Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a co w tym niezwykłego?

Czy egzorcyzmy Emily Rose są oparte na faktach?

Polecane posty

Albo 4 stopień?Bo tam były takie sceny opętania przez szatana,prawda to czy po prostu dobra scenografia i montaż?

Gość Magdalenka.....a.
na faktach. Sa nawet nagrania -tylko dzwiekowe- tych egzorcyzmow.

Gość drep
egzorcyzm tak stopień nie

Gość hrehthh
Anneliese Michel. tak się nazywała

Gość Ksiądz Waldemar, egzorcysta
hrehthh Anneliese Michel. tak się nazywała To można w całości obejrzeć na youtube, polecam. :classic_cool:

podobno na faktach ale jak dla mnie to dość straszne rzeczy

Gość trollo
ja się na egzorcyzmach Emily wynudziłem potwornie, a kumpela, która mnie namówiła przez 2 tygodnie miała problemy ze spaniem ze strachu

Gość Maja1990
ja po obejrzeniu tego filmu 2 tygodnie spalam na materacu w sypialni mojej mamy . a jak sie budzilam to tylko sie modlilam ze jak bedzie 3 to sie posram , do dzis sie boje ...

Gość different***
Po latach udowodniono,że dziewczyna była chora psychicznie i rodzice dziewczyny, a także dwaj duchowni egzorcyści zostali uznanych winnymi za nieumyślne spowodowanie śmierci.A taśmy zostały spreparowane przez kler na dowód niewinności księży.

Gość different***
Mój wpis dotyczył filmu dokumentalnego "Egzorcyzmy Anneliese Michel"

Gość ojsdpwo
ja oglądałam jakiś dokument na temat egzorcyzmów i był tam wątek emily rose. Jej matka była nieźle kopnięta w głowę strasznie wierząca, mi się wydaj, że ta Emily nie była opętana ale sfiksowała przez kopniętą w łeb mamuśkę. Zresztą w tym programie mówili, że przypadki opętania im znane można uznać za zaburzenia psychiczne i że nie ma prawdopodobnie takiego czegoś jak opętanie. W każdym bądź razie w razie gdyby mnie coś opętało to poprosiłam bliskich o odstrzelenie mnie hehehe.

nie wiadomo do dzisiaj jak bylo. tylko tyle ze kosciol katolicki w Niemczech jej nie uznaje. Poza tym ja raz sie obudzilam o 3 w nocy :P nie ruszajac sie w ogole przez godzine przelezalam a mialam reke jedna w gorze :D ogladalam dwa czy trzy razy, dokument dwa.

ja po emily rose mialam raz taki okropny sen ze wole go nie pamietac, snilo mi sie ze sie zamienilam w demona i wydawalam z siebie jakies straszne dzwieki a ludzie przede mna uciekali :D:D:D bylam przerazona

Gość Nie wierze oszustom ...
Niezla fabula .... Chora psychicznie dziewczyne doprowadzili do smierci odczyniajac jakies chore czary .... Dla mnie ci wszyscy popieprzeni katolicy razem z tymi szarlatanami egzorcystami powinno sie do kamieniolomow zagonic i zmosic do ciezkiej fizycznej pracy, moze swiat mialby jeszcze jakis pozytek z ich egzystencji marnej ....

Gość lord stront+
Rodzina zdaje się była religijna. Niektórym się wydaje, że jak ktoś serio traktuje swoją religię, to jest pierdolnięty. To co powiedzieć o tych, którzy kierują się w życiu tarotem? Ludzie łakną takiej czy innej wiary, utwierdzenia w sensie życia i tak dalej. Sfiksować można na każdym tle, tam gdzie w grę wchodzą silne emocje. Widziałem jakiś dokument o Anne i poza strasznym cierpieniem, które zaznawała, nic tam nie wydało mi się, bulwersujące. Całe jej zachowanie, nie wykraczało niczym poza ludzkie możliwości psychofizyczne. Nagrania jej głosu, okropne, ale w żaden sposób nie było to dziwne. Jeśli coś jest naprawdę niesamowite, to fenomen samozapłonu człowieka.

Gość grhteheh
Jeśli coś jest naprawdę niesamowite, to fenomen samozapłonu człowieka. nie na czegoś takiego

Gość rwrwrwerwerwer
szczerze mówiac, od razu było widac, że laska była stuknięta. Pochodziła z nawiedzonej rodziny, jedno co ciekawe- to wszysko zaczeło się jak zmieniła miejsce zamieszkania- takie rzeczy powoduja dla orgaznimu szok, no i jej wiek jest tez charakterystyczny dla poczatku schizofrenii

Gość lord stront+
Nie wierze oszustom ... Brawo! Świat jest bardziej skomplikowany, niż się tobie wydaje. Są ludzie, którzy potrzebują wiary. Są przypadki osób, które nie zostały uleczone przez psychiatrów, ale zbawiennie podziałały na nich egzorcyzmy i to niekoniecznie katolickie, bo i stosowane w innych religiach, kultach. Są idee jednoznacznie głupie i szkodliwe i nie spotykają się z taką pogardą jak chrześcijaństwo, które jest fundamentem kultury zachodniej.

4 stopień nie zrobił na mnie wrażenia,a przez egzorcyzmy nie przebrnełam bo byłam przerażona,ogólnie w tym filmie była scena gdzie o 3 w nocy szatan nawiedzał Emily,wyobraźcie sobie,że po obejrzeniu połowy tego filmu położyłam się spać i obudziłam o punkt 3 w nocy!!aż mam ciary na plecach na samą myśl.

Gość different***
Wy chyba macie coś z głową nie tak,jak można w to wierzyć i się jeszcze tego bać:D

Gość kret-tynka
ja miałam kiedyś sen z tą całą emily :O:O:O cała spocona się obudziłam :O sniło mi się, że goniła mnie w jakiejś dużej oborze. A ja biegłam coraz wolniej jakby pchało mnie coś do tyłu. To był dla mnie koszmar :O ubrana była w jakieś prześcieradło i ta jej okropna twarz...nikomu nie życzę takiego snu.

Ogólnie lubie horrory ale na tym byłam przerażona,tym bardziej,że oglądałam go sama,późnym wieczorem,potem bałam się iść nawet do toalety,przeraziło mnie to,że ten film jest na faktach,właściwie ta dziewczyna podpisała pakt z diabłem?dlaczego on w nią wstapił?