Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co robić pomózcie

Zdjęcie całej sylwetki do CV - co wypada a co nie?

Polecane posty

Idealnie gdybym miała na białym tle jak stoje prosto i tyle, ale mam tylko z wakacji w niezoobowiązującym stroju (ale przyzwoitym) tyle,że poza jest troche nie taka...nie wiem czy mogę taką byle fotke dać do CV? tzn jako dodatek do CV

to chyba zalezy jaka to praca do ktorej aplikujesz

Gość kjSdbhvouaydsgb
w zyciu nie dawaj takiej fotki! to jeden z najczestrzych bledow w CV. idz do fotografa, zrob zdjecie, a wiekoszc z nich daje potem plyte z tym zdjeciem. zaplacisz kilka zlotych a bedziesz miala realna szanse na zatrudnienie, bo jak im wyslesz zdejcie z wakacji to nikt nie potraktuje twojego cv powaznie

carie ale z ciebie kretynka :O wez sie nie wypowiadaj najlepiej to taka praca hmm nie wiem jak określić, ale nie jakas tancerka czy coś, powazna praca..

NIE! własnie nie chodzi mi o to,że do CV , do CV pojdzie fota twarzy czyli taka jak z dowodu, no to przecież wiem takie rzeczy, ale chodzi o to,że dodatkowo trzeba dać zdjęcie całej sylwetki, no a wiadomo, że raczej mało kto ma całej sywletki od fotografa? oni chca pewnie tylko wiedzieć czy ktoś nie jest zbyt niski/gruby/niezgrabny, bo do tej pracy wymagany jest dobry, zdrowy wygląd = nie chcą grubasów

Gość MalyMisSkurczybyk
Jak nie wiesz jak ma wyglądać CV to poszukaj wzoru w Google. Tam znajdziesz wszystkie informacje. A fotografia taka jak do dowodu lub paszportu . Normalna żadne tam ten tego:D

Gość ggfhghjjk
dla mnie to upokrzające jest... nie dosc, ze piszesz swoj adres, tel, wszystkie szkoly, date ur. to jeszcze zdjecie twarzy, a nawet calej sylwetki :D nie poniżaj sie... rozumiem ze desperacja jest ogromna ale ja w zyciu bym nie dawala zadnego zdjęcia w cv, bo niewiadomo tak naprawde co sie potem stanie z tym zdjęciem... i czy ta firma to nie zwykle oszustwo

Gość ferdynandka o.
nie rób tak!!! nawet jeśli nie masz na fotografa to mozna w domu fotoshopem przyciąć to zdjęcie do właściwych rozmiarów, ja najperw robię sobie sesję w domu (samowyzwalaczem), potem wybieram najlepsze, przycinam, likwiduję czerwień oczu i jest git, nikt by nie poznał, że robione w domu (oczywiście odpowiedni strój i tło zdjęcia - białe bez widoku mebli czy sofy)

o BoŻe jak wy nic nie rozumiecie, ja wiem co to za pracodawca, to nie jest żadne ogłoszenie z internetu które mogloby być fałszywe, ZDJECIE JAK MÓWIŁAM JEST JAKO ZAŁĄCZNK DO CV wymagają sylwetki bo do tej pracy liczy się wyglad oprócz wszystkich umiejętności,jest to dość poważny i szanowany zawód... dlatego nie chce dac glupiej foty i żeby nie było nie chodzi o fotke nago czy w kostiumie

Gość hr corpret
zajmuje się rekrutacja, dziewczyny właśnie takie foty załaczają, że jestem w szoku, np. w krótkich spodenkach "rozwalona" na sofie, takich panienek nawet nie zapraszam na spotkanie, choćby nie wiem co tam miały w cv

Gość ggfhghjjk
teraz to nawet do pracy przy wpisywaniu danych na kompa wymagają zdjęcia, a gdzie tu wygląd ważny?

osoba od HR - wymagacie foty sylwetki czy nie? bo sprawa ma sie inaczej jak nie wymagają a ktoś daje swoje ciałko ale jak wymagją? no na sofie nie dam wiadomo, ale ciezko znalezc zdjecie na którym stoje prosto w mundurze :O

Gość gość
Idź do fotografa zrobić profesjonalne zdjęcie. Zainwestuj trochę. Domyślam się, że aplikujesz do linii lotniczych, a tam jest olbrzymia konkurencja, więc zdjęcie nieformalne na pewno będzie na starcie odrzucone (jakieś sito muszą przyjąć) :) poza tym jak napisałaś - poważny zawód to i zdjęcie powinno być na odpowiednim poziomie. Poza tym będziesz je miała w razie czego do dalszego użytku. Powodzenia życzę :)