Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaaa18723

Usuwanie kamienia nazębnego-pytanie:)

Polecane posty

Gość onaaaa18723

mam pytanko - czy aby podejść do zabiegu usuwania kamienia nazębnego trzeba mieć wszystkie ubytki wyleczone?? z góry dziękuję za odpowiedź:)

Gość Olej słonecznikowy
Mi kamień nazębny zszedł pięknie od ssania oleju, zęby wybielały i są jak nowe :) Ssanie oleju sciąga toksyny z całego organizmu więc działa zbawiennie nie tylko na zęby. POlecam :)

Gość jak mozna
ssac olej no jak ? nie prosciej napic sie ?

Gość a co mi tam!
nie trzeba mieć

Gość lotta 23
napisz coś więcej o tej metodzie

Gość Do onaa
zabieg który usuwa kamień to PIASKOWANIE. Robi to albo stomatolog albo higienisktka. Jakaś wariatka wszędzie się wpisuje i na każdą dolegliwość poleca ssanie oleju. Pewnie pracuje w jakimś sklepie ze zdrową żywnością i szuka klientów-frajerów.

Gość Do onaa
aha, można ten zabieg wykonać, bez względu na to czy masz zęby wyleczone czy nie.

Gość onaaaa18723
dziękuje za inf.:)

Gość Do ms jones
zanim niedouczony przygłupie zaczniesz kogoś obrażać to sam zorientuj się w danej sprawie, bo tylko się ośmieszasz. Oto czym jest piaskowanie: Piaskowanie to zabieg polegający na usunięciu przebarwień, osadu i kamienia nazębnego na zębach za pomocą strumienia wody pod ciśnieniem z dodatkiem drobin czyszczących (wodorowęglan sodu) i powietrza.

Gość s.o.s
z tym ssaniem to sobie jaja robi próbowałem , ale nic nie pomogło! ściema@

Gość Olej słonecznikowy
Hm.. wielu ludziom pomaga a mnie tez i to w duzym stopniu pomoglo ssanie oleju.

Gość kasiulka78
Nie, nie trzeba mieć wyleczonych wszystkich ubytków przed usuwaniem kamienia nazębnego (skalingiem), ale trzeba pamiętać, aby po usunięciu kamienia nie zwlekać z leczeniem. Czasami, w przypadku bardzo dużego kamienia nazębnego, wręcz zaleca się najpierw go usunąć, bo dopiero wtedy stomatolog będzie mógł prawidłowo wypełnić ubytki. Więcej o usuwaniu kamienia nazębnego poczytasz tu http://www.anident.pl/skaling.html .

Gość gość
ja stram się często, tzn, co pół roku ściągać kamień z zębów, zazwyczaj robię to, jak jestem na wizycie kontrolnej w Galerii Uśmiechu, najpierw sprawdzam jaki jest stan moich zębów, a potem usuwam kamień, a czasem się zdarza, że podczas wizyty kontrolnej wychodzą jakieś ubytki, więc też mogę się przychylić do zdania, że nie trzeba mieć wyleczonych wszystkich zębów, żeby kamień ściagać.

Gość gość
ja usuwam rzadziej w Bamedzie, bo dbam o to, co jem i staram się czyścić jak najlepiej zęby, żeby mieć kamienia jak najmniej, ale z tego co kojarzę to nie trzeba mieć wszystkich ubytków wyleczonych, żeby kamień usunąć

Gość gość
właśnie odwrotnie, najpierw higienizacja, potem leczenie. pani Ela z Galerii Uśmiechu mi tłumaczyła, że lepiej jest usunąć wcześniej kamień potem się wybrać na leczenie, bo jak zęby są czyste to plomby się będą lepiej trzymać

Gość gość
a ja bardzo dbam o higiene zebow i nie mam w ogole kamienia. kamien osadza sie tylko u syfiarzy, ktorzy nie myja zebow wystarczajaco czesto i przede wszystkim niedokladnie :-o

Gość gość
nie powiedziałabym, że kamień jest tylko wtedy, jak się o zęby nie dba. Ja też dbam, ale jednak trochę kamienia miałam i od kawy i niestety od papierosów. Więc co pół roku chodzę na usuwanie kamienia do Galerii Uśmiechu. Mimo, że bardzo dbam o to, żeby były czyste. Myję je, nitkuję, używam płynu do płukania ust.

Gość gość
Tez pije duzo kawy i pale papierosy ale kamien mam taki nadajacy sie do czyszczenia tak co trzy lata. Wyladowalam kiedys u stomatologa w Sztokholmie i tam zalecono mi taki plyn http://bazalekow.mp.pl/leki/item.html?id=10370 i rzeczywiscie przestalam latac z kamieniem co pol roku. Owszem plyn nie ma pieknego mietowego smaku ale za to jest dobry.

Gość gość
to nie wybielanie, właśnie nawet lepiej jest usunąć kamień przez rozpoczęciem leczenia. Ja nawet jak nie mam żadnych ubytków to chodzę do Bamedu co pół roku, żeby usunąć kamień. Po tym zabiegu zęby są gładkie i bielsze.

Gość joaninna
Nie trzeba ale może podrażniać zazwyczaj usunięty kamień może odsłonić ubytki w tkance kostnej. Skaling, piaskowanie, fluoryzacja, więcej informacji - http://higienizacja.com.pl

W Centrum Demed jest dobra opieka stomatologiczna. Ja jestem bardzo zadowolona i szczerze mówiąc jak dla mnie jest to rozwiązanie komfortowe. No i mam wszystkie zęby dobrze wyleczone. 

Tak, możesz dokonać tego zabiegu bez konieczności leczenia zębów.