Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAKA7FGG

HORROR!CO ROBIC!TERAZ PATRZE ZE MAM NIEWAZNY DOWÓD OSOBISTY JUZ ROK

Polecane posty

Gość KAKA7FGG

teraz zauwazylam masakra ta,tego roku w marcu sie skonczyla waznosc a ja na smierc zapomnialam o tym chyba mnie zabija w gminie i podobno kara jest finansowa po 10 latach trzeba wymienic a ja tego nie zrobilam ..martwie sie bardzo.

ha! a ja właśnie w piątek złożyłam papiery, a dowodu nie mam od 26 sierpnia:P pomijając głupią minę pittbulla z urzędu, to żadnych problemów nie robili:)

Gość z takim podejściem to możesz
no przecież do kicia za to cię nie wsadzą :( Złóż papiery, zapłać karę i masz nowy dowód..

Gość o kułwa
Mój brat też chodził ponad rok z nieważnym dowodem i żadnej kary nie płacił. Wymienił w połowie zeszłego roku.

haha, daj sobie spokój z paniką :) ja miałam dowód nieważny 2 lata zanim się spostrzegłam, a w dodatku pojechałam na nim do Tunezji i niemiec :D nie ma co panikować, mi słowa nawet nie powiedziały, jak poszłam robić nowy :D

Gość Też zerwałam
ale ignoranci tu sa a nie przyszło ci do głowy, że gdyby ktoś z nich dostał karę pienięzną za to uchybienie to z pewnością teraz by się tym tutaj "chwalił" :P? I odkliknij caps locka...

Gość widocznie w urzędzie
nie znają ustawy, bo znam osoby, które chodziły z "przeterminowanymi" dowodami i kar nie płaciły, nawet nikt słowem o tym nie wspomniał

prze ież to jest internet, dlaczego miałabym o tym nie napisać? tylko głupia mina i ggłupie pytanie, dlaczego tak późno. i już, dowod będę miałą do 2 kwietnia, za darmo:P

nie zauważyłam i tyle :) można? Można! :) nikt mi nic słowem nie powiedział, a przecież kobiety w urzędzie widziały kiedy stracił ważność. wypełniłam wniosek , dołączyłam zdjęcie i po miesiącu miałam nowy dowód, a w starym ucięli mi jeden róg. Jeszcze nie słyszałam, by komuś wlepili karę. przynajmniej nie u mnie :) no i jak pisałam - pojechałam z takim dowodem , leciałam samolotem, ciesze się, że wtedy nikt nie zauwazył, bo dopiero bym miała kłopoty, przepadłyby wakacje i pewnie jakaś grzywna za próbę przekroczenia granicy z nieważnym dowodem.. a nowy sobie wymieniłam w lecie zeszłego roku :)

wydaje mi sie, ze kare to bys mogla dostac jakby policja cie wylegitymowala i mialabys nie wazny dowod. ale jak pojdziesz do gminy zlozyc papiery o nowy to nie dostaniesz ani kary ani zapewne nawet nie zaplacisz, bo z tego co wiem dowod przeterminowany wymienia sie za darmo. ja wymienilam za darmo, calkiem niedawno.

Gość z takim podejściem to możesz
do Tunezji leciałaś na dowód????? Musiałaś mieć paszport przecież, bo i ile mi wiadomo, to Tunezja raczej nie należy do Unii Europejskiej :D

Nic nie będzie :) po prostu złóż podanie o nowy dowód i tyle. I pros bozię żeby do tego czasu nie był ci dowód potrzebny :D W ogóle jak policja Cie wylegitymuje to też nic nie będzie tylko powiedzą że masz juz nieważny a Ty zrobisz wtedy wieeeeelkie oczy że nie wiedziałaś :p problem jedynie byłby gdybyś np chciała na ten dowód wypłacić pieniądze w banku, albo być swiadkiem na czyimś ślubie.

Gość czym nas karmią szok
kary to moze i byly ale za komuny, tyeraz takich kar nie ma, nie siejcie dezinformacji

Gość asiaiaiaaiai
idź na policję i zgłoś kradzież. Z tym świstkiem idź do urzędu i wyrób nowy

Gość czym nas karmią szok
a po co zglaszac kradziez? :O:O:O:O

Gość asiaiaiaaiai
albo faktycznie nie rób z siebie pajaca. idź, wyrób nowy i tyle.

Nic nie będzie po prostu złóż podanie o nowy dowód i tyle. I pros bozię żeby do tego czasu nie był ci dowód potrzebny " Przeciez w gminie dostanie papierek na zdaje sie miesiac, zastepujacy dowod, wiec nie musi sie bac :D

Gość ggg77hj
hehhee

Gość straszneeej
masakra

Gość Ciekawska564646
Nie bedziesz płacić żadnej grzywny ani nic innego. A tu któraś ma niezłą fantazję z ta tunezja:)

Gość luid8fgg
bedzie placic kare 5 tysiecu poczytajk ustawe kretynko a potem sie wypowiadaj

Gość Ciekawska54644
Kretynka to ty jesteś, nawet pisać nie potrafisz:) kary żadnej nie bedzie płacić za to ty bedziesz-za głupotę

Gość ciab
japierniczę :D nawet nie wiedziałam, że dowody osobiste mają jakieś daty ważności:D hahaha ale jaja... myślałam,że ... dopóki śmierć nie rozłączy.... :D

W zeszłym roku wymieniałam dowód już nieważny i żadnej kary nie płaciłam.

Gość gość
Ja też mam nieważny, muszę się zebrać, żeby wymienić, ale musiałam niedawno wypłacić gotówkę z banku i mając świadomość posiadania nieważnego dowodu, poszłam beztrosko do okienka a babeczka nawet nie zwróciła uwagi na datę, wypłaciłam co chciałam i wyszłam:))

Gość gość
Ja już mam nieważny 3 miechy , idę wymienic i mam to gdzieś nie ma żadnej kary

Gość gośćBaisa K
Niewazny dowod osobisty - jest kara, 50000 grzywny, placi się w ciągu trzech dni, a jak nie to do ciupy. Poslugiwanie się nieważnym dowodem to kara do 10 lat kryminalu. Czyli jak jedziesz bez biletu i cie zlapia i dasz dowod, a masz już 29 lat, czyli rok dowod nieważny, to mogą cie od razu zaaresztować - zatrzymanie obywatelskie. Po za tym jak u kogos zobaczysz nieważny dowod, to od razu zglos to do najbliższego policjanta, strażnika, ochroniarza czy ratownika i popros go o pomoc w zatrzymaniu osoby mającej nieważny dowod osobisty. Poza tym musisz się z tego wyspowiadać. Bo to grzech jest.