Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reianna

ciekawe ile z was wie,ze o.rydzyk nie ma maybacha...?

Polecane posty

Gość reianna

czyli o propagandzie ciąg dalszy...zacznę, ze nie jestem osobą wierzącą, ale interesują mnie to co się dzieje w moim kraju, a zaczyna dziać się bardzo źle. propaganda mediów jest zastraszająca i ja niestety tez jej swego czasu uległam...wszyscy pewnie pamiętają słynną aferę z o.rydzykiem i maybachem, zaczęłam szperać i odkryłam, ze informacja ta ukazała się w gazecie pomorskiej, jest nieprawdziwa i wnioskowano nawet o przeprosiny ale gazeta stwierdziła, ze przeprosin nie będzie bo poszło w eter i stało się faktem medialnym. tak więc do niedawna nawet ja myślałam, ze o.rydzyk jeździ maybachem, tak jak i w to, ze szerzy nienawiść, zwłaszcza do żydów, ale znów wykonałam eksperyment i ponieweaż nie lubię paplać o czymś nie sprawdzajac tego empirycznie, zaczęłam od jakiegoś czasu słuchać radia maryja. jakież było moje zaskocznie gdy ani razu nie usłyszałam od o.rydzyka słów o nienawiści, pełnych żółci i jadu, o które się go posądza. jest natomiast nawołanie do modlitwy o nawrócenie, o modlitwy za Polskę etc.etc. tak wiec największą nienawiść szerzy tzw.BLAĆFORMA, szerzą media jej przyjazne, cofamy się do okresu sprzed 89 roku, kiedy to przechowywano w tajnych skrytkach bibułę, a w TV przyjazny rządowi program. zastanawia mnie jeszcze jedno, ja do kościoła nie chodzę, a mimo to rzygać mi sie chce na tą całą nagonkę na kler, na to co się dzieje z tv trwam, nienawiścią do radia z torunia...ale jak możliwe jest, ze gro ludzi tworzących i podbijających tą opinię to ludzie, którzy co niedzielę stoją w kościele ze złożonym rączkami...to takie smutne, ale widać musimy sięgnąc dna by znów otworzyły się oczy.

Gość ptasiek nastroszony
mało. motłoch łyka jak pelikany wszystko.

o.Rydzyk, nie ma majbacha, ale może zarządzać wielkimi dobrami, bo w sumie ma tylko habit, łóżko, no i komputer.

Gość krztynka prawdy
Ja też jestem niewierząca, ale mimo to poszłam pod kościół podpisać petycję, by nie zabierano miejsca TV Trwam na platformie multipleksu. Lubie w życiu mieć wybór, a najbardziej mierzi mnie gdy ktoś na siłę stara się narzucić mi swoją opinię i światopogląd, doprowadzi to tylko do tego, ze w końcu stanę sie katoliczką, bo zawsze byłam nonkomformistką, a widzę, ze katolicy w tym kraju zaczynają być traktowani jak bydło i porównywani do byle motłochu, co strasznie mnie razi i przeszkadza. A o maybachu rzeczywiście nie wiedziałam:)

Gość pr....
Niestety zyjemy w smutnej rzeczywistosci gdzie chca nami manipulowac i powiem ze swietnie im sie to udaje, chociazby jak powyzej tez myslalam ze rydzyk to czy tamto a po poszperaniu troche w necie okazuje sie co innego Dodam ze tez nie jestem jakims moherem w jeszcze kilka lat temu glosowalam na po, ale wystarczy troche szerzej otwiorzyc oczy i nie wierzyc ufnie we wsystko co nam pisza i mowia w tv obawiam sie ze za duzo ludzi jeszcze nie che byc swiadomym bo im wygodnie, informacje jakimi nas media etc bombarduja z reguly sa z dupy albo przekrecane albo podkerslane nie to co powinno i pisze tu juz ogolnie abstrachujac od radia maryja i rydzyka itp

Palikot, kiedys powiedział, że o.Rydzyk, nagminnie, łamie wszelkie normy związane z radiem , które prowadzi i powinna być mu odebrana koncesja. Ja myślę, że to imperium o.Rydzyka powinno finansować PiS, bo to jest medium pisowskie. Dlaczegóż to z podatków społeczeństwa, ma byc finansowana rozgłośnia pisowska?????

Gość Kochana ja śnię
A ja jestem wierząca, po ostatnich wyborach gdy w pracy była dyskusja o nich jako jedyna wśród 15 osób głosowałam na PiS i przyznałam sie do tego, najpierw obśmiano mnie i wyszydzono, a nawet zakrzyczano, bo przecież prosto w tłumie zgnoić jednego, potem jak szef przyszedł poszły znów żarciki na mój temat, co szef skwitował, "że on wie, ze są na tym świecie takie ograniczone i pałające rządzą zemsty i nienaiwści jednostki, które głosują na tych faszystów, że strasznie im współczuje, bo kretyni zawsze byli godni pożałowania" potem śmiał się oblesnie i pozwolił sobie na kilka dowcipów w stylu "kaczka po smoleńsku" albo nt.urody sp.marii kaczyńskiej...wszystko to powiedziane z wyższością i nieomylnością, jak wiec miałam odpowiedzieć szefowi? że jest pozostałością po socjaliźmie, skamieliną, która zawsze była chachmętem, kręciła i oszukiwała, a całą firmę zbudowała na układach i nieuczciwych manewrach, ze nie dziwię się, ze pluje na pis, bo za dużo ma za skóra, ze takich własnie przedsiębiorców, cwaniaczków chroni pod płaszczykiem PO? najsmutniejsze to właśnie to, że wszyscy oni uważają się za katolików, a zaszczuli mnie jak psa, bo miałam inne zdanie. więc kto tak naprawde reprezentuje faszyzm??? wyborcy PO czy PiS?

Gość pr....
jak mozna słowa Palikota brać na poważnie w jakimkolwiek temacie:O

Gość do bmblondyn
widzisz ja nie jestem wyborcą PiS-u, ale nie przeszkadsza mi radio maryja i sposoby finansowania go, więc nie wypowiadaj sie za innych, a mówiąc jeszcze bardziej obrazowo, chętnie oddałabym całą kasę, którą płacę za abonament na socjalistyczną tvp na radio maryja, choć nie słucham.nie będzie mi paikot wskazywał co mam robić, bo żaden to dla mnie przykład. uważam sie za patriotkę więc gardzę człowiekiem, który nie ma poszanowania dla tradycji i świętości, które w tym kraju istnieją od lat, dla człowieka, który chce być postrzegany jako mega tolerancyjny a przeszkadza mu krzyż, który krzewi nienawiść do normalnych, wierzących w coś ludzi, a miłość dla pedalstwa i innych dewiacji.

Gość żetonikk
TAK TAK o.rydzyk to szaman, który narkotyzuje i hipnotyzuje armię babć i dziadków by swoje ostatnie grosze oddawali na jego radio, jego majbacha i 20 willi, łańcuchy złota, baseny i posiadłości na karaibach:-D wolę więc z podatków opłacać utrzymanie rządu i biednego, skromnego Palikota, który nie łamie żadnych zasad, zwłaszcza moralnych:-o

Gość Koktajl z żółwia
O tym jaka jest prawda wiedzą wszyscy, którzy nie splamili się czytaniem GW, w której właśnie Michnik szerzy nienawiść i wykorzystując swe semickie pochopdzenie robi z siebie ofiarę nagonki na Żydów właśnie. A tak naprawdę o nienawiści do Żydów rozpowiadają sami Żydzi, a nie o.Rydzyk, czy radio maryja, czy trwam, gdzie wiekszośc czasu antenowego to modlitwy i rozmowa o Polsce wolnej od nienawiści właśnie. Polecam każdemu posiadaczowi radioodbiornika dla ciekawości posłuchać radia ww. można by się zdziwić ile tam słów pełnych miłości i pokoju, a nienawiść i żółć i podjudzanie można znaleźć właśnie w TVP np. u p.Lisa, lub w TVN u Wojewódzkiego i w wielu wielu innych programach, w których dziennikarze bez wstydu opluwają inność i wiarę, flaga w kupie gnoju śmieszy, prawda? ludzie nie dajcie się zwariować i nie zapominajcie kim jest Polak i czym jest Polska, nie niszczcie spuścizny naszych przodków, nie dajcie się sprzedać i omamić!!! moze patetyczne to co piszę, ale boli mnie to co widzę, boli, ze czuję się zniewolona, że nawet wolność tu w sieci już niedługo zostanie mi odebrana:(

Gość ptasiek nastroszony
serce rośnie jak się to czyta.gdyby nie RM to by nas już wydymali do cna a my nic a nic byśmy nie wiedzieli , ze to nie "zielona wyspa"

Gość pkiiiiiiajajaj
krępy, brzydki i sepleniący kaczyński, o.t.rydzyk na tle willi i majbacha (których notabene rzeczywiście nie posiada i nie posiadał),motłoch w moherowych beretach i przedstawicie wsi jak i posiadacze wykształcenia co najwyzej zawodowego modlący się pod krzyżem na placu, to tematy chwytliwe, eksploatowane do bólu i teraz juz tylko ostatni imbecyl daje się złowić na ten haczyk:) polska to nie jest kraj przepełniony głupcami, a ci którzy zbłądzili niedługo też przejda na drugą stronę, a nawet ci, którzy są niewierzący na przekór zaczną się nawracać, taka jest moja prognoza, przesyt nigdy nie wyszedł nikomu na dobre, nagonka jest zbyt wielka, zbyt nachalna, grunt zacznie się palić i towarzystwo zostanie zmiażdżone aby cykl znów zatoczyło koło:)

Gość haku
Amerykańska Polonia w niedzielę, 12 lutego br., przed placówkami konsularnymi w wielu miastach USA będzie protestować przeciw dyskryminacji Telewizji Trwam. Manifestacje odbędą się m.in. w Chicago i Los Angeles. Polonia kieruje również apel do rodaków w Ojczyźnie i poza jej granicami o przyłączenie się w tym dniu do pokojowej manifestacji w obronie wolności słowa. http://wzzw.wordpress.com/2012/02/06/mobiliza cja-polonii-w-obronie-tv-trwam/ Już 1 milion 18 tysięcy 679 osób podpisało się pod protestami do KRRiTV przeciw odmówieniu TV Trwam miejsca na multipleksie. poznaj prawdę też ciekawe http://gloria.tv/?media=255139

Gość ptasiek nastroszony
dlatego chytry TVN juz w kit zacząl krytykować swoich....by lansowac Palikota. zawsze to w razie czego wszystko ostanie sie w rodzinie,...

Gość pkiiiiiiajajaj
Tu by się przydał taki marszalek piłsudski, co by szabelką machnął i rozgonił złodziejskie towarzystwo. on by z polski dziwki nie dał zrobić, co się sprzedaje i ruskom i niemcom i francuzom i amerykanom, on by ich wszystkich właśnie wydymał i kogoś takiego mi tu teraz brakuje.

Gość Szydełko
A ja długo nie chodziłam do kościoła, a teraz zaczęłam, chcę by moje dzieci wychowały sie w kulturze i nauczyły sie zasad moralnych a przede wszystkim tego jak byc po prostu dobrym człowiekiem, a nie chamstwa jakie serwuje Palikot i jego ułagodzona wersja Tusk. Nie spodziewałam sie, ze przyjdzie mi żyć w kraju w którym demokracja to tylko slogan. A teraz stwierdzę, ze zacznę słuchać RM:) Nikt mnie nie będzie zmuszał do niczego, bo tego nie znoszę i zaraz się buntuję!!! :)

Gość ptasiek nastroszony
ale rząd rządem ale element wyborczy też z siebie dziwkę od 20 lat robi.....a raczej jeden z drugiego robic próbuje tak w imię tysiącletniej kultury słowiańskiej i wiary Ojców. jakże nam Elit brakuje i madrości. bieda potrzebna bo cierpienie uszlachetnia a głupie bogactwo degraduje

Gość lord stront;
Oczywiście, że nie ma. Bez przesady, ma pilniejsze wydatki, a ten czołg kosztuje gigantyczne pieniądze. Powiedziano o nim i tym radiu, wiele bzdurnych kłamstw. Dawniej, wielokrotnie, często codziennie, słuchałem Radia Maryja z ciekawości. Jeśli chodzi o dbałość o patriotyzm, troskę o suwerenną Polskę, radio spisuje się co najmniej dobrze. Ja w głosie ojca Rydzyka, słyszałem jad i trochę żółci :D On jest złośliwy i czasem najpierw powie, potem pomyśli, ale nie on jeden. Mają w tym radiu fiksację na tle masonów i przekonanie, że to co jest groźne wobec KK i szerzej, wartości zachodniej cywilizacji, wynika z planów i działań masonerii, ale same zjawiska rozpoznają i definiują dobrze. Ostatecznie nie tylko w Radiu Maryja wierzą w spiski. Po drugiej stronie, wśród budzących moje obrzydzenie lewaków, chętnie wierzy się w spisek "czarnych" i wszelkiego rodzaju nacjonalistów i faszystów :D

Gość sedesghftgf
ja pitole!ale jaja! ja bylem pewny z tym maybachem ale nie chcialo mi sie nawet sprawdzac od razu wzielem za prawde, a tu teraz czytam i szperam i rzeczywiscie klamstwo.niezla chamowa,zwlaszcza ze zawsze mowilem ze mnie wqrwia u rydzyka ze ojczulkiem jest a maybacem pomyka.no niezle, ile jest takich jak ja....

Gość ptasiek nastroszony
i co TVN i różnej maści politycy się procesują o praworządności się wypierdzają a swych kłamstw TVN NIE ODSZCZEKAŁA

najsłynniejszy polski grzybek nie ma majbacha, coś podobnego? Po spożyciu rydzyków halucygennych mozna wszystko zobaczyć.

Gość youngwhitemale
motłoch łyka wszstysko zwłaszcza snoby słuchające lisa olejnik etc. przedstawicieli "niezależnych mediów" ostania monotematyczność w mediach(Madzia RIP), poruszania zastępczych tematów, w sytuacji gdzie ludzie starsi chorzy nie mają pieniędzy na wykupienie nowych recept, ceny paliw, wzrost podatków, etc. nie chodzę do kościoła, nie wiem czy wierzę,nie jestem zwolennikiem zadnej parti, ale sie tutaj urodziłem i cieszyłbym się z fatku że mam przynajmniej inteligentnch wspólobywateli nie wybierających poraz wtóry nieudolnych politycków dbająch wyłącznie o prywatne interesy.

akurat imperium medialne o.Rydzyka jest niezależne, trzeba chyba na głowę upaść by w to uwierzyć.

Gość klejstopeda
do bmblondyn - jaki ty jesteś nudny człowieku, mózg gładki jak pierś kurczaka, bleeeh za dużo grassu dziecko:))))

to ty jesteś nudna, akurat często w tle słucham tego radia i jedno jest pewne, PiS powinien je finasować....

Gość lord stront;
Kochana ja śnię Współczuję i gratuluję odwagi, bo wielu nie stać na taką postawę. Jest właśnie tak jak napisałaś, cwaniaki ze znajomościami w ub i partii, lub ludzie wprost się z tego szamba wywodzący, zbudowali w Polsce "kapitalizm". Oni po prostu, tak jak Twój szef, bronią swojej pozycji, a czasem więcej niż pozycji, bo gdyby przyszło im odpowiadać przed uczciwym sądem, to dożywocia też by się posypały. Wiemy o tym doskonale i na rękę im stado baranów, którym mogą wodzić, gdzie i jak chcą. Ja jestem niewierzący i jakoś nie boję się "czarnych", nie obrażam ludzi, wierzących. Gdyby nie KK, to by Polski w ogóle już nie było. Podczas zaborów, PRL, to kościół był ostoją polskości i cholera wychodzi na to, że teraz też, chociaż mamy państwo, ale chyba nie mamy narodu. Chociaż KK, od środka też coś drąży, bo gdy patrzę na kardynała Dziwisza, to różne myśli chodzą mi po głowie. Byłem już ateistą jako nastolatek, to jeszcze był PRL. Ale to nie była nienawiść do KK, tylko moja osobista światopoglądowa decyzja. I także wówczas widziałem wielką patriotyczną rolę kościoła. Teraz jak i przedtem, różni wychowankowie, wcześni i późni, propagandy prlu i lewicy w ogóle, głoszą, że jak się religię zamknie w kościele, wręcz się ją dobije w wymiarze społecznym, to nagle szereg problemów zniknie :D Ta metoda ma już ponad 200 lat, od stu stosowano ją wyjątkowo intensywnie, zawsze w imię wyzwolenia człowieka. I jak widać, dalej są barany, które się na to łapią.

11.02.2012] 14:34 [zgłoś do usunięcia] klejstopeda do bmblondyn - jaki ty jesteś nudny człowieku, mózg gładki jak pierś kurczaka, bleeeh za dużo grassu dziecko nie jestem z tej epoki, i nie wiem co to grass, a narkotyki znam z Narkotyki. Dusze niemyte Witkacego.

Gość szynkwasss
tak blondyn żal ci kasy na jakieś tam radio, którego prawdopodobnie nigdy nie włączyłeś a nie żal ci na tvp, no ale jak byś się mógł pozbawić oglądania tych wszystkich programów publicystycznych na wysokim poziomie, wybitnych polityków jak tusk czy komor buaehehehe, gdzie byś się ładował nadzieją na to, że jutro obudzisz się w kraju mlekiem i miodem płynacym, wystarczy tylko, że uwierzysz:-D żal mi takich ludzi, za moich czasów też kwiat młodzieży zapisywał się do ZMS-ów zwabiony piekną ideologią, zaczytany w marksie i engelsie, oni też upadli, teraz wstyd się przyznać,że się było w PZPR, a z jakiś czas wstyd się będzie przyznać do takiego tuska, mam taką nadzieję oczywiście.

czytaj człowieku, ze zrozumieniem, nic mi żal, a radio to słucham w tle.