Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość butelkowamama

Jak szybko podac w nocy butelke?

Polecane posty

Gość butelkowamama

Jakie macie sposoby na robienie mleka w nocy, kiedy dziecko sie budzi i placze bo chce jesc? Jak skrocic czas przygotowywania?

Gość mou
przygotuj sobie odmierzone mleko a wodę do termosu już też w odp. temp. potem wyjmujesz mieszasz i gotowe. :)

Gość butelkowamama
ale ja robie to mleko 2-3 razy to ono ostygnie jak bedzie w odpowiedniej temperaturze

Gość mou
no to do 2-3 termosów albo sprawdź jakie proporcje gorącej wody do zimnej muszą być a potem tylko zagotujesz wodę dodasz zimną i gotowe bez studzenia.

Gość baracholka
a ja miałam odmierzone mleko w takim pojemniku na mleko z allegro sa tam cztery komory i wode w małym garnuszku na gazie też odmierzoną i tylko mąz podgrzewał a jak niunio płakał to go nosiłam tą chwilke

Gość kasia.....
a ja robiłam gotowe mleko do butelki. I są takie specjalne termosy,do których wkłada sie butelke z mlekiem. Jak dziecko sie budziło to miało od razu ciepłe. Wystarczy z tego termosu wyjąć butelke.

Gość butelkowamama
mam taki termos tommee tippee i on trzyma cieplo przez chwile :(

Gość sdhfgie
Ja mam podgrzewacz do butelek przy łożku i 4 butelki z odmierzona iloscią wody. Do tego pojemnik na mleko w proszku z czterema komorami na cztery odmierzone porcje. Jak mlody zaczyna sie krecic, to maż tylko wystawia reke z lózka, bierze butle z podgrzewacza i wstawia tam juz nastepna, dosypuje proszku i do dzioba :) wszystko trwa 15 sekund ;)

Ja miałam przedewszystkim kilka takich samych butelek abym nie musiała zmywac w nocy;) Pozatym gotowałam wode w zcajniku wieczorem i zostawiałam ja w nim a czesc wlewałam do termosu (najlepszy ze stali nierdzewnej) i jak młody sie budził to wlewałam wode z czajnika...dolewałam troche tej z termosu, mleko i gotowe ;)

Butelkowamamo to może ty zakładałaś kiedyś temat że twoje dziecko nie chciało jeść?

Gość butelkowamama
hm...nie wiem? kiedy i jaki?

Gość baracholka
a ja słyszałam że mleko zrobione niemoże stac dłużej jak godzine więc niewiem czy mozna robic gotowe do termosu

No że przestało jeść z butelki podawałam ci numer do poradni laktacyjnej

Gość butelkowamama
to nie ja moje przestalo jesc z piersi

Przygotuj więcej jak 1 butelkę z woda i wstaw do podgrzewacza. Jak dziecko się obudzi do ciepłej wody wsyp mleko i gotowe. Albo gotowe mleko w mikrofali podgrzej.

Teraz przygotowuje butle rano dla 1,5roczniaka;)-niestety W podgrzewaczu mam wode w butli,w pudełku miarke z kaszką-przygotowanie zajmuje 3sek

Gość butelkowamama
ok zamowilam podgrzewacz mam 3 butelki tak jak piszecie bede wlewac do kazdej odpowiednia ilosc wody plus beda przygotowane odsypane ilosci mleka dzieki! napisze jak przyjdzie podgrzewacz i jak to sie sprawdza :)

Miałam gorącą wodę w termosie, a zimną przegotowaną zawsze mamy odstawioną, wymieszanie to moment.

Gość apaulina
to ile razy w nocy jedzą te wasze dzieciaczki jak macie po 4 butelki przygotowane?