Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vdfghjkjhgfdfghj

sprawdzi mi ktos 5 zdan z niemieckiego ... proszeee

Polecane posty

Gość vdfghjkjhgfdfghj

On bedzie za 20 minut Kiedy sie przeprowadzacie? Uspokoj sie,wszystko bedzie dobrze Po prostu mi go żal To wszystko jest dziwne ad1.er wird in 20 Minuten sein ad2. wann umziehen ihr um? ad3. beruhig dich, alles wird fein sein a4. einfach mir seiner der Kummer ad5. das ist alles es ist seltsam

Gość vdfghjkjhgfdfghj
bardzo prosze:)

1. dodaj ''da'' albo ''hier'' koniecznie 2.Wann zieht Ihr um? - Wy - Ihr - odmienia sie czasownik np. haben na habt. Gdyby bylo WIR to musialoby byc haben - tu masz czasownik umziehen i kiedy chcesz zbudowac takie zdanie musisz go rozdzielic na ziehen i um + IHR czyli odmiana zieht :) 3. BeruhigE dich, alles wird GUT. - fein to moze byc material, nie sytuacja, jesli chodzi o konstrukcje w niemieckim to ''sein'' jest w tym przypadku zbedne ;) 4. Er tut mir leid - zdanie ktore napisales/as jest bez sensu w tym przypadku akurat wiec napisalam po prostu jak sie w Niemczech mowi majac to samo na mysli 5. Das alles ist seltsam - no albo Das ist seltsam albo Es ist seltsam - dwie opcje na raz nie da rady :P ;) Calkiem spoko, jeszcze zalezy jak dlugo sie uczysz jezyka.

Gość vdfghjkjhgfdfghj
dzieki Mychol ,nigdy sie naucze tego jezyka

Gość vdfghjkjhgfdfghj
er wird in 20 Minuten hier sein dobrze? dory ze zawracam Ci głowe

Dlaczego twierdzisz, ze nigdy sie nie nauczysz? Kwestia PRAKTYKI ;) ''er wird in 20 Minuten hier sein'' - dobrze :) w 4 punkcie mozesz tez doslownie napisac Ich habe Mitleid mit ihm jak wolisz :)

Gość vdfghjkjhgfdfghj
dlatego,ze to jest ciezki jezyk ...sama sie go ucze w domu i nie widze rezultatow co z tego ze znam słowka ale z gramatyki jestem cienka;/