczki mimiczne Wymieszaj 5 łyżek octu z 1/2 litra zimnej wody mineralnej. Nasącz roztworem kawałek gazy lub wacik kosmetyczny i połóż na twarzy, w w miejscu zmarszczek. Po 10 min. zdejmij kompres i opłucz skórę chłodną wodą. Stosuj okłady codziennie wieczorem. pytanie brzmi: CZY TAKI ROZTWÓR TRZEBA PRZYGOTOWYWAĆ CODZIENNIE? CZY MOZNA PRZECHPWYWAĆ NP. W LODÓCE?

Gość confuseddddd
zależy mi na odpowiedzi bo chce mieć pewnoścże to czym się smaruje ma jakąkolwiek wartość

Gość lenka_31
oeoeju przcież antidotym na zmarszczki jest jedno :) ruch i warzywa i owcoe innego nie znam :D

Gość confuseddddd
możesz mi wyjaśnić jak ruch wpływa na zmarszczki? bo warzywa to rozumiem

Gość lenka_31
Zmarszczki to mapa naszego życia. To co nam się podoba, co jest nam obce w naszym lustrzanym odbiciu, to obraz nie tylko przeżyć i upływających lat ale przede wszystkim dysfunkcja organów wewnętrznych. Kosmetyki i ubiór to tylko dodatek bez którego nie możemy żyć. Każda zmarszczka, odbarwienie skóry, brak blasku w oku, zły stan włosów i paznokci to odpowiednik naszego organizmu na to, jak o niego dbamy. Dużo pracy, stres brak ruchu, niedotlenienie organizmu to wszystko to dorga do zmeczonej skóry.Aktywny tryb życia powinien prowadzić każdy z nas, niezależnie od wieku. Ruch wywiera bowiem zbawienny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu, dzięki czemu czujemy się lepiej i młodziej, jeszcze nie spotkałam odsoby ktorej musiałabym tłumaczyc dlaczego sport mialby przciwdziałać oznakom starzenia sie skóry :D

Gość lenka_31
A WIĘC WARZYWA+OWOCE+SPORT I NATURLANE DODATKI TAKIE JAK GLINKA ZIELONA, OLEJ WINOGORNOWY I BEDZISZ JAK TA LALA :)

Gość eeeeeeee????????
A możesz mi wyjaśnić, jak ocet na zmarszczki wpływa?? Bo w większym stężeniu to jeszcze można by uzasadniać złuszczaniem (kwas), a tak? i czemu ocet, a nie kwasy owocowe?

Gość confuseddddd
eeeeeee bo w tym occie jest dużo witaminy E zresztą poczytaj sobie o occie jabłkowym w necie samamniedawno na niego wpadłam... lenka pezyznamże zawsze zastanawiałam się( nie chodzi mi o to,że nie wkierzyłam,wręcz przeciwnie)jak to że pobiegam na bieżni wpłynie pozytywnie na moją cere,mięsnie ok, cellulit out-ok,ale co to ma z cerą wspólnego?

Gość confuseddddd
tak czy inaczej widzeże nikt nie odpowiedział mi czy taki roztwór mogę trzymać w lodówce dłużej niż jeden dzień

Na tak głupie pytanie pewnie nikt ci nie odpowie bo jest tak oczywiste ze aż wierzyć się nie chce że o to pytasz.

Gość eeeeeeee????????
w occie jest dużo wit E? Od kiedy? Żadnej witaminy w tym nie ma: http://nutritiondata.self.com/facts/spices-and-herbs/217/2 Dużo wit. E to ma np. olej z kiełków pszenicy, a w porównaniu z octem to nawet zwykła margaryna jest jej bogatym źródłem. A tak poza tym wit. E działa jednynie antyoksydacyjnie, czyli pomaga zmarszkom zapobiegać. Istniejących nie usunie.