Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hello ja głupia

spłaciłam szybciej kredy i teraz mnie bank sciga

Polecane posty

Gość hello ja głupia

sluchajcie czy ktos z Was tu obecxnych mial moze taka sytuacje, iż spłacil szybciej kredyt kompsupcyjny, bank nie zamknał kredyu, tylko automatycznie co miesiac pobierał rate, okazało sie ze pula sie skonczyla, ze kredyt wcale nie byl zamkniety i ze zostalo mi 2500 zł odsetek, co ja mam zrobic? normalnie krew mnie zalała jak do mnie zadzownili z windykacji bo sie podniosło oprocentowanie itd. tylko ja jestem frajerka? chciala dobrze a wyszło strasznie

po spłacie mogłaś wysłac pismo do banku że spłaciłaś i prosisz o rozliczenie kredytu nie bylo by problemów.To jest częsta zagrywka banków ja tak miałem w getinie

Gość barbarellia.
tak to właśnie ludzi naciągają

Gość ja mam w sygma
zalezy gdzie masz kredyt ja mam w sygma bank i tam rowniez wymagaja powiadomienia gdyby chcialo sie splacic kredyt wczesniej. Nie mozesz sobie sama wysylac kasy kiedy ci pasuje, musisz ich powiadomic gdybys chciała w jednym miesiącu spalcic 2 raty

Gość Sama nie miałam takiej
sytuacji, ale Musisz zobaczyć w umowie. Niektóre banki zabezpiecząją się , że nie można spłacić wcześniej kredytu. Wtedy w umowie może być napisane coś o każe za przedterminową spłatę, lub o tym , że pozostałe odsetki i tak zostają do spłaty

Gość hello ja głupia
no i co teraz? czuje sie jak idiotka, dzwnonilanawet na infolinie, ze splacam wczesniej ale nikt mi nic nie powiedział, ze kurde trzeba pismo wyslac ale ze mnie frajerka

Gość Sama nie miałam takiej
*karze. No i ważne jest też czy miałaś książeczkę spłat, czy bank powinien sam Ci sciągać z konta?

Gość nikola*
skoro w banku był spłacony kredyt to po co jeszcze wysyłac "jakies" pismo ?

Gość hello ja głupia
nie mialam ksiazeczki, ustawilam zlecenie stale w swoim banku ale mialam mozliwosc splacic wczesniej i splacilam dzis tam ide wyjasniac sprawe

Gość hello ja głupia
okazalo sie, ze przelew nie poszwedl caly do tego banku, tylko co miesciac powbieral sobie z mojego konta rate, wiec skad mialam wiedziec, teraz na koniec wzrosla rata i tak oto sie dowiedziałam

Gość nikola*
wyjasnij mi dokładnie bo tez będe spłacać całość po miesiącu więc od czego zacząć ?

Gość hello ja głupia
ja dzis ide do banku negocjowac sprawe a Ty Nokola nie badz taka glupia jak ja, tylko zpytaj sie w swoim banku wczesniej jak to wygląda.

Gość sympatyczna pomarańczka.....
a w jakim banku miałaś kredyt? ja taką sytuacje miałam w Getin banku.

Gość Emmett Fitz-Hume
Jeśli wcześniej spłaciłaś, to jakim cudem przelew nie poszedł? Idź do Rzecznika Konsumentów- napisze jedno pismo do banku i będziesz miała załatwione.

Nikola idź do banku i zapytaj bo od 1 stycznia miały się zmienić warunki spłat kredytów konsumpcyjnych.

Gość nikola*
jasne dzięki i mam kredyt Bank Polski

Gość nikola*
w Banku Polskim*

Gość hello ja głupia
Jeśli wcześniej spłaciłaś, to jakim cudem przelew nie poszedł? Idź do Rzecznika Konsumentów- napisze jedno pismo do banku i będziesz miała załatwione. moj bank mi potwrdzil ze przelew przeszedl 2 lata temu zgodnie z moim poleceniem przelewu tydzien temu dzwoi do Mnie Raiffaisen bank i mo mowi ze zalegam z rata, wcielo mnie, sadzilam ze ktos sie podszyl i wział na mnie kredyt ale okazalao sie, ze to tem MOJ!!! sary kredyt, i ze rata pobuierala sie co miesiac a teraz zabraklo iles złotych i windykacja do mnie wydzwania. Wiec reasumujac, system wewnatrzbankowy sam co miesic pobieral rate. Jestem w totalnym szoku.... ze tak sie sfrajerowalam, i jeszcze dzwnolam na infolinie mowiac ze chce calosc splacic

emmett- wpłaciła jednorazowo a bank pobierał co miesiąc ratę z odestkami,jak brakło na koncie na które wpłaciła bank nie miała z czego pobierać a odsetki rosły

Gość hello ja głupia
i co? nie mam szans na wyjasnienie tej sprawy :(

Gość Emmett Fitz-Hume
Nikt tu nie jest jasnowidzem. Idź do Rzecznika Konsumentów- za darmo rozwiąże Ci problem jednym pismem, jeśli stan faktyczny jest taki jak tu opisujesz.

Gość hello ja głupia
najpierw ide do banku negocjowac i wyjasniac sprawe a stan jest faktycznie taki jak opisalam niestety :(

Gość nikola*
to idz bo banku a wieczorkiem napisz co załatwiłaś :)

Gość hello ja głupia
dam znać :)