Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alergia na wasze problemy

Studiuję psychologię... a nie lubię ludzi :(

Polecane posty

Bardzo lubię te studia....poszłam na nie by pomagać ludziom, ale po paru latach zobaczyłam, że to wcale mnie nie kręci :( tzn. mam dość jak koleżanki mi sie zwierzają...wszystkie problemy wydają mi sie zmyślone i banalne... uważam ludzi w 90% za kretynów, wcale nie mam ochoty im pomagać

Jeszcze rozumiem ludzi po traumach, po śmierci, z myślami samobójczymi, ale dziewuchy które rozpaczają z powodu faceta?! Albo patologie, które dają sobą pomiatać zamiast odejść od kogoś... To nie na moje nerwy, najchętniej bym im nawrzucała. Póki co robię w kryminalnym dziale, bo jakoś nawet psychopaci, dewianci są inteligentniejsi od tych debilek... Przeraża mnie egzystencja niektórych ludzi, których świat to tylko praca, dom, facet, imprezy i seks i dzieci... Ludzie wasze życia są proste jak życie mrówek!!!!!

Gość Babcia Terenia 72 lata
poszłas na psychologie nie dlatego,że sie do tego nadajesz tylko dla... no własnie dlaczego? Dobre pytanie, znasz odpowiedź? Bo ja sie domyslam :)

Czego sie domyślasz? Poszłam bo to łatwe studia,chociaż marzyła mi się filozofia albo polonistyka (tzn filologia polska) ale z filozofii bym nie wyżyła :(

Gość Babcia Terenia 72 lata
domyślam się motywów twojej decyzji co do wyboru zawodu... tych, które ty upchnełaś zbyt głęboko aby do nich siegnąć. :)