Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość r6u7u4

Jak się wypisać z kościoła?

Polecane posty

Gość r6u7u4

No właśnie chce się wypisać z kościoła ale jak to zrobić? Do kogo iść lub się zgłosić?

Gość 12 no własnie
niestety od samego klechy..:(

Gość r6u7u4
Ale do byle jakiego księdza? I co mu powiedzieć? Że ma mnie wypisać i wypisze?

Gość mam to w nosie
po co się wypisywać , po prostu przestańchodzić

Gość r6u7u4
Ja nie chodzę ale nie chce też być przynależna do tej grupy, nawet na papierze.

Gość nojasneze
Hahaha chciałabyś żeby cie od ręki wypisał :D Musisz złożyć akt apostazji który potem idzie chyba do biskupa. A jak się "postarasz" to sami cię ekskomunikują :classic_cool:

Gość r6u7u4
No chciałabym aby mnie od ręki wypisał ponieważ do tej religi zostałam przyłączona wbrew mojej woli, więc dlaczego mam przynależeć do czegoś czego ani nie wyznaję ani nie pochwalam?

Gość r6u7u4
Spokojnie, dzieci nie zamierzam mieć i jestem zwolenniczką związków bez legalizacji w którym zresztą jestem od prawie 12 lat;)

Gość alebzdety
Tym razem to znowu ja - Ale głupoty pieprzysz :O No niestety nie każdy śle dziecko do komunii musze cię zmartwić, a po drugie myślisz że skoro ty robisz wszystko "dla ludzi", "na pokaz" to myślisz że każdy sie przejmuje ludźmi? :O

Gość alebzdety
A ślub zawsze można wziąć Cywilny 🖐️

Gość 12 no własnie
Tym razem to znowu ja + ban x2 wypisze się a później na klęczkach będzie prosic o powrót bo sie okaze że jednak ślub kościelny chce i dzieci do komunii poslać bo wszyscy slą ale żal....."bo wszyscy ślą"

Gość ale nudzisz
Boże, idz do proboszcza swojej parafii, a jak nie wiesz gdzie jest parafia to zapytaj matki, która cie do chrztu trzymała i do komunii wysłała. Proste?

Gość 12 no własnie
bierzmowanie do ślubu cywilnego ha ha ha ha ha

Gość ale nudzisz
Proboszcz nie gryzie i odpowiedzi udzieli.

Gość r6u7u4
No nie takie proste, ponieważ nie mieszkam w mieście gdzie się urodziłam... A jak czytam potrzebny jest akt chrztu i tu niestety będzie problem.

oczywiscie chodzilo o slub kościelny:D poprostu dobrze sie zastanów nim się wypiszesz:) nic ci to wypisanie się tak naprwdę nie da. gdyby np zabierali ci 1% podatku jak jesteś wpisana na dany związek wyznaniowy czy kosciół... a tka to tylko dla wlasnej satysfakcji ale przemyśl:D

Gość ale nudzisz
No to albo chcesz się wypisać albo tylko o tym myślisz. Przecież nie chcesz tej wiary, bo ci z nią nie po drodze, więc odległość chyba nie jest problemem?! Papier sam do ciebie nie przyjdzie.

Gość zkremowanyŻywcem
slyszalem ze jak sie podrze biblię to cie wypisują

Gość r6u7u4
Problem w tym że ja nigdy nie wierzyłam, nawet do komunii zaciągnięto mnie siłą - matka z ojcem trzymali mnie i otwierali siłą usta a ksiądz wkładał komunię, a potem zatykali mi usta abym nie wypluła - tak to wyglądało od najmłodszych lat. Zawsze to były dla mnie bajeczki dla naiwnych. Nie jestem osobą wierzącą i nigdy nią nie będę i to co ona niesie do niczego mi nie jest potrzebne.

co za bZdury - ico niby miałaby znaczyć taka " komunia na siłę " ? nie ogladaj głupot po nocach bo cie prawda z fikcja filmową miesza .

Gość ale nudzisz
Po co nam to mówisz? Dostałaś odpowiedzi na pytanie, więc ucisz się. Nie musisz spowiadać się z tego jaką to traumę przeżyłaś w dzieciństwie!

Gość r6u7u4
No jak ktoś pyta to odpisuję, chyba logiczne prawda? Jeśi Ciebie to nie interesuję to nie czytaj, proste, też prawda?

Gość ale nudzisz
Nie wiem komu odpowiadasz, bo nikt cię nie pyta w jaki sposób dawali ci komunię.