Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wednesday123

Fałszywy wynik testu .POMOCY

Polecane posty

Witam Was wszystkich . prosze o pomoc! otworz 4 dni temu robilam test ciazowy 3 razy . kazdy byl pozytwny a duga kreska bardzo widoczna. pierwszy robilam w dzien zazycia leku ketonalu... 2 kolejne dzien pozniej . . mozliwe nawet ze minely 24 godziny. wizyte u lekarza mam dopiero w srode. pomocy :(

Gość mlk
ale na co ty liczysz? bo nie rozumiem. skoro jest pozytyw to ciąża więc w czym problem?

Jesteś w ciąży, gratuluję. Ketonalem się nie martw, ale już nie zażywaj.

wlasnie czytalam na necie , ze ketonal moze powodowac falszywie pozytywny wynik testu ale czy oszukal by go az 3 razy ?

Gość kdrfbaklbgvfkaidf
no to poczekaj dzień czy dwa aż lek się usunie całkowicie z organizmu i powtórz test.

Gość mlk
zrob beta hcg z krwi

pierwsze slysze zeby ketonal wplywal na wynik testu ciazowego!!! Zeby test byl pozytywny potrzebna jest gonadotropina kosmowkowa(HCG) podaje ci od czego wynik moze byc falszywy. -przyjmowanie leków przeciwdepresyjnych -choroby nerek -nadczynność tarczycy -usunięcie operacyjne jajnika -leki hormonalne zawierające hCG, zwykle podawane w zastrzykach -nowotwór jajnika, wątroby, cysty i moze nie czytaj w necie bo to niczemu nie sluzy...wrecz przeciwnie ,moj lekarz wrecz zakazal mi buszowanie w necie i jak przestalam to i stres sobie poszedl.

może i faktycznie powinnam przestać buszować bo po mimo tego ze miesiaczki nie ma 3 testy prawidlowe to ja sie doszukuje jakioch niedociagniec :(

Przestan bo sie wpedzisz w straszny stres a to ciazy nie sluzy:) ile ci sie spoznia ta miesiaczka?

dopiero 3 dni ...robiłam testy jeden dzień przed i 2 w dniu w ktorym powinnam dostać . więc nie minęło dużo czasu dlatego się stresuję , że jeszcze miesiączka do mnie zagośći ;/

spokojnie to prawdopodobnie ciaza:)a na tym pierwszym tescie i tym oststnim kreski sa tak samo mocno wybarwione czy ta pierwsza jest jasniejsza???

szczerze wydaje mi się , że żaden z tych testów się nie różni . i pierwszy i ostatni są taki same :( w sumie to różnica jednego dnia

beta HCG wzrasta o co nakmniej 66% w ciagu 48h czasem jak ten pierwszy wynik jest blady to kolejny robi sie wlasnie po 48h ito samo tyczy sie badania krwi na obecnosc Beta HCG tez zalecane jest po 48h od poprzedniego.Z tym ze jesli czulosc testu to 25 to on juz wyzej nie pokaze wybarwi sie mocno i tyle wiec szansa na ciaze u Ciebie jest ogromna jesli wynik jest bez watpienia pozytywny:)

dziekuje Ci kochana za pomoc ... ale poowiem Ci ze chyba juz zaczynam szalec bo pamietam ze bolal mnie kregoslup wzielam ketonal i poszlam od razu do lekarza a test pierwszy robilam jeden pelny dzien po i polejne 2 dwa dni po braniu tego wiec teraz juz nie mam wątpliwości ze wynik jest prawidlowy. moze faktycznie zrobilam je w zbyt krotkim odstepnie czasu jednak moj mezczyzna nie mogl dowierzyc i kazal mi zrobic jeszcze jeden i ostatni :D dziekuje Ci kochana za pomoc :* ściskam Cię

Daj znac co u lekarza podlacze sobie temat do ulubionych:) I ja Ciebie sciskam i 3mam kciuki!