Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnożnik śmieci

1/3 Polaków żyje na skraju ubóstwa

Polecane posty

Gość zakupoholiczka 1234567890
zle, 1/3 polaków jest zagrozona skrajnym ubustwem, tak pisali na onecie wczoraj

Gość mnożnik śmieci
ja miałam taka koleżankę w liceum, której rodzice wszystko przepijali, mieszkali w starym domu na wsi bez łazienki, nawet kranu w domu nie mieli tylko wodę ze studni brali, ale teraz ułożyła sobie życie w Holandii i wyszła na prostą.

Gość lkfbnjkb
a od kiedy komputer i dostęp do internetu to jakieś drogie dobra luksusowe? mamy rok 2012 a nie 2002!

Gość cgfdhdsggsd
to niech się wezmą do roboty. pracować nie ma komu, tylko wiecznie zwolnienia, kombinowanie i zasiłki, cholerna leniwa hołota.

Gość hyyyyy
cgfdhdsggsd -debil

Gość 432423432
oswięcę cię- internet w komórce mozna miec za 8 zł na mc.

Gość nedza ewki
a aj amm nedfze w mieszkaniu z piecem , brak laziemki metraz ok 23m,4osoby, dochod to 1400 na wszystkoich , to co to nie nedza?

Gość juioyu
plow polakow zyje w nedzy

Gość 86786676t7tg
mi po wszystkich oplatach zostaje ze 100 zl i musze jesc u rodziny. czesto sie spozniam z oplatami a w mieszkaniu mam 14 stopni.

też nie znam nikogo kto żyje w nędzy🖐️ papierosy sprzedają sie super, alkohol też, puby, kluby, dyskoteki pełne ludzie wydają w nich w chuj kasy... galerie z ciuchami sklepy pełne , nabite ludzmi wszedzie tłumy. to nie prawda że 1/3 polaków zyje w nędzy. w polsce w nędzy żyje ok 2-3mln polaków.

Gość bvgftr
może ci sie wydaje,że nie znasz, bo nie wiesz np że ktoś włącza ogrzewanie tylko wtedy kiedy do niego przychodzisz albo nosi ubrania wyłącznie z lumpeksu (choc nie widać) tego co je tez nie kontrolujesz..

Gość Malena2221
a skąd możesz usłyszeć o tych, co właśnie nie mają neta, bo tak tez oszczędzają? :P nie bywają w sieci, więc tak jakby ich nie ma, ew. przeglądają net w szkole, czy w pracy. Na jakiej podstawie piszesz takie bzdury? Skąd możesz wiedzieć ilu nie ma neta, bo ich nie stać? No skąd?

ponadto autor sam nie wie chyba czym w końcu chciał napisac bo temat topika i treść są odmienne: 1/3 Polaków żyje na skraju ubóstwa - tytuł 20:26 mnożnik śmieci 1/3 ludzi w Polsce z=żyje w skrajnej nędzy - treść czyli nie wiem w koncu czy 1/3 zyje na skraju ubustwa czy w skrajnej nędzy:D a może i to i to? czyli tylko 1/3 polakó nie żyje na skraju ubóstwa lub skrajnej nędzy?

Gość Malena2221
a ja znam sporo osób które mają cokolwiek tylko za sprawą kredytów, więc niby z zewnątrz wszystko pięknie, własne mieszkanie, ale oszczędzają ile się da na wszystkim, na jedzeniu i żyją w stresie, żeby szef nie zwolnił, bo skąd będzie kasa na kolejną ratę? To jest bardzo powierzchowne bogactwo, wszystko pięknie z zewnątrz, mam w swojej rodzinie dwa takie małżeństwa i wśród znajomych prawie wszyscy, albo jeszcze z rodzicami mieszkają, albo ledwie wiążą koniec z końcem... wy to albo obracacie się w jakiejś elicie :D albo po prostu jesteście ślepi i nie widzicie jak jest naprawdę...

Gość ptasiek nastroszony
czy ubostwem mozna nazwać brak kasy na spłatę kredytów oraz na paliwo?

" 11:09 [zgłoś do usunięcia] Malena2221 a ja znam sporo osób które mają cokolwiek tylko za sprawą kredytów, więc niby z zewnątrz wszystko pięknie, własne mieszkanie, ale oszczędzają ile się da na wszystkim, na jedzeniu i żyją w stresie, żeby szef nie zwolnił, bo skąd będzie kasa na kolejną ratę? To jest bardzo powierzchowne bogactwo, wszystko pięknie z zewnątrz, mam w swojej rodzinie dwa takie małżeństwa i wśród znajomych prawie wszyscy, albo jeszcze z rodzicami mieszkają, albo ledwie wiążą koniec z końcem... wy to albo obracacie się w jakiejś elicie albo po prostu jesteście ślepi i nie widzicie jak jest naprawdę..." bo to nie ejst ubóstwo!!! ani bieda..a już na penwo nie skrajna nędza:O nędza to jest tam gdzie ludzie nie mają co jeść, brak dostepu do wody, kanalizacji, pradu itd..tam gdzie nie ma totalnie żadnego innego wyjścia niż kraść by iec co jesc. to jest skrajna nędza.

Gość Malena2221
oczywiście, że to jest ubóstwo... a dla Ciebie to pewnie dopiero jak ktoś wyląduje na ulicy, to jest ubogi... no cóż. W życiu chodzi o to, żeby żyć, żeby móc pozwolić sobie na samorealizację, a nie wegetować i sprowadzić całe życie do zarabiania kasy na przetrwanie. Właśnie Ty należysz do tych "ślepych", tobie trzeba pokazać skrajność, żebyś dostrzegł co się za tym kryje

Gość lena ##
A ja pracuję z dziecmi pochodzącymi z różnych rodzin i duuuża część tych ludzi żyje baaardzo skromnie :(

Gość Malena2221
tylko że wy sugerujecie, że jak ktoś nie prowadzi życia rodem z biednych wiosek w Afryce, to jest wszystko ok :D ustalmy, czy chcemy tutaj ustalić definicję ubóstwa i biedy dla samej definicji, czy może chcemy rozmawiać o sytuacji w Polsce, a waszą intencją jest wykazanie, że wszystkim się dobrze żyje i jest super..

Gość ptasiek nastroszony
jak się mało wytwarza to się i mało ma czym dzielić. urzedasy , socjolodzy, p0sycholodzy i Bóg wie jacy tam jeszcze turkolodzy nie pomnożą dochodu narodowego

Gość polaczkowy bogacz
jedzcie tlusto by byc niezdolnymi do pracy! NA RENCIE OD ZUS I PO RZĄDACH PO SCHUDNIECIE JAK AFRYKAŃSKIE DZIECI! PRYWACIARZ BYLE GŁODNY NIE CHODZIŁ! plebs go utuczy!

Podaj jakieś wiarygodne źródło tej plotki? GUS?

Gość ptasiek nastroszony
jesteśmy w UE jesteśmy w NATO jest Liberalizm i takie3 żebractwo jest niegodne nowoczesnego Europejczyka a nawet chyba karalne

Gość mojamoja moja
mieszkanie ogrzewane piecem jest symbolem ubostwa?:D

Gość miedzynarodowka 32666666666666
moze jej chodzilo o kaflowy a lboi o kuchnie.