Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magically

Czy test ciążowy może pokazać fałszywy wynik w 11-12 tygodniu ciąży???

Polecane posty

jakbyś nie wiedziała to średnio 1/3 testów w aptece pokazuje fałszywy wynik.

tak, moja znajoma miała już stwierdzoną ciążę przez lekarza a test nie wykazywał nic

test wykrywa zmiany w organizmie kobiety które przecież nie staja się bardziej intensywne w zależności od tego który to tydzień ;]

Nie byłam u lekarza, bo miałam w poprzednim cyklu okres, ale w tym okres mam bardzo skąpy, wręcz prawie plamienie. W tym cyklu nie mogłam zajść w ciążę, ponieważ nie współżyłam.

levvi!!! ja cie prosze, oczywiscie ze staja sie bardziej intensywne beta wzrasta! hormon ciazowy! testy sikacze w aptekach maja czulosc ok 25mlh beta z kazdym dniem w ciazy wzrasta min o 65% dla mnie to jest niewyobrazalne by test niczego nie wykryl chyba ze jest uszkodzony, zalegal na polkach, waznosc minela

oj laska, w takim razie ciazy nie ma radze zapoznac sie z NPR wtedy unikniesz takich pytan i blednego myslenia

tak rosnie do 3 miesiecy intensywnie ale pozniej utrzymuje sie na wyzszym poziomie - to nie jest tak ze ona sobie pozniej znika patrz normy: 3 tydzień ciąży: 5,8-71,2 4 tydzień ciąży: 9,5-750 5 tydzień ciąży: 217-7138 6 tydzień ciąży: 158-31 795 7 tydzień ciąży: 3697-163 563 8 tydzień ciąży: 32 065-149 571 9 tydzień ciąży: 63 803-151 410 10 tydzień ciąży: 46 509-186 977 12 tydzień ciąży: 27 832-210 612 14 tydzień ciąży: 13 950-62 530 15 tydzień ciąży: 12 039-70 971 16 tydzień ciąży: 9040-56 451 17 tydzień ciąży: 8175-55 868 18 tydzień ciąży: 8099-58 176

jeśli chodzi o NPR to stale obserwuję swój śluz, a mierzenie temperatury wymaga systematyczności, więc nie praktykuję tego, ale już się tyle naczytałam o tym jaki śluz może być w ciąży, że już sama nie wiem co mam o tym myśleć. Oczywiście nie ograniczam antykoncepcji tylko do obserwacji śluzu.

Lady Love -> tylko ze test może być do d... i wtedy i tak nie wykryje mimo nawet 30 tygodnia :P

oczywicie ze wymaga systematycznosci, sama obserwacja sluzu malo daje, wazna jest temperatura i sluz razem czyli metody termiczno-objawowe ktorych jest bardzo duzo, jezeli brak sluzu w cyklu wazne jest badanie szyjki - tylko wtedy mozesz poznac swoje cialo wiec o NPr to Ty tak naprawde nie wiesz nic kazda kobieta jest inna, sluz w ciazy moze byc bialy a moze go rownie nie byc wcale

Levvi od tego jest badanie krwi HCG - ten test nie myli sie, jest wiarygodny w 100% bo juz w 2 dni po zagniezdzeniu wzrost beta jest wykrywalny we krwi a ciaza zaczyna sie od 5mlh

levvi fajnie ze interesuja Cie takie rzeczy ale masz spore luki w swojej wiedzy ;) mimo to gratuluje ;) hehe malo ktory facet sie tym interesuje ja czuje sie w tym zakresie jako ekspert ;)

pozatym w 11 -12 tygodniu ciazy brzuch od dolu zaczyna sie zaokraglac - piersi rosna, bola, pojawiaja sie zylki, nudnosci, wymioty, czestsze oddawanie moczu, jezeli ktos sie zastanawia nad tym czy moze byc w ciazy to dla mnie glupota jest nie zrobienie testu na bete i brak odwiedzin lekarza tymbardziej ze w tym czasie plod jest najbardziej narazony na obumarcie czy wady genetyczne

Lady Love -> jest takie slogan "poznaj swojego wroga" :P a tak poważniej to wole wiedzieć za co się biorę niż potem mówić "jak ona mogła zajść przecież wypiła szklankę wody a poza tym to był jej (i też mój) pierwszy raz" ;)

hyh, tego raczej nie da sie przewidziec, czy laska wkopie cie w dziecko czy nie - chyba ze sama sie obserwuje, a Ty bedziesz jej do notatek zagladal :D ewentualnie liczyl ile tabletek wziela :D

na szczęście są prezerwatywy i dodatkowo stosunek przerywany wiec szansa mała :P i zawsze można się ograniczyć tylko do oralu/analu ;)

Gość leoniie
Robilam juz sporo testow i jeszcze zaden nie pokazal falszywego wyniku a ni w jedna ani w druga strone. Nie wierze, ze 1/3 testow daje falszywy wynik. Levviatan skad masz takie informacje? I czy ty przypadkiem nie jestes facetem?

stosunek przerywany dla faceta podobno nie jest dobrym rozwiazaniem, pozatym prezerwatywa dobrze zalozona nie ma prawa peknac, wiec po co sie meczyc jeszcze z przerywanym? :P doznania w prezerwatywnie i tak juz sa ujowe :D - zdanie mojego faceta :P

Lady Love -> tego czy ujowe to nie wiem :P a prezerwatywa może być źle wykonana i mimo dobrego założenia pęknąć lub być nieszczelna :P leoniie -> gdzieś (z rok temu to będzie) wyczytałem taką statystykę