Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saltarella

duży brzuch na początku ciąży

Polecane posty

Gość saltarella

Ratunku! jestem na początku ciąży (7/8 tydz) a brzuch NAGLE mi się zrobił taki jak w poprzedniej ciąży gdy byłam w 6 miesiącu!!!! zawsze trochę tłuszczyku na brzuchu miałam (po pierwszej ciąży nie udało mi się do końca zgubić), no ale teraz to jest maksymalna porażka. na razie siedzę w domu z chorym dzieckiem, ale w poniedziałek idę do pracy, w co mam się ubrać? ściskać brzucha za bardzo nie powinnam przecież, zresztą jak ubrałam swoje obcisłe dżinsy, to sadełko wylało się górą. MASAKRA!!!! :o A na razie nie chciałam nikomu mówić o ciąży :( macie jakieś pomysły?

Gość Kotka Śnieżka
Albo masz wzdęcia, albo problem z jelitami. Wypróżniasz się normalnie?

No faktycznie wczoraj miałam rozwolnienie, ale jaki to ma związek z dużym brzuchem? i jak temu zaradzić? Poza tym od jakiegoś czasu - ale to sprawa paru miesięcy nawet - miałam wrażenie, że rusza mi się coś w brzuchu, tak jakby ciąża a wiadomo ciąży nie było. Co robić?

Gość Joa-nnna
Może jakieś pasożyty? A jak badania ciążowe? Wszystkie w normie? Może to trojaczki, dlatego brzuch szybciej rośnie. Cięzko powiedzieć.

dziewczyny, nawet jeśli ciąża jest mnoga, to przecież zarodki mają obecnie po 2-3 mm!! :) badania robiłam podstawowe - krew, mocz, wszystko w normie. A te pasożyty to mogły duży brzuch spowodować? tak nagle?

mi się jednak wydaje, że to "wspomnienie" po poprzedniej ciąży się uwydatniło. sądzę tak z własnego doświadczenia. wprawdzie to moja pierwsza ciąża ale od zawsze zmagałam się z problemami z utrzymaniem wagi. mam figurę tzw gruszki i właśnie ok 7/8tc pojawiły się pierwsze widoczne oznaki ciąży. wprawdzie nie jak w 6mc ale co niektórzy się zorientowali...