Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maryymeee

HIGIENISTKA STOMATOLOGICZNA CZY ASYSTENTKA STOMATOLOGICZNA...???

Polecane posty

Gość maryymeee

Witam wszytsich! mam ogromny dylemt z wybraniem odpowiednich studilow po ktorych bedzie jakas praca, dlatego tez bardzo poważnie mysle o wybraniu kierunku higenistki stomatologicznej lub asystentki stomatologicznej w medycznym studium zawodowym lub w szkole policealnej TEB. czy możecie mi napisac czy nauka jest trudna ia jakie sa tam przedmioty? powidzcie mi ile mniej wiecej sie zarabia po tym ktory k jest bardziej oplacalny... czy po medycznym studium zawodowym przyjma mnie do jakiejs pracy? prosze o odpowiedz. Pozdrawiam wszytskich :)

Gość malamigrena
1600 - 2000

Gość gość
Zapraszam do zapisania się na kierunek higienistka stomatologiczna w Puławach w medycznym studium zawodowym przy ulicy Mickiewicza29 szkoła jest bezpłatna nauka trwa 2 lata od poniedziałku do piątku Serdecznie zapraszam.

Gość NOVA CE Katowice
NOVA Centrum Edukacyjne Kierunek Technik Sterylizacji Medycznej, jest kierunkiem z zakresu szkoły Policealnej rocznej. Zajęcia na nim odbywają się w formie zaocznej weekendowej, czyli sobota i niedziela co drugi weekend. Koszt to jedyne 49zł/mc, a w cenie zapewniane są wszystkie materiały do nauki. Po ukończeniu tego kierunku otrzymają Państwo Świadectwo ukończenia szkoły policealnej na druku MEN, a także dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie z tytułem Technika, zdawane przed Okręgową Komisją Egzaminacyjną. Zdawana kwalifikacja to: Z.20: Wykonywanie dezynfekcji i sterylizacji medycznej. Co ważne, niedługo wejdzie w zakres obowiązujących, ustawa dotycząca konieczności zwiększenia kwalifikacji w zawodzie Asystentka i Higienistka Stomatologiczna o sterylizacje medyczną. Co za tym idzie? Każda osoba mająca w/w zawód po wejściu ustawy w życie będzie musiała dysponować dokumentem potwierdzającym ukończenie kursu lub szkoły w kierunku wspomnianej sterylizacji medycznej, a także posiadaniem odpowiedniej kwalifikacji. Zachęcamy zatem wszystkie osoby z zawodem Asystentki lub Higienistki Stomatologicznej aby zwiększyć właśnie u Nas swoje kwalifikacje i móc dodatkowo wykonywać czynności takie jak: - dobierania metody dezynfekcji lub sterylizacji w zależności od rodzaju sprzętu i wyrobu medycznego, - wykonywania mycia i dezynfekcji, - wykonywania sterylizacji. Wszystkie potrzebne informacje dotyczące zajęć i przedmiotów na tych kierunkach znajdą Państwo na naszej stronie internetowej: http://www.nova.edu.pl/oferta/medyczna_szkola_policealna/technik_sterylizacji_medycznej Zapraszamy do naszego sekretariatu znajdującego się przy ul. 3 Maja 26 w samym centrum Katowic, w celu dopisania się do grupy na wybrany przez Państwa kurs, a także zachęcamy do kontaktu telefonicznego w razie jakichkolwiek pytań pod numerem telefonu: 534099129.