Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aga987

Ślub w wieku 19 lat.Czy ktoś podją taką decyzję???

Polecane posty

Witam ! Mam 18 lat a mój chłopak 22. Juz ponad 2 lata jestesmy razem spotykamy sie kilka razy w tygodniu on u mnie nocuje rodzice i rodzeństwo juz się znają i nie długo bede juz zaręczyny. Co do uczuć to bardzo się kochamy a jemu zależy na mnie i na tym zeby ze mna być . Od jakiegoś czasu moj partner ciągle wspomina o ślubie kościelnym o założeniu rodziny co prawda mi tez na nim bardzo zależy i chce z nim być na zawsze ale czy ślub w wieku 19 lat to odpowiedznia pora???. On zawsze mi powtarza ze predzej czy pózniej i tak sie ze mną ożeni no ja tez tego pragnę tylko czy w tym wieku????

moje dwie kumpele wziely slub w tym wieku, teraz maja po 21 lat jedna na dniach urodzi i obie twierdza ze to najlepsza decyzja w ich zyciu i duzo lepiej im teraz niz przed slubem. jesli boisz sie koscielnego to moze cywilny?

Bralam slub majac 18 lat i patrzac z perspektywy czasu to zdecydowanie za wczesnie,po co Wam ten slub teraz? Chcecie byc razem to badzcie slub zawsze zdazycie wziac.Ja w zyciu drugi raz bym z tym slubem tak sie nie spieszyla.

Gość Bazinka czy ty masz chlopaka 7
ja bym odczekala jeszcze ze 3 lata , mlodzi jestescie, duzo sie jeszcze zmiania w tym wieku w czlowieku, gdzie wam sie spieszy? spokojnie

Gość anonimusmlody
A chodzisz do szkoły ? Pracujesz ? Planujesz coś w związku z karierą zawodową ?

Akurat kariera zawodowa nie ma tu nic do rzeczy,bo przeciez mozna ja robic gdy jest sie w zwiazku malzenskim nie widze przeszkod.Mi glownie chodzi o sam wiek przeciez 19 i 22 lata to jeszcze dzieci.Co Wy mozecie wiedziec o zyciu? Slub to nie bajka do tego tzreba naprawde dorosnac.

Dokładnie. Czemu Wam się tak śpieszy? Gdzie zamieszkacie? U rodziców? :o

Co do szkoły to ja skoncze za rok. A co do zamieszkania to chyba wiadome ze nawe jak byśmy brali słub za 3 lata to od razu na swoje nie pójdziemy a chłopak ma w domu cała górę i ja remontuje specjalnie dla mnie... Więc chyba też lepiej zebyśmy mieszkali w małżenstwie niż bez.???!

Gość Artystka 29
ja bym zaczekała tak do 23lat... a decyzje o dziecu podjełabym mając 25-26lat. Nie masz co się spieszyć.....

ślub to nie problem tylko czy będziecie potrafić żyć razem i utrzymać się?

Gość hgtrewass
ja wzielam slub jak mialam 19 lat, nie zaluje ale uwazam zenpowinnas poczekac , zamieszkaj z nim njpierw a poznije sie ozenisz jak macie byc razem to i tak bedziecie> ja wzielasm slub bo jestem bardzo impulsywna i nienormalna osoba, ale normalni ludzie powiini poczekac jeszce troche tak gdzies 22 lata bym powiedziala:)

No i pewnie tak zrobie najszybciej wezmę w wieku 21 lat:) Bardzo dziekuje:)

moja kolezanka ledwo 18 skonczyla i wyszla za maz, sa teraz jakos 5 lat po slubie, niedawno urodzilo im sie dziecko, wygladaja na szczesliwych :)

Hmm.. zależy jak kto myśli ja może jeszcze poczekam zresztą nie wiadomo jak to sie wszytsko ułoży.