Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stupid_ireland

U NAS W DUBLINIE....

Polecane posty

Kupiłam na śniadanie: szynkę morliny, margaryne rame, ser masdamer hochland, polski chleb. Od wieków nie jadłam tak dobrych kanapek! Zaraz sobie jeszcze wypiję maślankę milko. Masakra zaraz się popłaczę. Jakie to dobre w porównaniu z tymi irlandzkimi ziemniorami.

Gość aj tam aj tam nie gadajcie
po co tam siedzisz jak tak marudzisz?

bo jestem przesraniec jak cholera i nie umiem zaoszczedzic ani grosza (ale to sie zmieni teraz wydam 300 na czynsz, 50 na telefon, 300 na jedzenie i całą resztę przeleję na konto oszczędnościowe) a mam do spłacenia kredyt. Plus mam jeszcze rok umowy na telefon ;( Wracam za rok. Chyćby w ramach deportacji do polskiego więzienia, wracam za rok. Dzięki :) Jedyne czego mi brakuje to takiego soczka jednodniowego marchewkowego. Ale ich tutaj nie ma.

ja lubię jednodniowe pomarańczowe i mandarynkowe Marwitu, ale one w sumie smakują tak samo jak zwykły świeżo wyciśnięty sok, kup sobie najtańszą sokowirówkę i będziesz miała sok z marchwi :) nigdy nie byłam na wyspach, w ogóle mnie tam nie ciągnie, aż takie paskudne jest tamto jedzenie ?

taaaaaak! Marwit! Właśnie uciekła mi ta nazwa :D One są pyszne! I są dokładnie tak jak mówisz jak świeżo wyciśnięte. Nawet mi nie mów. Oni w ogóle nie mają dobrych wędlin, to jest wszystko bez smaku jak z waty. Jedyne kiełbaski które jestem w stanie kupić i sklepach tutaj to kiełbaski z lidla których nazwa brzmi, o ironio!, "Silesian sausage". A już szczytem wszystkiego jest kantyna w mojej pracy... ludzie złoci co oni tam sprzedają :/ Pies by tego nie zjadł.

kup sobie sokowirówkę i po sprawie a jak ci nie pasuje to są wszędzie stoiska z sokami zdrowymi mozna sobie z marchewki kupić bez zakupowania sokowirówki poza tym w polskich sklepach typu polonez np. pełno jest polskich wędlin nie ma problemu z niczym

Gość Corkonianka
Zamiast narzekać lepiej jechac do tej cudownej ojczyzny! Nie rozumiem takich osób jak wy. Na cholerę tu siedziecie skoro wszystko co irlandzkie jest takie okropne z wyjątkiem euro.....

Gość Corkonianka
Pewnie, ze przesadza! Drażnią mnie tacy ludzie.... Irlandczyków nie lubią, wszystko co irlandzkie bleee, ale siedzą tu i ciułaja ojro! Czemu nie wyjadą do tej wspaniałej Polski?