Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paula2323

Straszne problemy ze skórą POMOCY !!!

Polecane posty

Gość Paula2323

Witam, mam 16 lat i już od 3 lat niestety problemy ze skórą ale nigdy nie było tak źle jak jest teraz ;/ chodziłam do dermatologa i zawsze pomagały antybiotyki i maści z grupy tetracykliny ale tym razem jest to bardziej poważne. Wszystko zaczęło się ok 6 grudnia 2011 roku; na początku było tylko czoło więc 13 grudnia pojechałam do mojej pani dermatolog na I zabieg kwasami; jednak po zabiegu krostki przeniosły się również na policzki i brodę; 13 stycznia miałam już II zabieg również u tej samej pani doktor oraz przepisała mi Tetralysal, Epiduo i Oxycord i dała skierowanie na badania krwi; 25 stycznia byłam na kolejnej wizycie u pani doktor po czym przepisała mi Izotek który zaczęłam brać od 29 stycznia. natomiast od 26 stycznia zaczęłam brać tabletki hormonalne Diane 35, które przepisała mi pani ginekolog. Twarz wygląda strasznie !!! Są to stany zapalne i guzy na brodzie policzkach i czole oraz przy nosie które powodują że moja twarz jest spuchnięta i oszpecona ;/ W sumie biorę Izotek dopiero 11 dni 2x dziennie ale poprawa nadal nie jest zbyt widoczna. Czy podczas tego leczenia pogę chodzić na zabiegi laserem ?? czy myszę po prostu czekać aż lek zacznie mi pomagać i wpadać w depresję bo wszyscy się na mnie patrzą jakby nigdy nie mieli syfa na twarzy !! Proszę o pomoc a jeżeli ktoś chce bardziej zagłębić w ten temat może znajdzie się jakiś dermatolog to proszę pisać na @ to wyślę zdjęcia ;)

Gość Van Zann
na tego maila to ja ci mogę wysłać fotki. i to jakie... :classic_cool:

Gość aresjres
bierz izotek zadziala na sto procent po ok 3 miesiacach zacznie byc widoczna duza poprawa i podczas brania izo zadnych laserow ,solariow ani nic z tych rzeczy

Współczuje :o Miałam kiedyś problemy ze skórą i bliska byłam brania Izoteku, na szczęście Tetralysal zaczął działać :) Tobie życzę powodzenia :)

Gość pokajanka
nie chcę Cię dołować, ja akurat zawsze miałam gładką buzię, ale mam koleżankę, która walczy z trądzikiem od wielu lat. Mimo, że ma sporo kasy i chodzi na różne zabiegi, do wielu specjalistów, to zadne leki, żadne lasery jej nie pomagają. Też brała hormonalne Diane i lekko poprawiły jej cerę, ale nie jakos bardzo.

Gość aresjres
i pamietaj ze minimalna dawka wynosi teraz 180 mg/kg a nie jak dotad 120 spytaj o to swoja dermatolog bo to zmniejszy ryzyko nawrotu!

pokajanka w leczeniu Izotekiem tabletki antykoncepcyjne bierze się po to by nie zajść w ciąże, ten lek jest szkodliwy dla płodu. Nie bierze się go by poprawił wygląd cery. Przynajmniej tak mi dermatolog mówiła, miałabym nawet coś podpisać że stosuję antykoncepcję hormonalną.

pokajanka w leczeniu Izotekiem tabletki antykoncepcyjne bierze się po to by nie zajść w ciąże, ten lek jest szkodliwy dla płodu. Nie bierze się go by poprawił wygląd cery. Przynajmniej tak mi dermatolog mówiła, miałabym nawet coś podpisać że stosuję antykoncepcję hormonalną.

Gość Paula2323
Tak ja też podpisywałam ta zgodę...

Gość Paula2323
A więc po prostu muszę czekać najgorsze jest chyba to, że 18 lutego mam 100-dniówkę kolegi ;/ nie wiem czy kosmetyczka mi to zakryje ;/