Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fantazja waniliowa cukierek

Co jedzą wasze 6-7 miesięczne dzieci ? MOja chyba je za mało

Polecane posty

jadła do tej pory : jarzynowa z kurczakiem warzywa z królikiem warzywa z indykiem i cukinią łosoś z warzywami jabłko banan gruszka oczywiście na początku jadła marchew ziemniak itd. a potem szystko razem i obawiam się że na sój wiek je zdecydowanie za mało ! ;/ ale to dlatego bo 6-7 dni daję jedną nowość ;/ tzn słoiczek ale zmniejszyłam już ilość dni bo 3 dni temu dałam 3 łyżeczki wczoraj 10 a dzisiaj już cały słoiczek łososia z warzywami powiedzcie co jedzą wasze dzieci w tym wieku albo co jały ? aha i daję jeszcze kaszkę glutenową

proszę odpiszcie bo się strasznie martwię :( że sobie po prostu nie radzę z karmieniem :(

Gość no to ja odpiszę
A kiedy zaczęłaś rozszerzanie diety? W 4 czy w 6 miesiącu, tzn. mała jest na piersi, czy na mm?

zaczęłam od 4 i jest na mm

Gość gdsaa
mój synek ma 8 miesięcy i je: - marchew, ziemniak, seler, pietruszka, por, brokuł, dynia - kasza kukurydziana, jaglana - mięso z królika, kury, indyka, łososia - jabłka, śliwki, gruszka -żołtko

Gość no to ja odpiszę
Nie no, warzywa są, mięso jest, owoce może trochę mało urozmaicone, ale jeśli podajesz je codziennie, to jest o.k. Skąd pomysł, że je ZA MAŁO? Może jeść MAŁO UROZMAICONE POSIŁKI, ale czy za mało, to byś musiała nam rozpisać cały dzienny jadłospis. I po co ta kaszka glutenowa? Mam nadzieję, że według schematu, tylko odrobinkę w ramach ekspozycji? Pamiętaj niedługo o żółtku!

Gość wszyscy odpisują a
autorka ma w dupie :O

indyk,kurczak,schab,wołowina,królik marchew,brokuł,ziemniak,por,pietruszka,koperek,szpinak,kalafior,dynia,seler jabłko,banan,gruszka,troszkę jagód czasem dodaje kasza manna 6 na 100 ml, kaszka bezglutenowa na śniadanie pół żółtka co 2-gi dzień,kleik ryżowy i kukurydziany ciasteczka dla dzieci chrupie swymi 2 zębami:)(wtedy nie dodaje kaszy manny) chrupki kukurydziane,skrobane jabłko,jogurty dla dzieci ma 7 miesięcy i 6 dni rośnie dobrze-9 kg,siedzi stoi nic mu nie brakuje :)

Gość gdsaa
i nic sięnie dzieje po wieprzowinie? bo ja mogłabym podać ale sie trochę boję

Gość a kto tu niby
daje wieprzowinę? :O

jakiej wieprzowinie? daje mu wołowinę, w związku z tym, że długo musi się gotować kupuję słoiczkową - dla dzieci pow. 6 msc