Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanietakiemam..

5 lat byłam za granicą i mieszkałam z chłopakiem...

Polecane posty

Gość pytanietakiemam..

on mnie utrzymywał ale rozstaliśmy się. Czy teraz po powrocie do kraju mogę iść do urzędu pracy się zarejestrować? ale co im powiem jak zapytają co robiłam przez te 5 lat po skończeniu studiów? Mam 30 lat, wyjechałam jak miałam 25 i nigdy nie pracowałam wcześniej w Polsce. Nie mam żadnego doświadczenia zawodowego, czy nie będą na mnie dziwnie patrzeć?

Gość teściowa na rolkach
oni zawsze dziwnie patrzą:D nie przejmuj się i idź.

Gość pytanietakiemam..
a jak zapytają co robiłam 5 lat po studiach to co mam powiedzieć? a może nie pytają?

Gość teściowa na rolkach
pytają, prawdę trzeba powiedzieć.

Gość srednikkreskanawias
ale zawsze możesz kontynuować zawód tzw. utrzymanki w Polsce...

Gość *liliann
Powiesz, że domem zajmowałaś się.

Gość facetklajsdijw
Byłaś tam 5 lat i nie podjęłaś pracy ? Już nei chodzi o jakies głupie pierzdielenia, że pracować trzeba, że praca jest najwaznijesza itp bo to pierdoły...ale ani chwile nie było ci głupi, że dorosła babo a była na utrzymaniu kogoś ? i do tego nie przeszło ci przez głowe, że ten związek może się rozpaśc i chocby z tego względu warto być niezależną ? niektórzy chyba faktycznie nie uzywają mózgu.

Gość pytanietakiemam..
ale temat nie o tym tylko o urzędzie pracy... czy nie będą głupio na mnie patrzeć i pytać, bo nie wiem co bym miała powiedzieć, nie chcę gadać komuś obcemu o sprawach prywatnych. Mój eks tak dobrze zarabiał, że nie musiałam pracować, on nawet nie chciał, żebym pracowała; zajmowałam się domem. Mieliśmy się pobrać, ale niestety uczucie wypaliło się, obustronnie zresztą.

Gość facetklajsdijw
W urzedzie pracy zawsze krzywo patrza, tak jakbys krzywde im robiła przychodząc tam to normalka. Nie musisz sie tam spowiadać. Zreszta sama najpierw wypełniasz formularz. Wpisz tam po prostu, że nie pracowałas i tyle. Powodu nie musisz podawać. to nie spowiedź świeta i chuj ich to obchodzi.

Gość *liliann
To po prostu mówisz, że zajmowałaś sie domem. Ale jak nie masz doświadczenia to nie wiem, gdzie znajdziesz pracę.

Gość polaaaaa
Ja mam inny problem - mój TŻ pracuje od roku w CH, super zarabia i ani myśli wracać do PL... ja koncze za 1,5 roku studia i ustaliliśmy, że pojadę potem do niego. Problem w tym, że prawie nie znam niemieckiego, wiec nie mam szans na pracę:(. I nie wiem co robić, bo zależy mi na wlasnej pensji... może posiedzę tam rok, nauczę się języka i wtedy mnie przyjmą... problem jest taki, że moja praca (farmaceuta) wymaga wysokiej komunikatywności :( :( załamka...

Gość Andzia z parku
Przez 1,5 roku jesteś w stanie nauczyć się niemieckiego - bez przesady. A reszty douczysz się po przyjeździe.

Gość polaaaaa
Problem w tym, ze teraz mam jeszcze maaasę nauki, pracę, 4 egzaminy w czerwcu i pracę magisterską na karku i ledwo 3 godzinki tygodniowo znajduję, ale mam nadzieję, ze będzie dobrze:)