Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grzenia87

czemu dzieci nie umią sie bawić w grupie??????

Polecane posty

Byłam dziś z córka na placu zabaw tzw. kulki. Wiecie co?? Jestem w szoku, że jest aż tyle dzieci co nie umieją sie bawić z innymi!! Albo zaszyją sie gdzieś w kącie same i jak jakieś dziecko chce zagadać lub pobawić sie to albo pyskowanie i wyganianie, albo bicie!!! Dzis nawet była dziewczynka co siedziała w tym basenie kulek i jak jakieś dziecko chciało wejść lub zjechać to krzyczała i szarpała, bo to jej! A "mądra" mamuśka stała i sie cieszyła co ta córcia wyprawia!!! Naprawde na ok 10-cioro dzieci to córka mogła sie pobawic z ok piątka! I cała szustka trzymała sie razem i bawiła we wszystko razem a reszta wyroztawiana i poobrażana po kątach! I z góry sie nie zgadzam, że tak jest jak dzieci nie chodzą do przedszkola! Moja córka nie chodzi a ładnie sie bawi, i 2 inne matki co ich dzieci tez nie chodza a zaliczały sie do tej 6stki:) Nie wiem czemu nie uczycie dzieci dzielenia sie i nie zwracacie uwagi jak dziecko próbuje byc samolubne????? Przeciez krzywdzicie własnie je!!!

Gość pisze się umieją a nie umią
Dzieci do około 3 roku życia nie bawią się razem tylko obok siebie. Tak są skonstruowane ;) Dopiero później wchodzą z sobą w różnorakie interakcje.

Ok sorki za "byczka" skoro tak razi:) Nie wiem... moja ma 3 lata i juz o dawna bawiła sie z koleżanka. Wiesz cały problem w tym, że tak na oko to tam było tylko 1 dziecko poniżej 3 roku życia!! i to z mama, a reszta to już typowe przedszkolaki!

Gość Stalowa Magnollia
Zgadza się do ok 3 roku życia dzieci nie mają potrzeby uspołeczniania tylko ich rodzice, oczywwiście zdarzają się odstępstwa, ale do tego czasu większość dzieci bawi się zabawką a nie z innymi wspólnie zabawkami. Taka różnica

Gość the best qualityt
umią:O:O:O:O kuuuurwa, ogarnijcie sie tępe krowy!!!!!!!!!! ja pierdole, czy wy skonczylyscie chociaz z 4 klasy podstawowki?????????????

Gość Stalowa Magnollia
myślę ze nawet 8 :-)

Ok niech będzie ze do 3 roku zycia tak jest a co z tymi starszymi?? Przeważnie taki maluszek siedzi sobie spokojnie i zajmuje sie swoim światem - to jest co innego niż odtrącanie innych dzieci lub bicie ich! I jak juz zaznaczyłam to były starsze dzieci!