Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

affaiaz

Jaką wybrać specjalność

Polecane posty

Witam serdecznie, studiuje dziennie ZARZĄDZANIE na jednej z warszawskich uczelni i zbliża się ten czas z związany z wyborem specjalizacji. Niestety tak na prawdę nic o nich nie wiem, w związku z czym, chciałabym poznać Wasze opinie o tych specjalizacjach, jeślibyście mogli to proszę o takowe. Mam do wyboru : ZARZĄDZANIE ZASOBAMI LUDZKIMI oraz INFORMACYJNE WSPOMAGANIE ZARZĄDZANIA. z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość żonatażona
zarządzanie zasobami ludzkimi to raczej sama teoria, to drugie będzie mocno związane z programami komputerowymi - wybierz co wolałabyś w życiu robić. INFORMACYJNE WSPOMAGANIE ZARZĄDZANIA może być dużo bardziej przydatne dla Ciebie w przyszłości, ale pewnie cięższe i wypadałoby żeby Cię interesowało ;)

Gość raaaaaaaaany
szukam pracy i często widzę ogłoszenia, gdzie piszukują kadrową, osoby z doświadczeniem w HR. więc chyba po tym łatwiej będzie się gdzieś wkręcic

ja właśnie słyszałam opinię o tym, że ZZL jest bardzo łatwa specjalnością, którą wybiera bardzo dużo osób i że niestety nie ma po tym jakoś za specjalnie pracy, a w specjalność IWZ trzeba włożyć więcej wysiłku i jest pewna nisza na rynku. Jest tam więcej przedmiotów matematycznych, które lubię, teoria jakoś nie za specjalnie mnie pociąga. Skłaniam się ku IWZ, jednakże chciałam poczytać nieco więcej na ten temat, bo jedna opinia to jednak za mało.

Gość pol_matura
nuuuuuuuuuuuuuuudyyyyyyyyy

Gość żonatażona
affaiaz ja uważam, że dobrze słyszałaś :) najlepiej pogadaj z ludźmi, którzy kończyli obie specjalizacje, czym się teraz zajmują, czy mają pracę w zawodzie. Ja kończyłam zarządzanie ale żadnej z w/w specjalności dlatego niby coś się orientuję ale bardziej na sucho ;)

wybrałabym opcję numer dwa, co druga osoba na zarządzaniu robi specjalizację w hr, więc większa konkurencja 🖐️ po a tym nuda na dodatek często bezużyteczna 🖐️