Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heheheheheheh

karmienie pólrocznego dziecka

Polecane posty

Gość heheheheheheh

witam, mam półroczną córke, pierwsze dziecko wiec w temacie karmienia jestes zielona. napisz może jak wygląda karmienie: 8- 150 mleko plus 3 miarki kaszki 10:30- 150 mleko 13:30- 180ml zupki jarzynowej z dodatkiem mięska bądz ryby ze słoiczka plus manna- gluten łyżeczka 15:30- 150 ml mleko 17-30- owoc słoiczek lub tarte jabłko. 19:30- 200ml mleka z kaszką działam intuicyjnie, nie wiem czy ok, córka ladnie przybiera ale różne opinie słysze o tym karmieniu. poza tym mamy schematycznie ułożony dzien nie wiem czy to dobrze ale od maleńkości karmiona byla mm i tak robiłam, nigdy nie było kolek, od 2 m-ca życia śpi całe noce...ale czy czegos brakuje, prosze o opinie doswiadczone mamy

Gość a od 19.30 do 8 rano
nic wieciej? w ciagu dnia masz za male odstepy.. co 3 godz jest ok, jak mala nie marudzi to 3,5-4 !

Gość hehehehehehehe
za małe odstępy? kurcze wychodzi mi 4 razy mleko , raz zupai raz słoiczek czyli tak jak niby byc powinno ale mała faktycznie nie marudzi i daje jej bo już czas. źle robię? kurcze gdybym czekała aż mocno zapłacze to odstępy wynosiłby właśnie jakieś 3,5, 4h ale posiłków byłoby znacznie mniej, ona mi śpi już przed 20 i do 8 się nie budzi. prosze niech ktoś jeszcze się wypowie. akurat dziś wstała wyjątkowo o 7 więc karmiłam ją 7-10-13 (zupa) 15:30, 17:30 ( sok przecierowy) 19:30.

Gość hehehehehehehe
nikt nie pomoże? może powinnam założyć na dziale macierzyństwo....