Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość srtuauauabi2

prezentacja maturalna- co lepsze?

Polecane posty

Gość srtuauauabi2

Temat to "herosi o nadludzkich możliwościach przedstaw sposoby kreowania tego typu bohaterów w tekstach kultury wysokiej i niskiej". Wybrałam dwie reklamy (tak kazał nauczyciel): 1. turbodymoman jako heros, niepokonany itp. i 2. wziełam małego głoda- nic nie moze go pokonać tylko zjedzenie reklamowanego produktu- czyli niezniszczalny, pojawia się i znika w różnych sytuacjach, nie mamy na niego wpływu, niepokonany niczym innym, ale myślałam tez o "bądź bohaterem w swoim domu"- teraz małe czynności czynią z nas herosa, przykręcenie szafki- powód do dumy, jesteśmy wspaniali bo wyromontowaliśmy mieszkanie, jesteśmy bohaterami swojego domu. ;) Co wybrać?:)

Ale przykład jest bardzo dobry do kultury niskiej - idealnie dobrany turbodymomen:P

Gość srtuauauabi2
Nie to nie żart. A uważasz, że reklama to nie jest tekst kultury niskiej? Zwłaszcza turbodymomana?

Gość szz
bądź bohaterem w swoim domu i turbodymomena - na zasadzie kontrastu

Gość srtuauauabi2
varias dlaczego prowo? Mam pieśń o rolandzie, herkulsa, kmicica, jamesa bonda, batmana i te 2 reklamy bo o tym mówi się krótko. Będę miała fragmenty na laptopie, zdjęcia itp. Czy naprawdę myślicie, że ja mogę przez to nie zdać?

wystarczy że posklejasz kilka zdań i zdasz. te matury ustne to kpina (mature miałam rok temu)

Gość srtuauauabi2
To dlaczego napisałeś/łaś ze prowo? To złe przykłady? Tak mi mówił nauczyciel od polskiego. Sam podawał mi przykłady reklam, ale po tym co piszecie to zaczynam się bać, że moga źle odebrać takie przykłady;/

wszystko zależy jak 'wkomponujesz' te przykłady w całość pracy, jak do tego podejdziesz.... może wyjść bardzo fajnie lub bardzo źle. ja byłam ostrożniejsza, nie kombinowałam i dostałam max punktów

Gość srtuauauabi2
Ale ja tez nie chciałam takich przykładów! Nauczyciel mi kazał.

Gość gość
Absolwentka filologii polskiej pisze prace maturalne na każdy temat! Doświadczenie - 5 lat. Solidnie, szybko i rzetelnie!:) Bez kopiowania z Internetu! Do każdego tematu podchodzę indywidualnie:) Więcej informacji na maila. Masz pytania? Pisz śmiało! To nic nie kosztuje. Zapewniam stały kontakt w razie pytań odnośnie pracy jak i samej matury:-) KONTAKT; matura24H@wp.pl GG; 39631281