Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna mama z drfjhoifvjhe

ILE ZA P[RZEDSZKOLE SAMOTNA MAMA BEZ PRACY?

Polecane posty

ile placi sie za przedszkole?podobno zalezsy to od dochodow, ja nie mam formalnie zadnych bo pracuje na czarno?jak to rozwiklac?i jesli nie mam alimentow ale jestem panna z dzieckiem to amm status samotnej matki?moje edziecko ma jakies wieksze szanse na przedszkole?w ogole sie na tym n ie znam, pomozcie:*

Gość malinowka
w panstwowoym przedszkolu nikt nie pyta o dochody za to pytaja o zatrudnienie wiec jak go nie masz to raczej bez szans na miejsce bo mozesz siedziec z dzieckiem :-(

NO ok, ale jak ja pracuje bez zadnej umowy, jestem prawnie bezrobotna, ale de facto zapieprdzielam?jak to rozwiklac?

Gość malinowka
opłaty nie zaleza od dochodów, jak dziecko zapisujesz od 8 do 13tej masz je za darmo, płacisz tylko dzienna stawke za zywienie, jak zapisujesz na wiecej godzin płacisz za kazda dodatkowa gozine okolo 3 zl w zaleznosci od miasta w ktorym mieszkasz i jakie sa u was stawki

Gość jateztakchce
jeśli dziecko ma sześć lat to jest obowiązek chodzić do przedszkola i za 5 godz.nic nie płacisz

Gość malinowka
składajac dokumenty o przedszkole musisz miec pieczatke potwierdzajaca zatrudnienie, wpisujesz nazwe zakładu pracy, godziny pracy i musisz miec pieczatke kadrowej/ kogos kto Ci postawi pieczatke

Gość upadły . .
5 latka też chyba mają obowiązek przyjąć do przedszkola

Gość malinowka
do zerowki w szkole na 5 godz ( godz. 8-13) za darmo jak ma dzieccko 6 lat i nie w przedszkolu a w grupie zerowej w szkole!

a jak sie pracuje bez uowy to nie mozna dziecka dac do przedszkola?bylaby tam tylko 4 -5 godz.dziennie, wlasnie od 8 do 12/13.

Gość malinowka
jak przyjmą to mozna ale raczej nie przyjma bo wiola przyjac kogos kto przyprowadzi dziecko od 6.30 do 15.30 i maja z tego kase ;-(

Gość jateztakchce
u nas sześciolatki chodzą do przedszkola...mieszkam na wsi

Gość malinowka
5 latka nie maja obowiazku przyjac do przedszkola!!! nikt nic nie musi, tak jak pisałam wola przyjąc dziecko 3 letnie na 9 godzin niz 5 letnie na 5 godzin, to sa skutki ubiegłorocznych zmian w przedszkolach :-(

moja ma 4 lata, od wrzesnia nie bede miala ja z kim zostawic bo rodzice wyjezdzaja do brata na stale i jestem w kropce:( pytac po prtzedszkolac h o to zaswiadczenie o zatrudnieniu?

Gość jateztakchce
Widzę ,że mam jednak szczęście ,że mieszkam na wsi .Wczoraj byłam zapisać swojego 5-latka i bez problemów na 5godz. i jeszcze autobus przyjedzie pod dom,dziecko zawiezie i przywiezie

aha i jeszcze jedno mam orzeczona niepelnosprawnosc w st.umiarkowanym, tp cos zmienia?

Gość malinowka
to nic nie zmienia bo we wniosku sie o to nie pytają :-( imie nazwiski adres zakladu pracy, godziny pracy i to wszystko podania rozpatruje urzad miasta

samotne matki mają pierwszeństwo podczas przyjmowania do przeszkola

pięciolatek jest juz objęty obowiązkiem przedszkola. Jako sześciolatek może (ale zgodnie z nowymi zmianami) nie musi pojsc do poerwszej klasy.

no tez tak wlasnie mysle:(

Gość malinowka
co wy gadacie???? 5 latek nie musi isc do przedszkola/zerówki, w tym roku jeszcze nie :-) a pierwszenstwo maja znajomosci a nie samotne matki

jestem nauczycielka w przedszkolu, nie zajmuję się rekrutacją ale wiem jakie dzieci maja obowiązek i pierwszeństwo. Twoja niepełnosprawność również będzie miala znaczenie. Mozesz napisać podanie, w którym opiszesz swoją sytuację zyciową, ze aktywnie poszukujesz pracy (z dzieckiem w domu nie zawsze jest mozliwosc szukania pracy i chodzenia na rozmowy)

malinowka 5 latek nie musi isc do przedszkola ale jesli jego rodzice wyrażą chęć posłania go do szkoły jako 6 latka to w wieku 5 lat musi isc do przedszkola

poszukuje pracy aktywnie, chodze do MUp na wyznaczone wizyty ws.pracy, ale niestety nic wiec zeby nie wbiojac zebow w sciane wzielam robote z ogloszenia za 1000miesiecznie, to zbrodnia?co robic w takiej sytuacji innego?dziekuje za rzetelne informacje Pania Przedszkolanke:)

acha, w wyniku zmian w ustawie i przesunięciu obowiązku szkolnego w wieku sześciu lat na 2014 rok zabraknie miejsc w przedszkolach dla najmlodszych bo wielu rodziców zostawi swoich szesciolatkow w przedszkolu, zeszłoroczne pięciolatki staną się szesciolatkami a wiec przedszkola będą miały podwójne grupy zerówkowiczów

Gość malinowka
ja tez pracuja w przedszkolu i rekrutacja sie zajmuje u. misata!!!!

jak myslicie mam jakies szanse ? a moze probowac gdzies poprosic o potwierdzenie zatrudnienia?nie wiem juz co robic:(

Gość malinowka
dowiedz sie czy w twoim miescie mozna do kilku przedszkoli złozyc bo w jednych miastach mozna w innych to dyskwalifikacja, a jak poprosisz pracodawce o ta pieczatke to ci nie podstemplje??? w sumie on nic nie traci, probuj moze sie gdzies uda

no tak ale jakiego pracodawce?babcie u ktorej sprzatam i gotuje>?

Gość malinowka
no to przykro mi ;-(