Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dghjghmm

Wychodzę za chłopaka z Chin :)

Polecane posty

Gość dghjghmm

Możecie mi pogratulować :) chciałabym też jak najszybciej przyjąć chińskie obywatelstwo, ale czy to prawda, że do tego muszę zrezygnować z polskiego? Moj narzeczony tak twierdzi no już sama nie wiem...

Gość Aga.K1970
czy jesteś może ze śląska??

Gość dghjghmm
że do ambasady to wiem, ale jak na razie nie zaszkodzi mi napisać tu może ktoś wie o tym coś więcej. Poza tym w sumie to chciałam się pochwalić :P

Gość dghjghmm
Aga.K1970 Nie, a co? :)

Gość bladzioch
hej opowiedz coś więcej na temat chłopaka bo to bardzo ciekawa historia, jak sie poznaliście z kąd on jest (miasto), byłas juz w Chinach jak wrazenia ?? itd co chłopak mysli o Polsce. Może sama chcesz coś dodac?:P

Gość Aga.K1970
bo kurde u nas w mieście jest taka laska, ona się uczyła chińskiego tak wiesz z neta, z książek i jakoś tak się wkręciła w tą kulturę, czatowała na jakiś chińskich portalach z ludźmi i tam poznała takiego kolesia, chyba ze 2 lata pisali ze sobą i w końcu chcieli się spotkać ale bilety cholernie drogie. Jego rodzice przez rok odkładali na bilet dla niej ( a z tego co wiem to oni nie są z jakiejś zamożnej rodziny, mieszkają gdzieś w górach, zwykli robole), w końcu ona poleciała do tych Chin, ten chłopak po nią przyszedł na lotnisko, potem jechali jeszcze w trzy dup** pociągiem a potem jakimiś miejscowymi autobusami. Spędziła u niego miesiąc. Za pół roku on ma przylecieć do niej, tym razem to jej rodzice odkładają żeby jemu dołożyć do biletu. Są chyba bardzo zakochani i ona się właśnie planuje zamieszkać w Chinach. jej mama tak się bała jak ona pojechała. Bo ona ma 17 lat a ten chłopak niewiele starszy. Kurde ja bym się zesrała taki szmat drogi lecieć samemu

Gość Oczywiście że
jeśli masz dalsze pytania to proszę.Ja w ciągu ostatnich 17 latach odbynlem ok.50-60 podróży do Chin Razem spędziłem tam ponad2 lata I jestem zafascynowany tym krajem.Natomiast musisz pogodzić się z tym że w chińskiej kulturze kobieta zamężna spędza czas w domu.Ma rodzić dzieci .Niemniej nie jest to tragiczny model islamski.Ztego punktu widzenia lepszy momel mariażu jest facet polak+żona chinka.Niemniej darzę wielką sympatią chińską nację i życzę wszystkiego najlepszego. Ciekaw jestem gdzie go poznałaś.Pytam ,ponieważ znam wielu chińczyków egzystujących w Polsce.

Gość dghjghmm
bladzioch Jest z miasta Shenyang, oczywiście byłam w Chinach kilka razy i przeważnie przez dość długi okres, mój tata tam kilka lat pracował. Mnie się tam podoba chociaż to zależy od preferencji bo wiele osób ma inne zdanie. Jeśli chodzi o to co myśli o Polsce to ceni Polaków, jego tata właśnie pracował z moim :)

Gość mruffkavmala
jaaasne, po co ci auka chińskiego ( a raczej mandaryńskiego) trafisz fo fabryki gdzie będziesz zap,,,,,ł na taśmie po 12 godzin za 250 dolarów na miesiąc. Gratulacje.

Gość Oczywiście że
Większość czasu spędziłem w mieście Donguang i w okolicach Taizhou.R ównież spędziłem urlop/na zaproszenie chińskiego kontrahenta/w mieście Xia'n,przepięknej starej stolicy zwiedzając przy okazji armię terakotową.

Gość niestety ale kitajce mają
małe kuśki :(

Gość mruffkavmala
i urzędowo można mieć tylko 1 dziecko. Oni żeńskie płody usuwają, bo liczą się tylko synowie.

Gość dghjghmm
Oczywiście że ja jak na razie byłam tylko w Shenyang i Pekinie jako przesiadka. armię terakotową też bym chciała zobaczyć :P

Gość Oczywiście że
do głupiej wypowiedzi mruffkavmala: Nie wiem gdzie ty żyjesz?W komuniźmie ludzie zarabiali20$ /miesiąc i starczało.Teraz 250$ to jest dobra płaca na prowincji polskiej.W Chinach obecnie pensja robotnika jest ok.320$ ale koszty życia są trzy razy mniejsze.W Polsce za komunizmu też koszty życia były kilkakrotnie mniejsze niż w Europie/licząc w dolarach.Po prostu ważna jest siłanabywcza pieniędzy na rynku lokalnym ciemniaku.

Gość bo z gołębi gotuje się rosół
no i kitajcom, się usrało, dla nich nich tylko liczy się , syn , a dziewczyny, do wora, a wór do jeziora. I teraz maja, muszą importować durne Polki.

Gość Oczywiście że
urzędowo można mieć więcej dzieci,tylko musisz za to zapłacić. Czyli stać na to bogatszych.Czyli nie ma tam miejsca na żadną patologię jak u nas gdzie prymitywy/przygłupy produkują po 10 dzieci żeby z becikowego i zasiłków mieć kaskę na gorzałę.Finalnie przy takiej polityce wzrasta średni poziom inteligencji.U nas dzieci produkuje patologia społeczna i takie będziemy mieć społeczeństwo.

Gość mruffkavmala
oczywiście że w Chiny to raj na ziemi... W fabrycie gdzie produkują m.inn. wyroby Apple podniesiono pensje do 25%!!!! PO SERII SAMOBÓJSTW ! Kretynko. No, qrwa, raj na ziemi.W łagrach zap....lają niewolnicy wytwarzając to badziewie co zalewa Ziemię. Pracują nawet dzieci. Co za idiotka.

Gość Oczywiście że
Do:dghjghmm: Nie przejmuj się tymi wariackimi wypowiedziami przygłupów z tego forum,ludzi którzy nie mają zielonego pojęcia o chińskich realiach.To jest typowe.Ponieważ polacy są"pawiem i papugą narodów"jak pisał nasz wieszcz.Polecam Ci również wizytę w mieście Hangzhou.Piękne jezioro i hotele i restauracje wokół

Gość mruffkavmala
a jedź tam, babo, Tu są nawet zakochane w Arabach. I też pieją z zachwytu. Polki to kretynki do sześcianu. A potem Rutkowski te tępe pindy musi "ratować".:P

tylko pamietaj ze podroz swoja droga , zwiedzanie , na krotki okres czasu a zycie swoja Obyczaje, religia. wez pod uwage odleglosc z Rodzina najpierw poczytaj a pozniej sie chwal Zreszta, ja Ci nie zazdroszcze:)No bo czego?

Gość Oczywiście że
mruffkavmala Czy ty tam byłaś? Rozum kompletnie straciłaś.O jakich łagrach piszesz? Tumanko,tam 80%Firm jest prywatnych.Kup sobie bilet i poleć jeśli cię 8ntelektualnie na to stać.Niewolnikiem to ty tutaj jesteś.Rozumiem że raj na ziemi masz w Polsce z wielebnym ojcem Rydzykiem moherze.Tak Ci dopomóż Jezusku.

Gość dghjghmm
Oczywiście że Nie przejmuję się no co Ty, już słyszałam sporo takich uwag wcześniej i nie roi to a mnie wrażenia :P

Gość djhwhfriw
Aga.K1970 - a TY jetses ? Bo mialam zadac to samo pytanie wlasnie :)

Gość szprotka w oleju
Autorko,podziwiam Cie:)Ja rasistka nie jestem,ale skosnookich(nie wiem jak to sie pisze:-P jak cos to poprawcie:) )to ja po prostu tak nienawidze,ze szok.Ja nawet filmow z nimi nie ogladam...no po prostu nie moge na nich patrzec i k.o.n.i.e.c . Nie zrozum mnie zle,oczywiscie zycze Wam wszystkiego naj:-) A wiecie,ze kiedys w przyszlosci zolta rasa zaleje caly swiat?dobrze,ze mnie juz wtedy nie bedzie:-D

Gość do szprotka w oleju
skoro nienawidzisz skośnookich tylko za to że tacy są to jesteś rasistką

Gość kakalaka
Ja obecnie jestem w Chinach i wyszlam za chinczyka Narazie mieszkam u niego On mieszka na wsi w Anji w domku jednorodzinnym z rodzicami ale pozniej chcemy jechac na jakis czas do Polski bo on jeszcze nigdy nie byl w Polsce Na poczatku ciezko bylo mi sie przyzwyczaic do kultury chinskiej i jedzenia ale teraz juz przywyklam i nauczylam sie jest paleczkamiwiec jest okey

Gość kakalaka
Mam pytanie do Aga.K1970 Jak ta dziewczyna ma na imie co poleciala do tych Chin i w jakim miescie bo byc moze to o mnie chodzi tyle ze ja mam 20 lata nie 17