Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chcę dokarmić

Dokarmianie dziecka, ktore skończyło 5 m-cy

Polecane posty

Gość Chcę dokarmić

Mam pytanie, bo sama nie wiem co robic. Corka skonczyla 5 m-cy i chcialabym wprowadzic cos na noc, zeby sie bardziej najadala. Karmię ją piersią i nie wiem, czy jak podam mm to też powinnam podawac jej cos w ciagu dnia (deserki), skoro wprowadzam mm. Czy jednak stale pokarmy wprowadzać za miesiąc? A moze jakas kaszke moglabym jej podac, albo kleik? Prosze pomozcie, bo juz zglupialam.

Gość grzenia
To, że chcesz jej wprowadzić MM nie oznacza ze MUSISZ z tym jej wprowadzic jeszcze cos innego, to po pierwsze. A po 2 skoro ma juz 5 mcy to spokojnie możesz jej wprowadzac cos stałego, jakies zupki, deserki, kaszki, warzywa itp. Ale jak nie chcesz to mozesz samo mm. Decyzja nalezy do Ciebie.

Moim zdaniem jak mała nie płacze w nocy i spi ładnie to się najada.Ja nie wciskałabym jej żadnego sztucznego mleka.Dokarmianie zaczynałam od soczku z jabłka w dzień i stopniowo wzbogacałam dietę o zupki,kaszki itp.Polecam stronę osesek.pl tam dowiesz sie więcej o rozszerzaniu diety dziecka.

Gość grzenia
A to jasne ze nie wszystko na raz:) Tylko stopniowo po troszku zeby żoładek nie zwariował;) Wiesz może autorka poprostu juz nie chce karmic piersia, albo nie chce juz tak często wstawac w nocy - ja to rozumie;) W kazdym bądz razie uwazam ze dziecko jest juz na tyle duze ze po mału moze jej zaczac wprowadzac cos innego niz tylko mleko.

Gość Chcę dokarmić
Dziękuję za odpowiedzi. Karmienie dzienne chciałabym utrzymać. Na poczatku przesypiala cale noce, potem wstawala raz - ok polnocy, potem 2, a teraz z reguły budzi sie srednio co 2,5 godziny i jest glodna - dlatego mysle o mm. A czy jak wstanie w nocy to przepajac ją wodą, czy dać pierś? Nie wiem jakie powinny być odstępy czasowe w karmieniu mm. Nie chciałabym jej przekarmiać, ale głodzić też nie :)

Gość niekompatybilna
spróbuj kaszę na dobranoc. Np sinlac robiony na mm, albo kaszki ryżowe/kukurydziane z mlekiem już w środku (dolewasz tylko wody) - na gęsto łyżeczką albo rzadszą przez smoczek. Z raz w nocy spróbuj ją jednak karmić piersią, żeby utrzymać laktację.

Gość grzenia
jak zje coś gęstszego na kolacje to moze nawet nie bedzie potrzeby juz w nocy dawac cokolwiek bo moze prześpi? Jak chcesz i jak ci bedzie wygodniej:)