Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aska7911111111

Pomoc,anty-pomoc

Polecane posty

Dlaczego ludzie tutaj są tacy anty do pomocy? Oceniają bez poparcia,szykanują... Byle ktoś skulił ogon i uciekł. Czy to wynika z nudy?Z zazdrości?Niskiej samooceny?

W sumie nie chodzi tylko o pomoc,a o wiele dziedzin. Dziewczyna ładna,trzeba jej nagadać,ze brzydka. Mądra,nagadać,ze głupia. Bogaty-źle. Biedny-tez źle. Zaradny,jeszcze gorzej. Nie zaradny również ostrzał. To jakaś nowa forma zabawy?

I jeszcze napisze do kogoś o nicku"czy masz dowód na" (nie ma już tematu na którym ja czytałam)-miałaś racje:) Moze tu zajrzysz:)

Chora psychicznie-tak usłyszałam o sobie gdy miałam inne zdanie:) ale do tego epitety były,pi...da hehe a to już nowa diagnoza,do tych które znam:)

no dobra, zgadzam się całkowicie..;) ale jakby nie było wśród innych forum kafe jest jak dla mnie najlepsza;) wiele innych prawie po prostu wymiera..

tylko gdy ta sama osoba,jednych wyzywa bo załóżmy biedni,innych bo bogaci,a jeszcze innych bo Średniej klasy,to ja tego nie czaje.Poza tym ,można mieć inne zdanie to jest norma,,ale żeby od razu wyzwiskami to chyba coś nie tak.Na prawdę nie wiem,z czego to wynika.

Gość Pepi_
Internet jest idealnym środowiskiem dla lęgu trolli internetowych, więc nie ma co sie dziwić że pełno ich w sieci. Wymiana zdań tak, ale brak argumentów dla swojego zdania na dany temat zazwyczaj kończy sie bluzganiem. Jak dla mnie to kwestia ograniczenia intelektualnego i bądź też braku tolerancji. Mozna mieć swoje zdanie, a nawet trzeba mieć jakieś, ale i przyznać sie do błedu też trzeba umieć, co dla niektórych jest rzeczą niemożliwą.

Właśnie o to chodzi Pepi,ja tez nie jestem wszechwiedząca,ale jeśli się mylę -ok daj mi argumenty,a nie wyzywaj-tez tak uważam:) Bo wyzwiskami tego nie zmieni nikt:)

W sumie założyłam ten temat,bo pisała dziewczyna,która potrzebuje pomocy,tak została zjechana,ze odeszła.A przecież nie chcesz-nie pomagaj,po co wyzywasz,grozisz,straszysz...

Gość Pepi_
Wiesz jak to jest, chcesz żeby świat był lepszy, zacznij od siebie ;) Chciałbym dostać pomoc jak kiedyś nie będę sobie w stanie z czymś sam poradzić. Całego świata nie zbawię, ale jak ktoś ma problem to staram się wypowiedzieć (w miarę nie obrażając nikogo) tak by pomóc. Jakoś nie sprawia mi przyjemności kopanie kogoś jak ma problem.

Mnie literki tez nie bolą:)Obcych ludzi tym bardziej,tylko dziwi mnie to zjawisko tutaj:) a z tym"chcesz zmienić świat zacznij od siebie,"całkowicie się zgadzam)

Niestety jednak nie da się nic na to poradzić. Jak ma się czas i ochotę trzeba pisać coś normalnego, a nóż ta jedna notka zostanie odczytana w morzu głupot przez właściwą osobę.

Właśnie,ja znając mentalność tutejsza,również zaryzykowałam,wierząc,ze na sto "niepotrzebnych obelg"znajdzie się jedna,ale cenna informacja:) Niestety tamta dziewczyna zrezygnowała.

a wiec jestem... Asiu wiem o co ci dokladnie chodzi i o kogo. a to co sie dzieje na forach to sie w glowie nie miesci. znam ta sytuacje. poprosilam o glupie ubranka. jak ktos ma a chce wyrzucic przyjme. bo u mnie sa problemy. uslyszalam ty pizdo ty kirwo ty szmato oszustko handlarko. pomimo ze rozumiez ze nikt nikomu nie ufa. chcialam udokumentowac moja syt. a zostalam zbluzgalam

Domyślam się że chodzi o temat z gwałtem. Ciężko powiedzieć czy to była w ogóle prawdziwa historia, czy tylko ktoś ma wyjątkowo niewybredne poczucie humoru. Obelgi i dziecinne zachowanie jeszcze zniosę, ale tego typu prowokacje to już szczyt szczytów. Dodam tylko, że mam nadzieję że to był czyjś głupi żart, bo nie życzę nikomu takiej sytuacji...

Tak paulina chodzi o Ciebie,od razu obelgi zanim najpierw sprawdzić cokolwiek. Pepi nie czytałam tematu o gwałcie i raczej nie chce czytać. Niektórych postawy nie rozumiem.Masz wątpliwości-sprawdz,olej,ale nie oceniaj nie wyzywaj bez poparcia.

@paulina88611 Ludziom tez trzeba trochę racji przyznać (ale tylko trochę), bo np. na moim rodzimym portalu trojmiasto.pl kobiety polują na rzeczy które ludzie oddają za darmo i potem bezczelnie wystawiają je na sprzedaż, robiąc sobie z tego regularny zarobek. Przez takie hieny ludzie robią się nieufni, ale trudno żeby generalizować i wszystkie osoby potrzebujące od razu bluzgać. Każda moneta ma awers i rewers ;)

Właśnie nie kupić nowe,o to nie prosiłaś.Jedynie w sensie chcesz wyrzucać na śmietnik oddaj mi,ale tu same psy ogrodnika tj sam nie zje drugiemu nie da.W sumie nawet nie o to chodzi,nie chce dać,niech nie daje,potnie i wyrzuci (choć tez to jakieś dziwne zagrania,ale to jego,wiec ok,ma prawo robić co chce)ale żeby wyzywać,oceniać itd to już przesada.

Ok Pepi,ja wiem,ze tak robią,ale zęby kogoś opluć,trzeba mieć dowody na to.A dwa ja osobiście nawet takiej wole oddać(choć Paulina nie taka)niech sobie sprzeda kupi dziecku mleko skoro i tak mam na śmietnik wyrzucić.

a dwa nawet wiedząc,ze jakaś kobieta tak zrobi można napisać normalnie nic Ci nie dam bo szukasz zarobku:) Nie trzeba wyzywać jej a tym bardziej jej dziecka.Proste.

No wiesz jak ktoś jest potrzebujący to jasne, niech robi co chce z tymi rzeczami. Mam tu bardziej na myśli hieny które robią mimo iż nie są w złej sytuacji, to robią sobie z tego normalne źródło utrzymania, zamiast iść do pracy. Co do dowodów to sie zgodzę, nie powinno się bez dowodów kogoś osądzać.

pepi ale mowilam juz ze udokumentowalabym swoja sprawe ze nie klamie a niestety potraktowali mnie jak smiecia.

Tacy to nigdy raczej nie udokumentują swojej sytuacji,nie zaproszą do domu itd.W sumie ciężko często jest się zorientować,ale to nie powód do wyzwisk tym bardziej nie mając pewności.Czasem nawet i z praca ciężko:)wykorzystywać się dawać nie lubię,ale jak ktoś by mi uczciwie powiedział słuchaj daj mi to zamiast wyrzucić ja to sprzedam to czemu nie:P

Gość a ja sie nie zaloguuje
Paulina....ludzie tutaj przestali byc ufni za sprawą pewnej dziewczyny która prosiła o pomoc, a potem okazało się, że handlowała tymi zebranymi darami z kafe, była spora afera i przez to teraz prawie kazdy jak widzi topik z prosbą o pomoc zachowuje sie tak, jak sie zachowuje całkiem niedawno pewna kobieta prosiłą tutaj o pomoc dla swojego małego dziecka, nie prosiła o pieniądze, tylko o jedzenie i jakies zabawki dla dziecka i wiesz co sie działo? ludzie ją bardzo zjechali, podejrzewali ze to kolejna oszustka,az zal bylo czytac taki jad się tam na nią wylewał:-O a ja jej pomogłam i powiem wam, ze usmiech tego dziecka na widok prezentów (to było przed samymi swietami)był dla mnie bezcenny,kobieta miała łzy w oczach, a ja radośc w sercu bo mogłam komuś pomóc pamietajcie, że dobro powraca :-)

a ja sie nie zaloguje Brawo!!!!!!!!!!Nie dałaś sie masie,miałaś swoje zdanie,i postąpiłaś tak jak uważasz. Ja tez Paulinie pomogę,pomimo to,ze nie mam małych ubranek. I nikomu nic do tego. Jednak gdyby zostawiła temat,może znalazł by się ktoś,kto je ma.