Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monix_L

Test owulacyjny pozytywny w 3 dniu cyklu?

Polecane posty

Gość Monix_L

Hej mam pytanie. Staram się o dziecko, wczoraj czyli w 3 dniu cyklu zrobiłam test owulacyjny i wyszedł mi pozytywny. Z tym że zaznaczę że miałam okres, z tym że większość to było plamienie, ale żywa krew też była. Ale uznałam to jako okres. Co to może oznaczać? Nie za szybko na owulację?

Gość Monix_L
Miała tak któraś z Was?

Gość gosiak1234
Jesli to byly plamienia i roznily sie od okresu to powinnas zrobic test ciazowy bo czytalam ze czasem testy owulacyjne moga pokazac ciaze

Gość albo jesteś w ciąży i w ten
sposób reaguje test owulacyjny (nie wszystkie tak reagują, miałam testy owulacyjne i podczas ciąży nie wychodziły pozytywnie), albo testy do bani, albo niestety masz problemy hormonalne. Przy zespole policystycznych jajników testy owulacyjne wychodzą cały czas pozytywne, bo LH jest ciągle podwyższony i stosunek LH do FSH nieprawidłowy. Pozdrawiam

Gość Monix_L
Test owulacyjny mam z firmy LH Test (można nie tylko kupić w aptece, lecz i w Rossmannie). Próbowałam z różnych firm, ale nie zawsze pokazywały wiarygodny wynik. Ale te co stosuję są naprawę wiarygodne. Pokazał mi różową kreseczkę testową i na pewno nie była to tzw. kreska przebijająca się. Zastanawiające. A parę dni przed terminem @ miałam okropny metaliczny smak - jak napiłam się coli którą zawsze uwielbiałam, to jednak mnie od niej odrzuciło. Tak samo wzięłam sobie dropsa, to też go od razu wyplułam. Piersi bolały też w czasie okresu. A od wczoraj bardzo kłuje mnie w jajniku. A co do testu ciążowego zrobię jutro bo akurat mam w domu. Dzięki dziewczyny.

Gość Monix_L
Test ciążowy zrobię tylko po to żeby upewnić się czy jest ta ciąża, skoro ten test owulacyjny tak szybko pokazał wynik pozytywny. I jeśli wyjdzie jednak ciąża to od razu rzucę palenie i ograniczę picie kawy. Więc czego się dla dzidziusia nie zrobi :)? To nie o to chodzi że robię test po to bo jestem tym nakręcona lecz chodzi o możliwą ciążę, więc i też musiałabym zmienić nieco tryb życia.

Gość Monix_L
albo jesteś w ciąży i w ten - na pewno nie mam zespołu policystycznych jajników, bo w zeszłym cyklu też testowałam, i miałam test pozytywny równiutko w 14 dniu cyklu. A w pozostałe dni wynik negatywny, choć wraz z nadejściem owulacji to kreski z dnia na dzień miałam coraz mocniejsze. A po owulacji była tylko jedna kreska.