Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszustwo

sukienki asos aukcje allegro z 21.02.2012 oszustwo?

Polecane posty

Gość oszustwo

witam , szukam osob ktore zrobily zakupy na aukcjach allegro ktore skonczyły sie przed wczoraj, chodzi o sukienki ASOS, aukcji bylo bardzo dużo a sukienki mozna bylo kupic za grosze, wysyłka kosztowała 34 zł (bo podobno z singapuru) znim wpłacicie pieniążki, ( a pewnie zrobicie to szybko bo sprzedajacy pisze ze czeka do 7 dni na wplate i wystawia negatyw.) zastanówcie sie chwile. mnie zaczeła zastanawiać od początku jedna kwestia osoba wystawiła ponad 1000 aukcji, na kazdej ma od kilku do kilkunastu sukienek asosa i aukcje od 1 zł, jedynie wysyłka 34, skad ta osoba miala by miec az tyle sukienek naraz, raczej nie prowadzi zadnej dzialalności. za sprzedaż miała tylko kilka komentarzy i to starych. nastepnie pojawił sie nowy niepokojący fakt ! z tych ponad 1000 aukcji tylko część sie konczyła 21.02, bardzo dużo trwało jeszcze przez kilka dni, niektore kilkanascie, kilka z nich obserwowałam a po zakonczeniu aukcji 21.02 wszystkie nastepne znikneły . "zostały zablokowane przez użytkownika allegro" niepokojące nie? pozniej pojawiło się coś co uspokoiło moje obawy, komantarz o kupującego dotyczący jednej z sukienek asos, ale niestety, dotyczył on sukienki tez z aukcji 21.02, komantarz pojawił sie 2 godziny po zakonczeniu aukcji ktora dotyczył. czyzby lewy? czy przesyłka z singapuru doszła w 2 h? czekam na opinie innych kupujących, było nas baaardzo wiele. radze nie wpłacac pieniążków zanim sie to nie wyjaśni..

Gość no nie mogeeee
znasz sprawe dokladnie widze napisz do sprzedawcy ze wiesz co i jak i ze zglaszasz to do allegro!!! bez jaj co to ma byc!!

Gość zyeb____
nic nie sprzedaje!! uważaj!!!!! to pewnie podpucha

Gość oszustwo
napisałam już w zasadzie to wszystko, zalecili faktycznie sie wstrzymac z wpłata, streścili procedury zwrotu pieniedzy w ramach tej ochorny kupujących ale to pewnie dlugo trwa i do tego trzeba sprawe zgłosić na policje, i wiem tyle ze skoro aukcje zostaly zablokowane to uzytkownik naruszyl regulamin ale tylko on informowany jest z jakiego powodu. Maja tego uzytkownika sprawdzić. Ogólnie bym to olała ale szkoda mi psuć konto negatywem ktory wystawi po nie wplaceniu kasy w ciagu tygodniu, w moim przypadku beda to 2 negatywy, pozatym szkoda bo sukienki ładne i tanio nawet z ta wysyłka ( za 2 musiałabym zapłacić za paczke 66 zł ;/ ) Oprócz tego postanowiłam gdziekolwiek napisać swoje spostrzeżenia bo przeciez tych aukcji bylo bardzo dużo, obstawiam ze z 10 rodzajów sukienek minum, z kazdej byly rózne rozmiary na pewno s m i l moze tez xl, w kazdej wygrywało z 10 osob czasem mniej czasem wiecej. Jest nas na pewno bardzo dużo !! oby wiekszosc nie wpłaciła od razu