Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elokwentnaela

kurna! jak zmobilizowav sie do napisania projektu!!

Polecane posty

Gość elokwentnaela

mam do zrobienia projekt, musze go napisac a potem wyglosic przed cala grupa na studiach. Moja mowa ma trwac pol godziny!! Projekt jest na ta niedziele... Jestem na studiach z filologii angielskiej, jestem najgorsza z roku, to juz 5 rok (magisterka), a ja nadal nie umiem mowic po ang, w dodatku mam fatalny akcent i fatalnie wymawiam slowka. Dochodzi do tego paniczna niesmialosc i brak mobilizacji... Co ja mam zrobic...

jeśli to prawda to po co się męczysz na tych studiach? I tak nawet jeśli dostaniesz pracę w zawodzie po nich to pracodawcy szybko się skapną, że nie umiesz mówić po angielsku :O Poza tym jak to możliwe, że mając tak małą wiedzę jesteś na 5 roku?

Gość ckafka
Rozumiem, że te studia nie są dla Ciebie ani łatwe ani przyjemne, pytanie więc czemu na nie poszłaś? Nie mogłaś zmienić? Bez sensu sie tak męczyć.

Gość elokwentnaela
bo to glownie historia anglii, kultura, literatura. To mi sie podoba. Radze sobie z tym. Jestem kompletna noga jesli chodzi o mowienie, nigdy nie bylam w kraju anglojezycznym, a osoby z roku maja tam rodziny, niektorzy mieszkali tam po klilkanascie lat...

Gość elokwentnaela
Nie mam malej wiedzy. Wiedze mam duza. Gorzej z umiejetnosciami czysto technicznymi. Nie radze sobie z mowieniem. Lepiej jest z pisaniem i czytaniem ze zrozumieniem.

Gość elokwentnaela
Jak zmobiliozwac sie do wziecia sie za robote?? eHHH

Gość elokwentnaela
no prosze

Gość elokwentnaela
jakies rady?

Gość ewfreferfre
przestan siedziec na kfe :P poogladaj filmiki na you tube, o czymkolwiek, byleby po angielsku, cwicz, mow, powtarzaj, innej metody nie ma jak uzywanie jezyka.

Gość ewfreferfre
skad jestes?

Gość elokwentnaela
dzieki;p z poludnia