Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfbvsdaz

Czy Wasze 11 miesieczniaki też sa prawie wszystko żerne ??

Polecane posty

Gość gfbvsdaz

Moje dziecko wkrótce kończy 11 miesięcy i uwielbia dorosłe jedzenie,zawsze asystuje jak widzi kogoś kto je :P.Nie daje smażonego mięsa,mleka krowiego,czekolady,kakao,orzeczów,warzyw z octem czy na occie,ale ogórki kiszone lubi,ani nie drgnie że kwaśne,cytrusów tez raczej nie jada.Uważam aby jedzenie nie było słone,nie daje parówek ani danonków.Mamy czy wasze dzieic tez są takie chętne do jedzenia? moje dziecko caly dzien by moglo mielić buzia... zaczyna mnie to martwic,a je 4 razy mleko (po 150,lub 180 ml na raz) obiadek ze słoiczka,i deserek ze słoiczka lub jogurt..

Gość gfbvsdaz
dzis moje dziecko zeżarło całą michę bigosu :)

Gość tak moja jada wszystko
prócz brukselki. Tej jedynej rzeczy nie znosi. A tak to jej próbuje po trochu już wszystkiego dac. Mleko krowie też w jogurcie albo twarozku podaję. smazone już dalam tzn ziemniaczki odsmażylam na maselku i jej dalam trochę to zjadła. Octu nie, ale czekolade już lizała parę razy. Jednak to tylko takie na polizanie bylo a nie do zjedzenia. Kakao też nie daję.

Gość tak moja jada wszystko
To moje je tak ze rano mleko już daje to po roku waniliowe Nestle bo tamto zwykłe już jej nie smakowalo tak dobrze a to jej smakuje. Potem na śniadanie drugie zjada jakis sloik owocowy albo kanapkę, jajo na mięko, jajecznice na szynce, owoce z twarożkiem zmiksowane. później zjada obiad to najczęściej robie jej zupę tzn taką daję jak my jemy ale czasem wmiksowuje do niej trochę mięska. Nieraz dostaję 2 danie jakieś warzywa z mieskiem ziemniaki albo ryż ale to je sama więc więcej rozrzuci niż zje i na koniec jeszcze jedno mleko i jakieś chrupki kukurydziane albo ciastka takie z bobovity. Wychodzi 4 lub 5 posiłków więc tak dużo nie je. Sporo pije herbatki i wody z sokiem.

Gość SABINAAA,
A moja jadła wszystko a teraz ma dwa lata i zaczyna wybrzydzać. Ale ma takie dni że np kilka owoców kiwi wciągnien i mięsko i zupkę i placuszki i kaszę i co jej się podsunie. Za nic w świecie nie zje pierogów z soczysta truskawką polane śmietaną i posypane cukrem-nie smakuje jej to :O kupny jogurt truskawkowy owszem,ale takie smakołyki nie! Nie zje też leniwych w posłodzonym masełku Zje za to kopytka i pierogi z mięsem i serem jak również kapustą i pieczarkami. MÓWI ŻE LUBI SŁONE GORZKIE KWAŚNE I TWIERDZI ŻE NIE LUBI SŁODKIEGO ALE CZEKOLADKĄ NIE POGARDZI.