Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ollolla

jak rozpisac wydatki na dziecko - rozwód

Polecane posty

Gość ollolla

hej mam 5- letniego syna, chodzi do przedszkola. Na sprawe rozwodowa mam przygotowac ile na niego wydaje miesiecznie, tzn na co i ile. O ile przedszkole wiem, czy tam rachunki, to nie wiem jak policzyć jedzenie? Ile zł dziennie, tak srednio, nie mam pojęcia, nigdy nie liczylam ile to wychodzi na niego:) mieszkam z babcią i z synem, natomiast mam to liczyć bez udziału babci, tzn że tylko ja na niego wydaje i zarabiam.

A ja wiem a ja wiem:) Przedszkole plus zajęcia dodatkowe, wyżywienie, ubrania, zabawki, wyjścia z dzieckiem. Najlepiej zbieraj rachunki i paragony. Przydadzą się

Gość ollolla
tylko jak określić ile na niego idzie kay na jedzenie miesiecznie? Czy ubrania? No z ubraniami to jeszcze ok, bo tam pare rzeczy, przeciez nie kupuje co miesiac pół szafy. Ale z tym jedzeniem to co, 3 zł na śniadanie a na obiad 6? Czy jak, bez sensu.

Paragony ze sklepu i faktyczne zakupy dla ciebie i niego. Sumujesz wszystkie. Tyle na żywność, tyle na odzież, tyle na zabawki...itp. Nie musisz wyszczególniać ile na śniadania, obiad, kolację....

Gość MotherMonster.
Radzilabym ci zawyzyc ceny,bo przeciez to i tak ty sie musisz z dzieciakiem cala dobe uzerac,a mezus bedzie sie jajcami plaszczyl przed tv z nowa dupa wolny od obowiazkow :o Za wychowanie dzieciaka tez powinien ci placic

Uśmiechnij się do laseczek w osiedlowym sklepiku niech ci odkładają wyższe paragony i tyle. Tylko nie przekombinuj z kwotą wyższą niż masz dochód bo masakra:) Mnie sędzina sprawdziła podliczyła i 5setek wyrwałam:D

Gość ollolla
ile miesiecznie napisałybyscie za żywnosc tak ogólnie? Bo mi to kazali donieść tydzien przed rozprawa, nie zbieralam ravhunków z miesiaca, wiec musze tak orientacyjnie. Zarabiam 2400.