Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olgaaaaaaaaaaa2332131

Nie lubie mojej uczelni i moich studiów

Polecane posty

Studiuje prawo. Wydawało mi się ,ze będzie mnie to interesowac ,ale teraz jestem na 4 roku wiec nie mogę się wycofać. problem w tym ,ze niestety z wieloma osobami na moich studiach nie potrafie nawiązać kontaktu. z niektórymi nawiązuje ,ale generalnie towarzystwo ,,prawników" mi mało odpowiada. przeważnie ludzie na moej uczelni są dość sztywni i poważni ( nie wszyscy ,ale duża cześć z nich tak). MOże jeszcze z dziewczynami nie jest tak źle ,ale faceci to tragedia A ja się zamykam w sobie w takim towarzystwie . Spotykam sie też z ludźmi z innych środowisk i tam jest zupelnie inaczej. są bardziej otwarci wiec i ja sie przy nich otwieram Poza tym nie bardzo chyba mnie to prawo interesuje ,ale uświadomilam to sobie za późno chyba zwykle jak przychodze z uczelni popadam w zły nastroj rodzice liczą ,ze pojde na aplikacje i mogliby mi w tym pomóc. wiem ,ze mogłbym duzo zarabiać ,ale mam całe zycie sie męczyc i pracować z ludźmi ,których nie lubie?

up

nie przejmuj się tym, że nie możesz nawiązać jakiś relacji - po skończeniu studiów i tak 99% znajmości wymiera śmiercią błyskawiczną.

w ogóle np faceci na naszych studiach to jakas masakra. są strasznymi ,,sztywniakami" przewaznie . jakoś w innym towarzystwach czesto są jacyś ,, z jajem" czesto mają poczucie humoru.. dlatego znalazłam sobie faceta z poza mojej uczelni Nie potrafie znaleźć wspólnego języka z tymi ludźmi. myślałam ,ze studia nie mają znaczenia na jakich ludzi się trafia ,a jednak mam pare koleżanek i z nimi sie trzymam i tak jest od poczatku studiów,a z niektórymi nawet nie rozmawiałam bo i oni nie wykazują specjalnie takiej inicjatywy zauważyłam ,ze przy otwartych ludziach się otwieram i takich hmm energetycznych ,a przy dosc powaznych się zamykam w sobie

a smutno mi bo liczyłam ,ze znajdę sobie jakieś towarzystwo na studiach..

up

Gość dzieki za info
jw