Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Musi się udać :P !

Jak nakłonić mamę?

Polecane posty

Zawsze marzyłam żeby mieć psa.. niestety mama się nie zgadza:/ Jak pokazać jej że jestem odpowiedzialna i będę dbala o zwierzaka ?

Gość znajdź z dobrym zaganiaczem
to się zgodzi :)

Gość domowaMama
miałam ten sam "problem" z córką. Non stop chodziła za Nami i prosiła o psa wiec ja wymysliłam jej test "na odpowiedzialnośc" Córka ma 11 lat,chodzi do 4 klasy,do szkoły wstaje o 6:00 bo ma pierwsze lekcje(treningi z siatkówki) na 7:00 wymysliłam więc,ze przez okres 3 miesięcy( pazdziernik,listopad,grudzień-2011r) dzień w dzień,nie wazne czy ciepło/zimno/pada/nie pada bedzie wstawała o godz.5:30 i pół godziny spacerowała ze smyczą w kieszeni koło bloku. W końcu chciała psa i zapewniała,ze ona go bedzie ZAWSZE wyprowadzała wytrwała w tym niecały miesiąc,a ja stwierdziłam,ze nie jest jeszcze zbyt odpowiedzialna,by miec psa. Temat został odłożony do wakacji:)

Mam już 15 lat i jestem odpowiedzialna .. nie umiem przekonać mamy..

Gość wszystko zalezy
i ma mama racje , pies to nie tylko wychodzenie to koszty, wydatki walajace sie kłaki, syf,bród i smród psy smierdza a w szczególnosci samce bedziesz mu myła dupe po kazdej kupie zeby niewytartym dupskiem nie smarował po dywanie,podłodze a nawet łózku ?

Wychodziłabym z psem .. mieszkamy w domu więc mógłby być na podwórku w ciepłe dni.. nie wiem czemu jest taka uparta .. muszę z nią pogadać na poważnie..

Karma nie stanowi problemu bo mamy rodzinie sklep zoologiczny więc miałabym taniej...

Gość jkhugyhyu
a co z myciem dupy ?

to nie jest takie straszne.. jejku sobie myje tyłek to i psu umyła bym..

Gość szmine tez mu trzeba zrobic
czasami :)

sama bym go sobie kupiła .. suczkę rasy cooker spaniel .. chodziła bym z nią codziennie na spacery minimum 3 razy dziennie. karme bym kupiła z kieszonkowego .. na szczepienia bym ubierala ..tylko jak przekonać mamę ?

Gość my ding ding dong
może twoja matka po prostu nie lubi psów? albo nie chce mieć śmierdzącego, zostawiającego wszędzie sierść stwora w domu nie mam dzieci ale jesli kiedyś będę miała to mnie nic nie przekona żeby się na psa zgodzić

Gość dsb
Ale wyprowadzanie psa i karma to nie wszystko. Musisz tez pomyśleć, jak zorganizować zeby pies nie był sam w ciagu dnia. To niemożliwe zeby szczeniak zostawał w domu sam na pare godzin, duży pies z reszta tez.

lizałby mi broszke :)

Mają mama chce psa tylko boi się że wszystko spadnie na jej głowę .. pies nim zostałby by sam bo zawsze w domu jest dziadek i babcia :)

Chamstwo niektórych i podszywanie się jest podłe....

Co nie zmienia faktu, że moja pipucha już sie nie może doczekac jego szorstkiego języczka :)

Gość dsb
Ale wiesz, ze dziadek i babcia mogą nie dać rady szczeniakowi? Spacery co chwila, na których pies nie zachowuje sie dobrze bo dopiero sie uczy chodzić na smyczy a i tak w domu bedzie pełno rzadkich kup i sików na dywanie. Najlepiej by bylo jeśli kupilabys tego szczeniaka na wakacje i go odchowała.

mam podwórko więc jak by mnie nie było mogłyby być na dworzu ..

A potrafisz myć psu uszy od środka oraz obcinać paznokcie bez uszkodzenia nerwów? Będziesz z nim BIEGAĆ przynajmniej dwie godziny dziennie, żeby nie miał przykurczów w nogach? Potrafisz wyciągać kawałki gałązek, które na pewno będzie gryzł z podniebienia? Pies jak mu się taka znajdzie, zaczyna wymiotować i dławić się. Kupy będziesz zbierać? Książeczkę u weterynarza wyrobisz? Na wizyty kontrolne będziesz chodzić? Ty czy mama? Bardzo wątpię, pewnie nawet karmę mu kupisz nieodpowiednią. Jakąś reklamowaną z marketu :O O odpowiednim wychowaniu to nawet nie wspomnę, pewnie będzie wiecznie podekscytowany=agresywny.

Gość dsb
Martva kicia- masz dwa psy więc one zajmują sie sobą. Oczywiscie można zostawić psa samego na kilka godzin, ale jak wrócisz do domu to zostaniesz rozpierdol. Poza tym pies to zwierze towarzyskie, bez ludzi po prostu cierpi.

Wszystkiego się naucze .. poczytam w internecie o wychowywania tych psów.

Juz nie róbcie z niej kaleki i pierdoły :O Widac, ze dziewczyna chce i ma lepsze warunki od tych osiedlowych miłosników zwierząt co to trzymaja owczarki w mieszkaniach 30m2 A opieki sie nauczy. Wystarczy, ze jej weterynarz pokaże.

A i jeszcze kwestia gotowania psu. Nie może on żyć na suchej karmie, potrzebuje przynajmniej jednego mokrego posiłku dziennie. Nie z talerza dla ludzi, a specjalnie gotowane dla niego.

Jakich użyć argumentów żeby przekonać mamę? waha się niby chce ale nie chce żeby spadło wszystko na jej głowę .. po rozumiem jej niepokój ale ja już jestem odpowiedzialna i bym się zajęła sunią :)

Gość dsb
Mój golden dorosły juz bardzo wyje, gdy jest sam więc nie mam serca zostawiać go samego. Uważam, za dasz sobie radę bez problemu, oczywiscie bez pomocy mamy sie nie obejdzie. Ja swojego psa dostałam, gdy miałam 15 lat, tez długo wiercilam mamie dziurę w brzuchu aż uległa. Co prawda okres szczeiecy wspominam okropnie to bylo warto.