Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

minimini26

Ile kosztuje państwowe przedszkole (w Warszawie)?

Polecane posty

Witam, Czy któraś z Was wie ile kosztuje maksymalnie przedszkole w Warszawie? Wiem, że płaci się za godziny, a moja córka bezie musiała przebywać w przedszkolu od 8:00 do 16:30. W ogóle się nie orientuję jak to wygląda finansowo po ostatnich zmianach... Zastanawiam się jaka jest różnica pomiędzy prywatnym przedszkolem a przedszkolem państwowym?

Gość oczywiscie nie na temat
Tez sie nad tym zastanawialam tylko w Krakowie. Nikt nie jest w satnie podac mi realnej ceny za przedszkole. No i zastanawiuam sie czy przypadkiem nie bedzie zmian w przyszlym roku.

Gość olamary
To ile kosztuje przedszkole można sobie bardzo łatwo obliczyć.Ja pracuję w przedszkolu we Wrocławiu i u nas jest tak:5 godzin dziennie jest bezpłatne u nas od 7-12 jak przyprowadzasz dziecko na 8 to do 12 masz za darmo, a resztę liczysz za ok.2,70 zł. za godzinę tak jest we Wrocławiu, nie wiem jak w innych miastach, ale pewnie można to sprawdzić na stronie np. kuratorium ośiwaty.Czyli w twoim przypadku wychodzi, że dziennie w paaństwowym przedszkolu będziesz musiała zapłacić 4,5*2,70=12,15 za dzień razy ok.22 dni w miesiącu to ok.270 plus stawka żywieniowa u nas ok. 9zł. za dzień to ok.200zł.miesięcznieczyli tak plus minus wyjdzie za państwowe 450 a prywatne to chyba najmniej ok.1000zł. tak przynajmniej jest we Wrocławiu.W państwowym musisz jeszcze zapłacić za zajęcia dodatkowe, ale nie są one jakoś specjalne drogie myślę, że 80zł.miesięcznie wystarczy.Aha i jak dziecko jest chore to z tego co się orientuję oddają ci pieniądze i za te płatne godziny i za jedzenie.Dowiedz się w przedszkolu do którego chcesz zapisać dziecko jak wygląda stawka żywieniowa i te płatne godziny bo wiem że jest różnie w niektórych np. bezpłatne są od 8-13 więc akurat w twoim przypadku wychodziło by ok 80zł. mniej:)Mam nadzieję że pomogłam aha niedługo mają wprowadzić ponoć jakieś czytniki także rodzice będą płacić tylko za te godziny powyżej pięciu, ale yu nas jeszcze tego nie ma!To się rozpisałam mam nadzieję że pomogłam:)

Gość mmmmmammaa weronkkiiii
moja corka chodzi do przedszkola i jest tak. od 6-16 jest w przedsz. 150 zł stala stawka +5,20 dziennie za jedzenie * ilosc dni+ zajecia dodatkowe= ok.270 miesiecznie.

O dzięki za pomoc. Teraz moja córka chodzi do prywatnego przedszkola i płacimy miesięcznie max 900 zł. Dlatego zastanawiam się ile mniej płaci się za przedszkole państwowe :) Muszę przemyśleć wszystkie za i przeciw.

Gość a nie mozna
zadzwonic do przedszkola i sie spytac???:-O

Gość teonna
Ja nie liczę na państwowe przedszkola, mój syn chodzi do prywatnego na Marinie Mokotów - nazywa się Tequesta. Płacę około 1200zł za miesiąc, Krzyś ma zajęcia z angielskiego, rytmiki, widzę jak dobrze się rozwija i dlatego uważam, że warto dać dziecku dobry start w postaci przedszkola z naprawdę dobrą kadrą i programem zajęć.

Gość u nas to wygląda tak
Od tego roku chyba będzie 3zł 7-12 bezpłatne liczy się opłatę za każdą zaczętą godzinę czyli w Twoim przypadku od 12-16.30 będzie liczone jako 5h. Stawka żywieniowa to 7zł. Czyli 22dni x (5h x3zł + 7zł) czyli 22 x 22 daje 484zł. Do tego co miesiąc lub co dwa miesiące składka 10-15zł na przybory, plus 30zł angielski plus 7 rytmika. Średnio na miesiac wychodzi ok 520 zł.

Gość Flora Rama
teonna - marketing szeptany na poziomie,,,,

Gość u nas to wygląda tak
A co to za łaska angielski i rytmika w tym prywatnym pani reklamująca? tak słabo wam idzie że musicie się wciskać z reklamą :O jak starszy syn chodził do prywatnego przedszkola to mieli zajęcia w stadninie, basen i balet. To wiedziałam za co 1000zł płaciłam.

Gość mama_89
Cześć, ja płacę za pobyt dziecka w przedszkolu od 8 do 18 550 zł miesięcznie razem z posiłkami :) Moja Kasia chodzi do Złotej Rybki http://przedszkole.warszawa.pl/ Generalnie dużo ciekawych zajęć i mała jest zadowolona a i grupy też są małe :) Pozdrawiam

Gość gość
u mnie z angielskim, rytmiką, tańcami wyjdzie 580 zł, godziny płatne od 13 do 17 (do tej godz. dziecko bęzdzie w przedszkolu) po 3 zł za godzinę, ale mam nadzieję, ze zmiejszą od września na 1 zł, wtedy odpadnie ponad 250 zł z kwoty 580 takze to prywatne za taką kase sobie schowaj

Gość gość
Ja polecam przedszkole Pszczolka Maja, moj syn jest bardzo zadowolony, sopro juz sie nauczyl, jedzenie mu smakuje, Panie sa bardzo mile - syn je uwielbia. www.przedszkolepszczolkamaja.pl

Gość Trefna
Mogę wam polecić przedszkole czerwony balonik. Drogo was nie wyniesie, chociaż jest niepubliczne, urozmaicone zajęcia prowadzone do 18, obiadki smakują mojemu synkowi. Bardzo dobry kontakt z przedszkolem.

Gość gość
dokładnie, dlatego ja mam w nosie państwowe placówki i posłałam dziecko do prywatnego przedszkola, jestem tak zadowolona, ze nie wiem. Wiem co się dzieje z moim dzieckiem, wiem co je, wiem na co idą pieniądze, a nie musze się o nic prosić., tu posyłam cennik jak ktoś chce: wcale nie wychodzi jakoś mega drożej od państwowego: http://www.elfik.pl/pl/3-6-lat/115/

Gość gość
Ja też posłałam swoją pociechę do prywatnego (czerwony balonik), koszty nie są wcale takie duże.

Gość gość
Ja nie polecam państwowych przedszkoli. Spójrz na przedszkola prywatne. Cenowo podobnie- w wielu przypadkach, a oferta o wiele atrakcyjniejsze. Ja swoje dziecko zapisałam do Akademii Małych Smoków w Warszawie i jestem szczerze zadowolona.

Gość gość
Na Twoim miejscu przemyślałabym jeszcze decyzje nad przedszkolem. Z własnego doświadczenia wiem ze prywatne jest o wiele lepsze, moje drugie dziecko chodzi do http://www.cherrygarden.pl/ i mam porównanie w stosunku do publicznego do którego chodziło pierwsze.

Gość gość
Na bemowie jest jedno przedszkole – motylowe przedszkole, gdzie koszty oscylują w granicach 900zł miesięcznie, czyli mniej niż za opiekunkę. Do przedszkola przyjmowane są małe dzieci  Przedszkole jest czynne od 7 do 18 i jest możliwość, żeby dziecko odebrać trochę później. Raz w miesiącu są organizowane warsztaty edukacyjne, a jeśli macie zwierzątko w domu to dziecko będzie mogło je przynieść i się nim pochwalić. Kadra jest wyszkolona a wyposażenie placówki bardzo dobre. Polecam ;)

Gość gość
Moja córka chodzi do Akademii Rowzoju Maluch w Warszawie, bardzo lubi tam chodzić i bawić się z rówieśnikami :) Widzę też, że zajęcia przynoszą efekt, bo mówi mi bardzo dużo ciekawostek odnośnie tego, czego nauczyła się danego dnia :)

Gość gość
Ja placę 500 zl za przedszkole radośni odkrywcy w warszawie

Gość gość
Jeśli chodzi o dodatkowe (ukryte) koszty to na pewno obiad 10-15zł za posiłek, dodatkowe zajęcia np. takie podstawowe jak angielski. W zasadzie to się nie opłaca. Lepiej zapisać dziecko do prywatnego jak np. Akademia Rozwoju Malucha, moje dzieci tam chodziły i bardzo sobie chwalę to miejsce.

Gość gość
Nam się w Warszawie nie udało nigdzie dostać, wozimy córkę do Piaseczna do przedszkola Ala i Kot - http://www.alaikot.pl/ w sumie to nie jest aż tak daleko bo nie mieszkamy w centrum, a opieka na wysokim poziomie bardzo