Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bubka12

mamy doradzcie chodzi o nocki

Polecane posty

Gość bubka12

witajcie mamy mam 10 miesiecznego synka i wszystko jest swietnie tylko chodzi o nocki a bardziej o zmiane pieluczy w nocy do tej pory uzywalam pieluszek pampersa i byly tak genialne ze maluszkowi nie musialam jej zmieniac cala noc a on byl wyspany i szczesliwy od 2 tygodni (uzywam dalej pampersow)budzi sie z przemoczona pizamka od pieluszki poprostu przemakaja i mam pytanie jak zagwarantowac dzicku spokojny sen kiedy sa takie cyrki z pieluszka jak wy to robicie w nocy ze zmianami pieluchy?nastawiacie sobie zegarek?co mam zrobic aby zdarzyc zanim musze potem zmieniac pizamke?kurcze a jak sie juz obudzi to potem tak latwo nie zasypia i mam godzine lub dwie bezsenne aha dodam ze zmienilam rozmiar pieluszki ale to nie w tym problem jak wy to robicie?

Gość bubka12
sorki za brak literek pisalam na szybko

Gość nv jkadbfjb
ja zaczęłam na kolacje podawać coś gęstego,kiedyś piła mleko i dlatego sikała,albo się odkrywała,to kupiłam śpiworek,dawałam też na noc większy pampers

Gość bubka12
moze jeszcze ktos?

To znaczy, ze przesypia cała noc bez jedzenia/picia, a mimo wszystko jest w stanie przesikać pieluchę? Jak ja zmieniam pieluchę po kąpieli, to potem daję mleko przed snem, potem synek budzi się w nocy jeszcze raz lub 2 razy na mleko, a mimo to pielucha nie jest przesikana do rana. Czasem jak widzę, ze dużo wypił, to mu w nocy po karmieniu zmianiem. Może niechcący jakoś krzywo zalożyłaś po prostu i dlatego przecieklo?

Gość chyba zwariuje z niewyspania
mozliwe, ze zle zakladasz pieluszki :) mi tez sie zdarzylo kilka razy, ze mala "przesikala"- zawsze gdy spala na boku. Okazalo sie ze za luzno zapinam :D Autorko, a moze pora zmienic pieluchy na wieksze?

Gość bubka12
kurcze napewno zle nie zakladam pieluszki bo i maz zakladala watpie zebysmy tylko na noc zle pieluszke zakladali i to w kazda noc a numer wiekszy tez zakupilam dzisiaj kupilismy aktivy i jestem ciekawa jak sie sprawdza nocy nie przesypja jeszcze ale budzi sie raz krotko na piers i nie wypija duzo tylko cmoknie troche dla pewnosci ze mama jest blisko ja juz niewiem moze nie dawac mu mleczka wieczorem?ale to znowu bedzie chcial wiecej z piersi a juz nie mam tyle mleka

Gość dziwne123
wogole pampersy to przereklamowany szajs

Gość ligivy
u mnie jest ten sam problem, bo faktycznie synek sporo sika, chyba jedyna rada to zakładać większe pieluszki;

Gość grzenia
Tez miałam taki problem i to dość długo bo az do ok 2 roku życia! Tyle że moja strasznie duzo piła potrafiłą nawet w nocy litre wody niegazowanej czystej wypic(soków na noc nie podaje). Także wstawałąm ok 3 lub nawet 4 razy i zmieniałam pieluszke!!! Ale było na tyle ok ze moja ma mocny sen to sie nawet nie budziła:) Tez nic nie pomagało. Wypróbowałam wszystkie pampersy (najlepsze według mnie to HAPPY) i rozmiary zwiększyłam i nic. Skończyło sie jak zaczeła w dzien sikac na nocnik i dla spróbowania nie założyłam jej pampera na noc i miała tylko 3 wpadki i koniec z sikaniem i piciem w nocy!:) Dodam że jeszcze jej schowałam wcześniej kubek nie kapek i jak chciała sie napic w nocy to musiała sie podnosic i ze szklanki (a ze swoim kubkiem to spała i przez sen nawet ciumkała):). Spróbuj mu wieczorem zamiast zwykłego mleka podac np zagęszczone zeby nie było takie zadkie.

Gość bubka12
grzenia tak chyba zrobie ze mu jeszcze do mleka dosypie kleika lub cos podobnego moj tez uwielbia wode i tez jej duzo pije

Gość kskslslslsls
a duzo pije wieczorami

Gość dfgsgssth
up

Gość bgdbndegzbn
powodzenia dzisiaj w nocy

Ja używam bebedream z Rossmanna, ale córka wogule sie nie budzi w nocy ale rano ma mokra strasznie pieluche zast. sie czy nie zmienic na inne:)

Ja miałam z małym taki problem tylko że na początku,jak był noworodkiem :P nie wiem do którego tygodnia,ale pieluchy wiecznie usiurane i kleks aż po samą pachę.Obecnie teraz dziecko wstaje 1 raz w nocy na jedzenie-pieluchy mokre ale tylko w środku od przewijania wieczonrego do samego rana.A używałam babydreamy 4, huggiesy i pampers 4+ Może faktycznie nie są dobrze zapięte? Albo trzeba pilnować wywijania tych falbanek ze środka pieluchy-od samej dupki aż do pachwin.. No nie wiem,ja miałam problem z sikami tylko na początku,nawet jak maluch dużo mi wypije późnym popołudniem-raczej nie było przesikanego pampa.

Gość oj znam ten bol niestety
oj znam ten bol niestety...moja mala ma prawie 18miesiecy i jak nie pilnuje, zeby jak najpozniej okolo 12 w nocy zmienic pampka, a rano kolo 7 nie posadzic na nocnik, to mokra az po same uszy jest, a i czasem mimo przewijania, i wysadzania mamy przebieranie pizamki + przescieradla:/ mala bardzo duzo pije, eksperymentowalam z pampkami, temperatura w pokoju, kocykami- i nic...ten typ tak ma po prostu:/ a i jeszcze 2 razy robilam jej badanie na poziom cukru- wtedy dzieciaki bardzo duzo pija...moja naszczescie jest zdrowa, ale te sikanie czasem mnie dobija, cale szczescie pierze automat :D