Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tegoroczna świadkowa:)

kwiaty dla świadkowej i świadka

Polecane posty

Gość tegoroczna świadkowa:)

Czy świadkowa sama sobie płaci za bukiecik, a świadek za butonierkę czy muszę kupić to młodzi? i czy ogóle jest konieczne żebym miała kwiatki? nie da się bez?

A to wszystko zależy od tego, czy Młodzi sobie życzą, aby świadkowie mieli kwiaty/butonierki. Z tego co wiem, to płacą za to Młodzi.

Zazwyczaj płacą młodzi, bo chcą, żeby świadkowa miała podobny bukiet do PM (albo utrzymany w takiej kolorystyce), a świadek taki sam kwiat w butonierce jak PM. Myślę, że wystarczy po prostu zapytać "co z kwiatami'

My kupowaliśmy świadkom (ona miała mniejszą wersję mojego bukietu,on i mój mąż takie same kwiatki w butonierkach). Często kwiaty do butonierki są wliczone w cenę bukietu - dopytaj się w kwiaciarni.

Gość To jest idiotyzm
Świadkowa w kościele może trzymać kwiaty, które później, podczas składania życzeń daje pani młodej. Bo później to już ręce świadków są potrzebne, bo to do nich trafiają kolejne wiązanki, które oni odnoszą (jak jest duży ślub to i na raty do samochodu. A i później często świadkowej ręce wolne się przydają. Podczepić tren, poprawić coś, przynieść, świadkowa ma pomagać młodej, a więc kwiatki mogą jej przeszkadzać.