Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

baranekszon

ile trzeba zarabiac zeby wziasc kredyt

Polecane posty

Gość tak zapytam
z ilu osob sklada sie twoja rodzina?

Gość mańka.dzik
my na 3 osoby mamy ok 8000zł i dali

Gość plavalaguna.
ojej nie wiem ile teraz , sama mam zamiar wziąć kredyt na dom ( sprzedam mieszkanie za 350 tys i spłacę je w banku 150 tys ) chcę wziąć 200 tys na dom ... ale chyba dostanę kredyt .. na papaierze to nam wyjdzie 8500 dochodu (jedno dziecko )

Gość jdhjhfeufegfydgfdh
jedni mają domy za 300 tysi a drudzy za 800 więc się określ.

Gość plavalaguna.
mańka , jaki bank , waluta , marża , oprocentowanie?

Gość tak zapytam
bo generalnie bank liczy na utrzymanie jednej osoby 1000 zl czyli jesli 3 osoby to 3000 wiec jak masz 8500 to zostaje wolnych srodkow 5500 a to bardzo duzo o ile to jedyny kredyt wiec wtedy nawet mozecie splacac rate w wysokosci 3000

Gość tak zapytam
ok a jaki dochod? i czy masz czysty bik? splacasz jakies kredyty? z zona bedziesz przystepowal do kredytu?

Gość plavalaguna.
tak myślę bo tak naprawdę to mamy dochodu około 12 tys /mc , ale to dla banku się nie liczy i lepiej się nie przyznawać

Gość plavalaguna.
chyba nie możesz sam , bez żony ...jeśli nie macie rozdzielności

Gość tak zapytam
tzn zgode zony i tak musisz miec takze bardziej o to mi chodzilo co do twoich zarobkow to masz duze ale to tez zalezy czy masz jakies kredyty i czy splacasz jakies raty bo na jednego czlonka rodziny 1000 zl czyli w twoim przypadku 3000 wiec zostaje 1500 zl musisz isc do banku do doradcy finansowego do spraw kredytow hipotecznych i on ci twoja zdolnosc wyliczy i powie ci ile kredytu mozesz dostac

Gość tak zapytam
bez zgody zony w zadnym banku nie dadza bo to duza kwota

Gość tak zapytam
a w ogole masz cos wkladu wlasnego?

Gość zxcv bn
Żona musi być współkredytobiorcym nawet jeśli nie ma dochodu-jeśli nie macie rozdzielności. Tyle, ze do zdolności wyliczane są twoje dochody plus obowiązkowo jakieś extra ubezpieczenie na Twoje życie zdrowie w takim wypadku.

Gość tak zapytam
ja co prawda nie zajmuje sie kredytami hipotecznymi tylko gotowkowymi ale z tego cosie zdazylam zorientowac to u mnie bank dolicza do kredytu hipotecznego ubezpieczenie i placi sie rate + ubezpieczenie

mamy rozdzielnosc dlatego ze zona za mlodych lat sobie namieszala w banku i z nia kredytu bym nie dostal:D wklad wlasny mialbym 15 tys ale wolalbym kredyt 100%

Gość tak zapytam
a ile ty w ogole chcesz tego kredytu i na ile lat bys chcial? jesli macie rozdzielnosc to ona nie bedzie wspolkredytobiorca

tak mysle ze 250 tys by mi starczylo najlepiej na 30 lat ,tylko niewiem jesli rata wyjdzie z 1500 zl czy to nie bedzie za duzo.

Gość zxcv bn
Teoretycznie w takiej sytuacji mozesz liczyć na wiecej, praktycznie wcale nie-występując sam zawsze dostajesz mniej niż z niepracującą nawet żoną Dokładnie napisz jaka kwota i na ile lat

Gość zxcv bn
Nie masz żadnych innych obciążeń?? żadnych rat?? kart kredytowych?? auta??

Gość tak zapytam
zalezy w jakim banku bedziesz sie staral ale niektore banki nie kredytuja 100% nieruchomosci tylko trzeba wklad wlasny

Gość jdhjhfeufegfydgfdh
nie ma auta bo wjechal w bloto na polu i se rozwalił

Gość tak zapytam
moja sasiadka brala 120000 tys na 30 lat i ma rate 640 zl ale to bylo ze 3-4 lata temu w pko a w pko maja dosyc wysokie oprocentowanie

Gość zxcv bn
Kart kredytowych? limitów na kontach osobistych?? auta na siebie?? ludzie myślą, ze to nie ważne, a potem się dziwią przy odmowie kredytu :P

Gość tak zapytam
wiec teoretycznie mialbys cos kolo 1500 zl rate a praktycznie nie wiem bo tak jak mowie zajmuje sie kredytami gotowkowymi o hipotecznych wiem kilka rzeczy ale nie udzielam tak jak ci mowilam idz np do ing i zapytaj oni ci wszystko wyjasnia